ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φαν Σιπ για Εθνική: "Θέλαμε να συνεχίσουμε, αλλά ξαφνικά άλλαξαν τα πράγματα"

Ο Τζον Φαν Σιπ σε συνέντευξη στο SPORT24 και τον Νίκο Συριώδη
Ο Τζον Φαν Σιπ σε συνέντευξη στο SPORT24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ, παραχώρησε συνέντευξη στην ολλανδική ιστοσελίδα "voetbalprimeur" και αναφέρθηκε στην εν Ελλάδι πορεία του και στο διαζύγιο με την ΕΠΟ.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ, παραχώρησε συνέντευξη στην ολλανδική ιστοσελίδα "voetbalprimeur" και αναφέρθηκε στο διάστημα που βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, στα όσα πέτυχε μαζί της και φυσικά στο "διαζύγιο" εκεί που φαινόταν ότι οι δυο πλευρές θα συνέχιζαν μαζί και τα επόμενα χρόνια με φόντο το Euro 2024.

"Ολοκληρώθηκε μια πολύ ωραία περίοδος στην καριέρα μου. Με τον Βίντερ πήγαμε στην Εθνική Ελλάδας όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καθοδική πορεία συγκριτικά με όσα πετύχαινε η Εθνική ως το 2014, αλλά φέραμε φρέσκο αίμα.

Το μέλλον της μοιάζει πολύ καλύτερο. Προοδευτικά μπορεί μόνο να πάει καλύτερα, εμείς κάναμε αυτό που πιστεύαμε ότι έπρεπε να γίνει και στο τέλος το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι παίρναμε αποτελέσματα και είχαμε ξανά χαρούμενους παίκτες. Χαίρονταν να παίζουν για την Εθνική και αυτό δεν συνέβαινε πριν, όταν η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική", ανέφερε αρχικά.

Για τη σύγκριση με την ομάδα του 2004 και το ολλανδικό στυλ παιχνιδιού, είπε: "Στην Ελλάδα γρήγορα σε συγκρίνουν με τον Ότο Ρεχάγκελ και την Εθνική του 2004, αλλά εμείς δεν θέλαμε να παίξουμε αυτό το ποδόσφαιρο και προτιμήσαμε να ακολουθήσουμε το δικό μας πλάνο. Πολλοί έλεγαν και έγραφαν ότι η Εθνική Ελλάδας, η οποία έπαιζε ποδόσφαιρο με τον δικό μας τρόπο, ήταν η καλύτερη ομάδα που είχε η χώρα μετά το 2004. Αυτά ήταν ωραία κομπλιμέντα, αλλά πάνω απ' όλα μετράνε τα αποτελέσματα".

Για την αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ, τόνισε: "Ο στόχος μας ήταν να βρεθούμε στο Κατάρ και είναι κρίμα που δεν τα καταφέραμε. Δείξαμε όμως ότι δεν είμαστε κατώτερη ομάδα από τη Σουηδία και ότι δυσκολέψαμε την Ισπανία. Ο κόσμος το είδε αυτό. Δεν ήμασταν ακόμα στο επίπεδο που έπρεπε για να αγωνιστούμε στο Μουντιάλ".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για το βασικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, σχολίασε: "Οι νεαροί Έλληνες παίκτες δεν προστατεύονται καθόλου, καθώς οι ελληνικές ομάδες προτιμούν να χρησιμοποιούν ξένους παίκτες. Είναι κάτι που διαπίστωσαν και στην Ομοσπονδία, αλλά γι' αυτό ευθύνονται οι σύλλογοι Οι μεγάλες ομάδες ασκούν μεγάλη επιρροή στο ποδόσφαιρο. Αν άλλαζαν κάποιοι κανόνες σε αυτό το θέμα, μπορούσαν να επωφεληθούν οι παίκτες και η Εθνική".

Για το "διαζύγιο" με την ΕΠΟ, απάντησε: "Τόσο η δική μας πλευρά όσο και αυτή της ΕΠΟ θέλαμε να συνεχίσουμε και κατάλαβα ότι θα συζητούσαμε για το νέο συμβόλαιο μετά το τέλος των προκριματικών. Ωστόσο, ξαφνικά άρχισαν να παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα, έπρεπε να περιμένουμε την απόφαση του Δ.Σ. και νιώσαμε ότι αλλάζουν τα πράγματα προς το πρόσωπο μας. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να σταματήσουμε να εργαζόμαστε για την Εθνική Ελλάδας".

Τι κρατάει από την εμπειρία του στο τέλος: "Όταν μετά από δύο χρόνια δουλειάς στην Εθνική, πρέπει να περιμένεις. Μας είπαν ότι ήταν κάτι που αφορά εσωτερικά θέματα του ποδοσφαίρου, αλλά πέρασε αρκετός καιρός και δε νιώσαμε καθόλου καλά. Θέλαμε να νιώθουμε 100% αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, αλλά δεν αισθανόμασταν έτσι και στη συνέχεια είχαν προκύψει προβλήματα συγκριτικά με την πρώτη συμφωνία που είχαμε.

Στη συνέχεια μπορεί να είπαν και στη δήλωση τους ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν μαζί μας, αλλά τώρα κοιτάμε μπροστά. Δεν θέλω να κρατάω τα αρνητικά, γιατί αλήθεια δεν ένιωσα καθόλου έτσι. Οι άνθρωποι εστιάζουν στα αρνητικά συνήθως και στους λόγους που δε συνέχισα, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέροςτης ιστορίας. Πέρασα υπέροχες στιγμές στην Ελλάδα και αυτό το κομμάτι της εμπειρίας μου θέλω να μοιράζομαι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ