ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φακούντο Σάντσες, ο πιο πιστός "στρατιώτης" του Παναθηναϊκού και του Γιοβάνοβιτς

Ο Σάντσες πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σάντσες πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα INTIME

Ο πιο υποτιμημένος και πιο team player του Παναθηναϊκού και η νοοτροπία-παράδειγμα του Φακούντο Σάντσες για κάθε νεαρότερο ποδοσφαιριστή.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που "μουτρώνουν" όταν κάθονται στον πάγκο, που ασχολούνται με το πόσα παίρνει ο άλλος δίπλα τους κι όχι με το πώς θα γίνουν καλύτεροι και θα ξαναβρούν τη θέση τους στην ενδεκάδα, που επιλέγουν να λειτουργούν περισσότερο με τον εγωισμό τους.

Υπάρχει, ωστόσο και η κατηγορία των παικτών που λειτουργούν με την ακριβώς αντίθετη νοοτροπία και το μόνο που τους απασχολεί, είναι το πώς θα βοηθήσουν πρώτα απ’ όλα την ομάδα τους, προκειμένου να βγουν πολλαπλώς ωφελημένοι και οι ίδιοι.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει κι ο Φακούντο Σάντσες, ο πιο πιστός "στρατιώτης" του Παναθηναϊκού και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ίσως ο πιο υποτιμημένος και ο πιο team player, βάσει της παρουσίας και της νοοτροπίας του σ’ αυτόν τον ενάμισι χρόνο που φοράει τη φανέλα του "τριφυλλιού".

Ο Αργεντινός αποκτήθηκε αθόρυβα το καλοκαίρι του 2020, ως ένας απ’ τους καλύτερους δεξιούς μπακ του πρωταθλήματος της πατρίδας του. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όταν προσβλήθηκε από κορωνοϊό, έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα, διότι ο Μπόλονι επέλεξε να "βαφτίσει" δεξιό μπακ τον Γιοάν Μολό. Και πάλι όμως, όπου κι όποτε χρειάστηκε να παίξει ήταν πάντα κάτι παραπάνω από "τίμιος". Πειθαρχημένος, τακτικά προσηλωμένος, με περισσότερα αμυντικά χαρίσματα και μεγάλη φιλοτιμία από τη μέση και μπροστά. Ποτέ δεν ήταν μπακ του "9" και του "10", αλλά ποτέ δεν έπαιξε κάτω από το "6". Και ίσα-ίσα πολλές φορές άγγιζε το "7" και το "8".

Φέτος, πέρασε βάσει πλάνου και σχεδιασμού σε καθαρά δεύτερο ρόλο πίσω από τον Γιάννη Κώτσιρα. Στα καλοκαιρινά φιλικά έπαιξε λίγο. Δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής στα πρώτα τέσσερα ματς της σεζόν. Ουδέποτε γκρίνιαξε ή δυσφόρησε. Αλλά ήταν πάντα εκεί στην πρώτη γραμμή στήριξης από τον πάγκο.

Ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε

Πριν το ντέρμπι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό οι "πράσινοι" έχασαν με ίωση τον Κώτσιρα. Ο Σάντσες ήταν πάλι εκεί, βγήκε απ’ τη... ναφθαλίνη κι έπαιξε στο ντέρμπι σαν να ήταν "τελικός", όντας στους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Συνέχισε με το ίδιο πνεύμα και στα επόμενα παιχνίδια με τον Ιωνικό και τον Αστέρα, μπήκε 15’ στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο κι επέστρεψε αθόρυβα στις εφεδρείες. Χωρίς μουρμούρες ή αρνητική διάθεση. Κι όταν κλήθηκε ξανά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον αγώνα με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, μπήκε κι αγωνίστηκε με νοοτροπία βασικού, με τη νοοτροπία που πρέπει να έχει κάθε ποδοσφαιριστής, ο οποίος ακολουθεί πιστά και χωρίς δυσφορίες κάθε αποστολή που του αναθέτει η ομάδα του.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να "μετακομίσει" ξαφνικά στην άλλη πλευρά της άμυνας, όπως έπρεπε να γίνει στην κυπελλική ρεβάνς με τον Βόλο, μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ. Εκεί όπου ο Σάντσες ήταν ξανά εξαιρετικός κι ο κορυφαίος του γηπέδου.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει από τώρα τι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι με τον Αργεντινό μπακ, το συμβόλαιο του οποίου μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνό του. Πιθανό να μην φτάσει στην ανανέωση και στις 30 Ιουνίου να "κλείσει" ο πρώτος κύκλος της πορείας του στα γήπεδα μακριά απ’ την Αργεντινή.

Μα ακόμη κι αν αυτό συμβεί, ο "Φάκου" θα έχει φύγει νιώθοντας πως για μία διετία θα έχει τιμήσει και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη του Παναθηναϊκού. Και θα αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα για κάθε νεαρότερο ποδοσφαιριστή, τι πραγματικά σημαίνει να βάζει κανείς το "εμείς" πολύ πάνω από το "εγώ"...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ