VIRAL

Φερέιρα: "Η άμυνα με τρεις είναι σαν τον έρωτα, όπως και να τον κάνεις ο στόχος είναι ίδιος"

Ο Αμπέλ Φερέιρα στην αναμέτρηση της Παλμέιρας με την Αθλέτικο Παραναένσε
Ο Αμπέλ Φερέιρα στην αναμέτρηση της Παλμέιρας με την Αθλέτικο Παραναένσε © 2022 ANDRE PENNER / AP IMAGES

Ο Αμπέλ Φερέιρα αποκάλυψε στο βιβλίο του πώς κατάφερε να εφαρμόσει άμυνα τριών παικτών στην Παλμέιρας, παρομοιάζοντας τον τρόπο με τον... έρωτα σε διάφορα δωμάτια ενός σπιτιού.

Ο τεχνικός της Παλμέιρας, Αμπέλ Φερέιρα, έκανε δώρο στους παίκτες του από ένα βιβλίο που συνέγραψε με το προπονητικό επιτελείο του για τη δουλειά τους στη "βερντάο" από τον Νοέμβριο του 2020, που οδήγησε στην κατάκτηση δύο σερί Copa Libertadores.

Το βιβλίο του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία και τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω δύο διαφορετικών οργανισμών.

Ένα από τα αποσπάσματα που μέχρι στιγμής έχουν τραβήξει την προσοχή των ΜΜΕ της Βραζιλίας είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται στο πώς εμφύσησε στην ομάδα τον τρόπο να αμύνεται με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κάνοντας μια παρομοίωση με το... σεξ.

"Το να χτίσεις άμυνα με τρεις παίκτες είναι σαν να κάνεις έρωτα. Ορισμένες φορές το κάνεις στην κουζίνα, ορισμένες φορές στο σαλόνι, ορισμένες φορές στην κρεβατοκάμαρα, ορισμένες φορές στο μπάνιο. Αλλά πάντα ο στόχος είναι ίδιος. Στην κατασκευή της ομάδας συμβαίνει το ίδιο: μερικές φορές αμύνεσαι χαμηλά, ορισμένες φορές ο μέσος οπισθοχωρεί, άλλες φορές παίζεις με τρεις στόπερ. Μόνο οι παίκτες αλλάζουν. Επειδή η ιδέα είναι πάντα η ίδια: να χτίσεις με τρεις και να διασφαλίσεις περισσότερη ροή στη δημιουργία και ασφάλεια όταν χαθεί η μπάλα", έγραψε μεταξύ άλλων στο βιβλίο του ο Φερέιρα.

TAGS VIRAL ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ