ΑΕΚ

Φάκελος στόπερ στην ΑΕΚ: Η ζωή μετά τον Βράνιες

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (Eurokinissi Sports)
Βράνιες, Τσιγκρίνσκι EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24 αναλύει τον… χάρτη με τους κεντρικούς αμυντικούς στην ΑΕΚ, στην περίπτωση που τελικά παραχωρηθεί ο Βράνιες στην Άντερλεχτ.

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και τον περασμένο Γενάρη, πίσω από τον «καπνό» του μπαράζ δημοσιευμάτων από το Βέλγιο περί Άντερλεχτ και Βράνιες, υπάρχει και… «φωτιά» πραγματικού ενδιαφέροντος. Τουλάχιστον σ’ αυτό το συμπέρασμα οδηγούν όλες οι ενδείξεις. Οι Βέλγοι έχουν γράψει και για πρόταση περίπου 2,1 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΑΕΚ αλλά και 800 χιλιάδων ετησίως για τον Βράνιες. Ποσά που αν ισχύουν δεν καλύπτουν απολύτως την Ένωση αλλά μόνο τον Βόσνιο.

Πάντως είναι ένα θέμα που αφού άνοιξε, θα έχει πλέον και συνέχεια. Χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του. Και φυσικά στην ΑΕΚ θα πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και σ’ αυτό της ενδεχόμενης παραχώρησης του Βράνιες. Σ’ αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν νέα δεδομένα ως προς τον… χάρτη με τους στόπερ της ΑΕΚ. Το Sport24.grαναλύει αυτόν τον χάρτη.

ΝΤΜΙΤΡΟ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Η κολώνα του κέντρου της άμυνας της ΑΕΚ, ήταν και θα είναι και τη νέα σεζόν, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός στόπερ ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι και το 2020. Ενώ βγήκε από μια εξαιρετική σεζόν. Στο πρωτάθλημα έκανε 15 ματς με ένα γκολ, εκείνο στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Επίσης πρόσθεσε ακόμα επτά ματς στην Ευρώπη και έξι στο κύπελλο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εξαιρετική χρονιά έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Γεμάτη και με πολύ καλές εμφανίσεις, οι οποίες μάλιστα έφεραν ακόμα και κλήση στην εθνική. Είναι ένας στόπερ που θα διεκδικήσει να κερδίσει και την εμπιστοσύνη του Ουζουνίδη, όπως κέρδισε και αυτή του Χιμένεθ. Ο Λαμπρόπουλος έκανε 23 ματς στο πρωτάθλημα με δυο γκολ. Και πρόσθεσε ακόμα ένα στην Ευρώπη και πέντε στο κύπελλο.

ΟΥΡΟΣ ΤΣΟΣΙΤΣ

Πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο Ούρος Τσόσιτς αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, προοριζόταν για την θέση του βασικού στο πλευρό του Τσιγκρίνσκι. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η σεζόν. Ωστόσο ο τραυματισμός του Σέρβου, που λόγω επιπλοκών, τον κράτησε για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης, δεν τον έβαλε στην αγωνιστική εξίσωση της περσινής σεζόν. Πρόλαβε πάντως ο Τσόσιτς να κάνει εννέα ματς για το πρωτάθλημα (τα οκτώ βασικός), έξι παιχνίδια στην Ευρώπη (όλα βασικός) και δυο στο κύπελλο.

ΑΝΤΑΜ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο 23χρονος αμυντικός δεν κατάφερε πέρυσι να κερδίσει πολλές ευκαιρίες από τον Μανόλο Χιμένεθ. Έκανε μόλις ένα ματς στο πρωτάθλημα, τέσσερα στο κύπελλο με δυο γκολ, αλλά και δυο στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου του παιχνιδιού στο Μιλάνο, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Ο Ουζουνίδης θέλει να δει τον Τζανετόπουλο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και κατόπιν να αποφασίσει για αν και πόσο μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στη νέα σεζόν.

Η (ΠΙΘΑΝΗ) ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Με τα τωρινά δεδομένα, ζήτημα μεταγραφής στα στόπερ δεν τίθεται. Αν όμως παραχωρηθεί ο Βράνιες, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα ψάξει στην αγορά έναν κεντρικό αμυντικό προκειμένου να αντικαταστήσει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ