EUROPEAN SUPER LEAGUE

FIFA: "Απορρίπτουμε τη λίγκα, ενθαρρύνουμε τις ψύχραιμες συζητήσεις"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2020 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Η FIFA αντέδρασε στην ίδρυση της European Super League με απόρριψη της δημιουργίας ενός κλειστού πρωταθλήματος, αλλά και έκκληση για συζητήσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Λίγα λεπτά ύστερα από τη δημοσιοποίηση του ιδρυτικού μανιφέστο της European Super League, η FIFA απάντησε με ανακοίνωση στην οποία απορρίπτει τη δημιουργία ενός κλειστού πρωταθλήματος.

Σε αντίθεση με την ανακοίνωση της UEFA νωρίτερα πάντως, δεν απείλησε με τιμωρίες και αποβολές από κάθε διοργάνωσή της, αλλά κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε "εποικοδομητικό διάλογο".

Η ανακοίνωση της FIFA

"Κατόπιν πολλών αιτημάτων από ΜΜΕ και όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, η FIFA επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι στέκεται άτεγκτη υπέρ της αλληλεγγύης στο ποδόσφαιρο και του μοντέλου αναλογικού διαμοιρασμού που μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου ως άθλημα, ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο, εφόσον η ανάπτυξη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι η βασική αποστολή της FIFA.

Κατά την άποψή μας και σύμφωνα με τα καταστατικά μας, κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση, είτε εθνική, τοπική ή παγκόσμια, πρέπει πάντα να αντανακλά τις βασικές αρχές της αλληλεγγύης, της ανοιχτής συμμετοχής, της ακεραιότητας, της αναλογικής οικονομικής ενίσχυσης. Επιπλέον, οι διοικητικοί φορείς του ποδοσφαίρου θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα, αθλητικά και διπλωματικά μέσα για να διασφαλίσουν ότι αυτά θα τηρηθούν. Με αυτό το υπόβαθρο, η FIFA μπορεί μόνο να εκφράσει την απόρριψη μιας "κλειστής ευρωπαϊκής αποσχιστικής λίγκας", εκτός της δομής του διεθνούς ποδοσφαίρου, που δεν σέβεται τις προαναφερθείσες αρχές.

Η FIFA πάντα στέκεται υπέρ της ενότητας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές των έντονων συζητήσεων σε ήρεμο, εποικοδομητικό και ισορροπημένο διάλογο, για το καλό το παιχνιδιού και στο πνεύμα της αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι. Η FIFA φυσικά θα κάνει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να συνεισφέρει σε έναν εναρμονισμένο δρόμο προς τα εμπρός για το γενικό συμφέρον του ποδοσφαίρου".

Photo Credits: © 2020 Alessandra Tarantino/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ