ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φάκελος Εθνική: Την "πληγώνουν" οι τραυματισμοί ενόψει μπαράζ

Φάκελος Εθνική: Την "πληγώνουν" οι τραυματισμοί ενόψει μπαράζ

Ο Μίχαελ Σκίμπε βλέπει την κακοδαιμονία να χτυπάει την πόρτα της Εθνικής ενόψει των αγώνων μπαράζ με την Κροατία (9 και 12 Νοεμβρίου) για πρόκριση στο Μουντιάλ. Νοκ άουτ οι Μάνταλος και Δώνης, αγωνία για Τοροσίδη, καλά μαντάτα για Μανωλά.

Οι αγώνες μπαράζ με την Κροατία για πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας πλησιάζουν για την Εθνική μας ομάδα (9 και 12 Νοεμβρίου αντίστοιχα) και ο Μίχαελ Σκίμπε καταστρώνει το πλάνο του για το πώς θα την αντιμετωπίσει τόσο στο Ζάγκρεμπ όσο και στο Φάληρο.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο η δεδομένη ποιότητα των αντιπάλων με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Μόντριτς, Μάντζουκιτς και Πέρισιτς, αλλά και το γεγονός πως η ατυχία έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι τραυματισμοί δίνουν και παίρνουν, αφορούν παίκτες που βρίσκονται στα βασικά πλάνα του προπονητή και ως εκ τούτου καλείται να βρει αξιόπιστες και ικανές λύσεις για να τους αντικαταστήσει επάξια.

Ο Γερμανός κόουτς έχει μεν μια "δεξαμενή" απ' όπου μπορεί να βρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για να καλύψει τις απουσίες, εντούτοις όταν πρόκειται για παίκτες από το λεγόμενο βασικό κορμό και από εκείνους που βρίσκονται σε καλή φόρμα, τότε σίγουρα "πονοκεφαλιάζει". Αλλάζουν αρκετά απ' όσα έχει στο μυαλό του, διαταράσσονται οι ισορροπίες στο πλέον κομβικό σημείο και τώρα είναι που πρέπει να βγάλει άσους από το μανίκι του.

Και αν για τον Κώστα Μανωλά τα μαντάτα που έρχονται από την Ιταλία είναι θετικά, για τον Βασίλη Τοροσίδη συνεχίζει να επικρατεί αγωνία, ενώ νοκ άουτ έχουν τεθεί οι Πέτρος Μάνταλος και Τάσος Δώνης. Ακολουθούν μάλιστα ευρωπαϊκοί αγώνες και μια ακόμη αγωνιστική πρωταθλήματος, όπου θα προσεύχεται να μην προστεθούν νέοι τραυματίες στη λίστα.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Ξεκινώντας από τον σέντερ μπακ της Ρόμα, ο οποίος είχε υποστεί θλάση σε αγώνα πρωταθλήματος της Ρόμα με τη Νάπολι στις 14 Οκτωβρίου, οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία 3-4 εβδομάδων. Ο ίδιος διέψευσε ευχάριστα τους πάντες, αφού επιστρέφει νωρίτερα, μιας και έχει ανταποκριθεί στην αποθεραπεία του.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο 26χρονος στόπερ πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση της Κυριακής (29/10) και θέτει υποψηφιότητα για να αγωνιστεί βασικός κόντρα στην Τσέλσι στο "Ολίμπικο" το βράδυ της Τρίτης (31/10), έχοντας ως παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας τον Φάτσιο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κάποια υποτροπή, τίθεται κανονικά στην διάθεση του Σκίμπε για τα μπαράζ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ

Οκτώ ημέρες μετά τον Μανωλά, ήρθε ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη στον αγώνα της Μπολόνια με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, όταν έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 25ο λεπτό. Οι εξετάσεις του έδειξαν ότι υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο και η αποθεραπεία του υπολογιζόταν σε 2 με 3 εβδομάδες.

Ο ακραίος μπακ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κάνει αγώνα δρόμου για να μπορέσει να είναι έτοιμος και να βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα στους αγώνες μπαράζ με την Κροατία. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να παίξει ακόμα και στο ματς της Μπολόνια με την Κροτότε στις 4 Νοεμβρίου, όμως άπαντες περιμένουν να δουν πώς θα κυλήσουν αυτές οι προπονήσεις.

ΤΑΣΟΣ ΔΩΝΗΣ

Απών θα είναι σίγουρα ένας από τους πλέον φορμαρισμένους λεγεωνάριους της γαλανόλευκης, ο Τάσος Δώνης. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Στουτγκάρδης, ο οποίος έπαιρνε χρόνο συμμετοχής και έβγαζε ασπροπρόσωπο τον Μίχαελ Σκίμπε, θα δει από την τηλεόραση τα ματς με την Κροατία, αφού έχει τεθεί νοκ άουτ λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Μάλιστα, ο τραυματισμός του ήρθε σε προπόνηση της ομάδας του στις 18 Οκτωβρίου και οι ιατρικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία 5-6 εβδομάδων από τους αγωνιστικούς χώρους. Ένας παίκτης με ταχύτητα, εκρηκτικότητα, με πάθος στο παιχνίδι του, που έπαιξε πολύ καλά κόντρα σε Βοσνία και Βέλγιο και ήταν από τους λίγους διακριθέντες στο 0-0 με την Εσθονία, δυστυχώς μπήκε στα... πιτς.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Χθες (29/10) ήταν η σειρά του Πέτρου Μάνταλου να μπει στη μακρά λίστα των απόντων. Βέβαια, η δική του περίπτωση πονάει πολύ περισσότερο, διότι αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για ρήξη χιαστού στο γόνατο που θα τον αφήσει έξω για αρκετούς μήνες, δεν είναι ότι χάνει τα μπαράζ της Εθνικής, αλλά και σχεδόν το υπόλοιπο της σεζόν με την ΑΕΚ. Αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο μεγάλο πλήγμα είναι ο τραυματισμό του.

Μάλιστα, αυτός επήλθε σε μια ανύποπτη φάση, όταν δεν πάτησε καλά σε μια προσγειώσή του. Μόλις έπεσε στο χορτάρι και αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έκανε τον σταυρό του, διότι έχει περάσει ξανά σοβαρό τραυματισμό και το να ανέβει ξανά έναν Γολγοθά, θα ήταν ό,τι χειρότερο για την καριέρα του. Πάντως, δεδομένα μαζί με τον Μάνταλο "πόνεσε" μαζί του και ο Μίχαελ Σκίμπε, αλλά και η υπόλοιπη υγιώς σκεπτόμενη φίλαθλη Ελλάδα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ