EURO

Φαν Ντάικ: "Δεν θα πάω στο Euro, για να είμαι έτοιμος στην αρχή της σεζόν"

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ κάνει προθέρμανση πριν από τον αγώνα της Λίβερπουλ με την Λιντς για την Premier League
Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ κάνει προθέρμανση πριν από τον αγώνα της Λίβερπουλ με την Λιντς για την Premier League PHIL NOBLE, POOL VIA AP

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έκανε γνωστό πως δεν θα παίξει στο Euro και αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια της εθνικής Ολλανδίας. Δεν θέλει να ρισκάρει και θα επιστρέψει δριμύτερος τη νέα σεζόν.

Χωρίς τον ηγέτη της άμυνάς της θα αγωνιστεί η Ολλανδία στο Euro, το οποίο ξεκινάει τον επόμενο μήνα. Ο ογκόλιθος της Λίβερπουλ και των οράνιε, έκανε γνωστό πως δεν θα ρισκάρει και θα επιστρέψει δριμύτερος για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, ο οποίος έλειψε αφάνταστα στον Γιούργκεν Κλοπ, ναι μεν ανεβάζει στροφές, εντούτοις δεν είναι ακόμα στο σημείο που θέλει για να δώσει το 100%, ειδικά σε μια διοργάνωση απαιτήσεων όπως είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Για την Ολλανδία αποτελεί μεγάλο πλήγμα, καθώς ήλπιζε πως θα τον είχε στην διάθεσή του, όμως ο Φαν Ντάικ θεωρεί πως πήρε την σωστή απόφαση για τον ίδιο και την υγεία του. Προέχει να είναι καλά και να μπορέσει να επιστρέψει πανέτοιμος την επόμενη αγωνιστική περίοδο στους κόκκινους και φυσικά στην εθνική του.

Θυμίζουμε πως είχε υποστεί ρήξη χιαστού τον Οκτώβριο του 2020 στο Γκούντισον Παρκ απέναντι στην Έβερτον (2-2).

"Είναι η πιο σωστή επιλογή αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας μου θα είναι στην προετοιμασία της Λίβερπουλ. Όλη η συγκέντρωσή μου θα είναι το καλοκαίρι με την ομάδα του. Είμαι στο σωστό δρόμο και στο σωστό τάιμινγκ αυτή την στιγμή. Στην προετοιμασία θα είμαι μαζί με τα παιδιά", ανέφερε ο Φαν Ντάικ.

Phil Noble, Pool via AP

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ