ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευθύμης Κουλούρης στο Sport24.gr: "Πικράθηκα από τον ΠΑΟΚ, αλλά μου έκανε καλό"

Ευθύμης Κουλούρης στο Sport24.gr: "Πικράθηκα από τον ΠΑΟΚ, αλλά μου έκανε καλό"
EUROKINISSI SPORTS

Σε μια απολαυστική συζήτηση με τον Ευάγγελο Μίχο στον λογαριασμό του Sport24.gr στο Instagram, o επιθετικός της Τουλούζ, Ευθύμης Κουλούρης, απάντησε σε κάθε πιθανό και απίθανο ερώτημα που του τέθηκε (VIDEO).

Ήταν η σειρά του Ευθύμη Κουλούρη να φιλοξενηθεί στο Instagram του Sport24.gr. Ο επιθετικός της Τουλούζ πέρασε από την… ανάκριση του Ευάγγελου Μίχου, μιλώντας για όλους και για όλα. Για τον κορονοϊό, την παρουσία του στην Τουλούζ, τη «χρυσή» χρονιά στον Ατρόμητο, την… απόρριψη από τον ΠΑΟΚ και πως ένιωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού: «Θα μπορούσα να μείνω στη Γαλλία. Δεν ήθελα γιατί ήξερα ότι θα μείνουμε εκτός για πολύ καιρό. Θα έμενα πολύ καιρό μακριά από τους δικούς μου και δεν το ήθελα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να μένει εκτός προπονήσεων: «Είναι πολύ δύσκολο. Είναι η δουλειά μας και με κάθε μέσο πρέπει να την κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται. Και το καλοκαίρι μετά από δύο εβδομάδες πρέπει να ξεκινήσουμε να κάνουμε πράγματα. Ίσως δεν θα κάνουμε διακοπές το καλοκαίρι και θα πάμε για ενάμιση χρόνο σερί. Χρειάζεται το σώμα να κάνει ότι έκανε για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Στην Ελλάδα μπορούμε ακόμα να τρέχουμε και στο σπίτι έχουμε το ανάλογο ασκησιολόγιο. Πρέπει να προπονούμαστε».

Για την κατάσταση στη Γαλλία: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Εμείς στην Ελλάδα είμαστε πολύ καλά σε σχέση με τη Γαλλία. Η Τουλούζ δεν έχει πολλά κρούσματα. Οι πιο πολλοί είναι στα βόρια. Όταν έφυγα εγώ οι Γάλλοι περνούσαν την όλη κατάσταση στο φλου. Δεν είχαν κλείσει τα σύνορα και τα μαγαζιά και ο κόσμος ήταν έξω. Στην Ελλάδα με λιγότερα κρούσματα πήραμε γρήγορα μέτρα. Πριν τρεις μέρες είχε 1.000 θανάτους. Είναι λυπηρό».

Για το αν ο ίδιος θα φοβάται του χρόνου: «Όλοι θα φοβόμαστε μέχρι να φύγει τελείως ο ιός. Όλοι διαβάζουμε καθημερινά τι γράφουν οι γιατροί. Μακάρι να τελειώσει όλο αυτό, αλλά κάποια στιγμή θα έχουμε και πάλι κρούσματα. Δεν θα φύγει τόσο εύκολο. Προσωπικά φοβάμαι. Είμαι και προληπτικός. Σκεφτόμαστε τι θα ακουμπήσουμε και όλα αυτά. Θα αλλάξει ο κόσμος».

Για τα μυστικά που του έχει πει η μητέρα του που είναι γιατρός (παθολόγος, διαβητολόγος): «Για το ανοσοποιητικό να παίρνω προπόλη. Μου έχει πει πολύ τσάι να πίνω. Το ζεστό σκοτώνει τον ιό. Βιταμίνες, πολύ φυσικό χυμό πορτοκάλι. Αυτά προς το παρόν. Υπάρχουν και άλλα αν αρρωστήσεις».

Για το πού θα ήθελε να παίξει εκτός του ΠΑΟΚ αν αποφάσιζε να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό. Θέλω να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Το μέλλον δεν ξέρω τι θα μου φέρει. Κοιτάω το παρόν. Έχω δει το επίπεδο στο εξωτερικό και τα επόμενα χρόνια σκέφτομαι να μείνω στο εξωτερικό».

Για το γκάλοπ των οπαδών του Ατρομήτου αναφορικά με τον κορυφαίο επιθετικό που τον έφερε στην πρώτη θέση: «Αγαπάω τον Ατρόμητο. Με βοήθησε πάρα πολύ. Όλη τη χρονιά την περσινή θα την θυμάμαι για πάντα. Ήμουν ευτυχισμένος και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Είχα και μέσα στο γήπεδο ηρεμία με τον προπονητή που με πίστεψε και βέβαια με τη διοίκηση που επίσης με πίστεψε».

Για το τι παραπάνω νιώθει πως θα έπρεπε να κάνει ώστε να παίξει στο ΠΑΟΚ: «Αυτό ισχύει για τον κάθε Κουλούρη. Στην αρχή είχα μια πίκρα και με πείραξε. Αυτό με βοήθησε γιατί έβγαλα μεγάλο πείσμα. Ένιωσα ότι κακώς δεν με εμπιστεύονται. Ένιωθα σίγουρος για το εαυτό μου και τη δουλειά μου. Μέσα από την απογοήτευση όμως μπορείς να κερδίσεις πάρα πολλά. Είναι γεγονός, μπορεί να σε ρίξει και να σου χαλάσει την καριέρα σου. Υπάρχει η απόρριψη, αλλά έμαθα να γίνομαι πιο δυνατός. Ακόμα το έχω στο μυαλό μου. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι καλύτερα για μένα. Το πρωτάθλημα της Γαλλίας είναι στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης. Δεν είναι εύκολο να σε αγοράσουν από μια ομάδα της Ελλάδας που δεν είναι στις τρεις καλύτερες. Έχουν πολλά παιδιά από την ακαδημία. Έρχονται παιδιά 16 χρονών και δεν σε αφήνουν να ανασάνεις. Σε στέλνουν μέχρι τα σύρματα. Εδώ τα παιδιά είναι πιο φοβισμένα όταν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους παίκτες».

Για το πόσο δύσκολο είναι για δύο Έλληνες να παίζουν στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας: «Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Τον πρώτο μήνα μετά την προετοιμασία πέρασα δύσκολα με το σώμα μου. Η ένταση των προπονήσεων είναι διαφορετική. Είναι σκληρό με πολλά τρεξίματα και δύναμη. Παίζουν τοπ κλάσης παίκτες».

Για το αν έχει και προσωπικό γυμναστή: «Ναι συνεργάζομαι από το καλοκαίρι με έναν γυμναστή με βάση το δικό μου σώμα και τι ακριβώς χρειάζομαι. Έχω μπει σε άλλη καθημερινότητα. Περνάω πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να ανέβω επίπεδο. Αν δεν δουλεύεις δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Επίσης ο γυμναστής ο Πετρογιάννης που μου σύστησε ο Σιαμπάνης με βοήθησε ασκήσεις χορού. Με βοήθησε στα ισχία μου. Μπορεί να γελάμε, αλλά με βοήθησε πολύ. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε άλλο dna σε σχέση με παιδιά από άλλες χώρες. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Πρέπει να προσέχουμε το σώμα μας, τον ύπνο και τη διατροφή μας. Ο ρυθμός είναι μεγάλος και πρέπει να προσέχεις το σώμα σου».

Για το ποιον επιθετικό είχε πρότυπο και για το γεγονός ότι δεν βγαίνουν πολλοί Έλληνες επιθετικοί: «Πράγματι πλέον βγάζουμε περισσότερους αμυντικούς. Το κακό είναι στις μεγάλες ομάδες στην εμπιστεύονται τους Έλληνες από τις ακαδημίες, άρα δεν βγάζουμε και παίκτες, ενώ υπάρχουν παίκτες με ταλέντο».

Για το παράδειγμα με τον Παναθηναϊκό που εμπιστεύτηκε τους νέους κατ΄ ανάγκη: «Δεν ξέρω αν θα γινόταν αυτό αν ο Παναθηναϊκός ήταν σε μια άλλη κατάσταση. Η καριέρα των παικτών θα άλλαζε. Θα πήγαιναν ας πούμε ως δανεικοί σε ομάδες της Β’ Εθνικής και δεν θα είχαν ανάλογη εξέλιξη».

Για τον ΠΑΟΚ που με τον Γκαρσία στους μικρούς παίρνει τον τίτλο, αλλά οι δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα: «Βλέπουμε παίκτες που έχουν μια συμμετοχή όλο το χρόνο. Τα παιδιά αξίζουν να πάρουν ας πούμε πέντε συμμετοχές και την επόμενη χρονιά είκοσι».

Για τις ευκαιρίες που μπορεί να δοθούν στα ταλαντούχα παιδιά λόγω κορονοϊού: «Μακάρι να γίνει, το εύχομαι. Λέω χρόνια ότι υπάρχουν παιδιά που αδικούνται».

Για τρία ταλαντούχα παιδιά που ξεχωρίζει: «Ξέρω τον Μιχαηλίδη που έκανε κάποιες συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ. Αριστεροπόδαρους στόπερ δεν βγάζουμε συχνά. Ξέρει μπάλα και η σωματοδομή του είναι πολύ καλή. Έχει τις προδιαγραφές να παίξει. Στην Τουλούζ έχουμε έναν 17χρονο σέντερ μπακ και προτιμάται από τους πιο έμπειρους γιατί μπορεί να προωθηθεί».

Για το ποιους θα επέλεγε να έχει μαζί του στη Γαλλία από τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ: «Από τον Ατρόμητο θα έπαιρνα τον Γιαννούλη που όλη την ώρα ήμασταν μαζί. Από τον ΠΑΟΚ θα έπαιρνα τον Πέλκα και μετά τον Λημνιό».

Για το ποιος είναι ο αγαπημένος του προπονητής: «Ο Νταμίρ Κάναντι».

Για το γεγονός ότι ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν επέλεξαν τον Κάναντι: «Δεν γνωρίζω τους λόγους. Είναι επιλογή της κάθε ομάδας. Εγώ θα τον έπαιρνα. Δύο χρόνια έκανε σπουδαία δουλειά με τον Ατρόμητο».

Για το σύστημα που του αρέσει: «Το 4-2-3-1 με εμένα να παίζω σέντερ φορ».

Για το ποιον επιθετικό να επέλεξε στο 4-2-3-1 αν ήταν προπονητής: «Θα επέλεγα τον Μήτρογλου. Μου άρεσε πολύ γενικά η τεχνική του κατάρτιση και τα τελειώματά του».

Για τον ποιον θα επέλεγε για δεκάρι ανάμεσα στους Φορτούνη, Πέλκα και τον Μάνταλο: «Λέω τον Πέλκα. Έχω ζήσει μαζί του, είναι φίλος μου και μπορεί να δώσει πολλά. Έχουμε και τον Μπακασέτα σε αυτή τη θέση».

Για τον ρόλο του ατζέντη του στην καριέρα του: «Είναι σημαντικός σίγουρα ο ατζέντης. Στις επιλογές που παίρνουμε ανά πάσα στιγμή. Στην αρχή δίσταζα να πάω στον Ατρόμητο. Και ο κύριος Κουτσολιάκος και ο κύριος Μίχας ήταν απόλυτοι και με πίεσαν να πάω στον Ατρόμητο κάτι που μου βγήκε σε καλό. Η καθημερινή επικοινωνία στο πως σκέφτεσαι και δουλεύεις είναι πολύ σημαντικό».

Για το ποιοι παίκτες βλέπει ότι μπορεί φύγουν με μεταγραφή για το εξωτερικό: «Ο Τσιμίκας και ο Γιαννούλης που για μένα έπρεπε να φύγει από την προηγούμενη σεζόν. Πρέπει για μένα να κάνει το επόμενο βήμα».

Για τον θεωρεί τον Ολυμπιακό δίκαιο πρωταθλητή υπό την έννοια ότι δύσκολα μπορεί να καλυφθεί η διαφορά: «Τελείωσε το πρωτάθλημα; Ο Ολυμπιακός ήταν πιο σταθερός σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε σταθερή απόδοση και πίστευα ότι θα έχουν άσχημα αποτελέσματα. Ο Λουτσέσκου είχε χτίσει ένα κορμό και οι παίκτες τον εμπιστεύονταν. Αυτό ήταν σημαντικό».

Για το που θα παίζει την επόμενη σεζόν, στην Τουλούζ ή σε άλλη ομάδα: «Έχω συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια. Θα δούμε μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα τι είναι καλύτερο για μένα».

Για τους γονείς του που είναι επιστήμονες και πως βλέπουν την πρόοδό του: «Η μαμά είχε αντίρρηση στην αρχή για την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο και μου το πετάει καμιά φορά. Θέλει να με βλέπει χαρούμενο, όπως βέβαια και ο μπαμπάς μου. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα».

Για το τι εύχεται: «Εύχομαι όλη αυτή η περίοδος να τελειώσει. Πάνω απ’ όλα να κοιτάξουμε την υγεία. Τη δική μας και των διπλανών μας. Να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών για να βγούμε από αυτή την κατάσταση που πονάει όλη τη γη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ