CONFERENCE LEAGUE

Φέγενορντ - Μαρσέιγ 3-2: Μία γκάφα έδωσε προβάδισμα στους Ολλανδούς

Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μαρσέιγ για τα ημιτελικά του Europa Conference League 2021-2022 στο "Ντε Κάιπ", Ρότερνταμ | Πέμπτη 28 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μαρσέιγ για τα ημιτελικά του Europa Conference League 2021-2022 στο "Ντε Κάιπ", Ρότερνταμ | Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 © 2022 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Η γκάφα του Ντούγε Τσάλετα Τσαρ οδήγησε στο γκολ του Σίριλ Ντέσερς μόλις στο 9ο δευτερόλεπτο του 2ου μέρους για τη νίκη της Φέγενορντ με 3-2 επί της Μαρσέιγ στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League.

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, η Φέγενορντ πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa Conference League χάρη στο 3-2 επί της Μαρσέιγ στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ.

Τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο το καθοριστικό μπήκε μόλις 9 δευτερόλεπτα από την έναρξη του 2ου μέρους με τον Σίριλ Ντέσερς.

Το 1ο ημίχρονο ήταν χορταστικό και περιελάμβανε τέσσερα γκολ. Η Φέγενορντ ήταν καταιγιστική, εγκλώβισε τους Γάλλους στο γήπεδό τους και προσπάθησε να σφυροκοπήσει την εστία του Στεβ Μανταντά, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει τις 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές με γαλλικό σύλλογο.

Ο Σεΐκ Ντιένγκ απέτυχε σε δύο τετ α τετ, με τα οποία θα μπορούσε να είχε φέρει τα πάνω κάτω. Οι Ολλανδοί δεν χαρίστηκαν άλλο και μέσα σε δύο λεπτά πέτυχαν δύο γκολ με τους Σίριλ Ντέσερς και Λουίς Σινιστέρα.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν και για τρίτο γκολ, έχασαν ευκαιρίες και τελικά πλήρωσαν την κακή αμυντική λειτουργία τους. Στο 28' ο Ντιένγκ πήρε το αίμα του πίσω με ένα μακρινό σουτ και στο 40' ο Ζέρσον από κακή επέμβαση του Οφίρ Μαρτσιάνο έκανε το 2-2.

Στο 9ο δευτερόλεπτο του 2ου μέρους είχαν αλλάξει ξανά τα δεδομένα. Ένα λάθος του Ντούγε Τσάλετα Τσαρ έδωσε την ευκαιρία στον Ντέσερς να περάσει τον Μανταντά και να πλασάρει σε κενή εστία για το 3-2.

Ο αγώνας δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με το 1ο ημίχρονο και η Φέγενορντ επιχείρησε ίσως για πρώτη φορά στο παιχνίδι να κυκλοφορήσει την μπάλα και να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Ο Ντέσερς είχε ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά χωρίς να σκοράρει και όλα θα μπορούσαν να είχαν πάει στράφι αν ο Ντιενγκ ήταν πιο εύστοχος.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, το ίδιο συνέβη και με άλλους συμπαίκτες του στη συνέχεια και τελικά η Μαρσέιγ έφυγε με την ήττα 2-3 από το Ρότερνταμ, σκορ που εύκολα μπορεί να ανατραπεί σε μία εβδομάδα στο "Βελοντρόμ".

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μαρτσιάνο, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τιλ (89' Πέντερσεν), Άουρσνες, Κεκτσιού (82' Χέντριξ), Νέλσον (65' Λίνσεν), Ντέσερς (82' Τζαχανμπάκς), Σινιστέρα

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Ρονζιέ (85' Λιρόλα), Σαλιμπά, Τσάλετα Τσαρ (69' Χαρίτ), Πέρες, Γκεντουζί, Καμαρά, Ζέρσον, Μπακαμπού (46' Γκέιγ), Παγέτ, Ντιενγκ (86' Μίλικ)

Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών

Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στην "Αρένα Κομπετάρε" των Τιράνων την Τετάρτη 25 Μαΐου.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ