ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Φετφατζίδης: "Στόχος μου να ξαναγίνω μέλος της Εθνικής Ελλάδας, έχω μιλήσει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό"

Ο Γιάννης Φετφατζίδης με την εθνική Ελλάδας
Ο Γιάννης Φετφατζίδης με την εθνική Ελλάδας EUROKINISSI

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ξεκαθάρισε κατά την παρουσίασή του από την ΣΠΑΛ πως δεν θα μπορούσε να πει όχι στην ευκαιρία να παίξει στην Ιταλία, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια εκτός Ευρώπης ο Γιάννης Φετφατζίδης επέστρεψε στην Γηραιά Ήπειρο και μάλιστα στην γνώριμη για αυτόν Ιταλία, με την ΣΠΑΛ να γίνεται ο τρίτος κατά σειρά σταθμός στην καριέρα του στη γειτονική χώρα μετά από τις Τζένοα και Κιέβο.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε από την ομάδα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι (αγωνίζεται στην Serie B) στις 23 Ιανουαρίου και μετά από το κλείσιμο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, όπου μεταξύ άλλων δεν έκρυψε την επιθυμία του να γίνει ξανά μέλος της Εθνικής Ελλάδας.

"Δεν πιστεύω ότι ένας παίκτης πρέπει να σκεφτεί πολύ αν θα έρθει να παίξει στην Ιταλία, αν και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και δεν είχα αμφιβολία.

Ήταν αδύνατο να αρνηθώ μία τέτοια ευκαιρία, τα παιδιά είναι φανταστικά και με έκαναν να αισθανθώ πως βρίσκομαι στο σπίτι μου, αφήνοντάς μου τον κατάλληλο χρόνο για να προσαρμοστώ.

Νιώθω καλά στα πόδια μου, ξέρω ότι δεν είμαι ακόμα σε άριστη κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι σε δύο ή τρεις εβδομάδες το πολύ θα φτάσω στο 100% της φυσικής κατάστασης.

Το να παίζεις υπό τις εντολές του Ντανιέλε Ντε Ρόσι ήταν σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο, ξέρει ποδόσφαιρο αλλά και πώς να μιλάει στους παίκτες και να τους παρακινεί" , δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Φετφατζίδης, ενώ για τη θέση που προτιμάει να αγωνίζεται δήλωσε:

"Στο γήπεδο, μου αρέσει πολύ να παίζω έξω δεξιά και προσπαθώ στο ένας εναντίον ενός, αλλά είμαι επίσης άνετα και σε μία πιο κεντρική θέση, σε ρόλο επιθετικού χαφ πίσω τον επιθετικό".

Όσον αφορά στην παρουσία του στην Ασία τα προηγούμενα χρόνια, ο "Φέτφα" είπε: "Το μέσο επίπεδο των διοργανώσεων στην Σαουδική Αραβία είναι καλό. Εγώ έπαιξα στον καλύτερο σύλλογο της χώρας αλλά μετά από τρία χρόνια ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη και έτσι άδραξα την ευκαιριά να επιστρέψω στον Ολυμπιακό.

Έπειτα μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στο Κατάρ και πήγα εκεί με ενθουσιασμό, το επίπεδο δεν είναι ακόμα υψηλό αλλά αναπτύσσεται ταχύτατα. Παρόλα αυτά μετά από δύο χρόνια είχα την επιθυμία να επιστρέψω στην Ευρώπη επειδή ένιωθα πως είμαι ακόμα σε θέση να ανταγωνιστώ σε πιο υψηλό επίπεδο".

Για να αποκαλύψει στη συνέχεια ο διεθνής επιθετικός πως επιθυμεί, μέσω της παρουσίας του στην Serie B με την ΣΠΑΛ, να ανοίξει ξανά την πόρτα της Εθνικής Ελλάδας:

Δεν κρύβω πως είναι επίσης στόχος μου να ξαναγίνω μέλος της Εθνικής Ελλάδας, έχω μιλήσει παραπάνω από μία φορά με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ελλάδας, ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μένα οπότε θα δώσω τα πάντα για να φορέσω ξανά αυτή τη φανέλα".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ