PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Πήρε το διπλό και αέρα δέκα πόντων απ' τη 2η θέση

Ο Φόντεν πανηγυρίζει το γκολ του στο στην αναμέτρηση της Σίτι με την Έβερτον για την Premier League.
Ο Φόντεν πανηγυρίζει το γκολ του στο στην αναμέτρηση της Σίτι με την Έβερτον © 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-1 της Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ και πλέον βρίσκεται στο +10 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λέστερ.

Ένα εύκολο βράδυ είχε η Μάντσεστερ Σίτι στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική της Premier League κόντρα στην Έβερτον. Οι Πολίτες επικράτησαν 3-1 στο Γκούντισον Παρκ και πλέον βρίσκονται στο +10 από τη δεύτερη θέση με 56 πόντους. Ακολουθούν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λέστερ με 46.

Η Μάντσεστερ Σίτι από την αρχή της αναμέτρησης είχε πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία της Έβερτον. Τα Ζαχαρωτά πίεζαν ψηλά και δεν επέτρεπαν στους Πολίτες να απειλούν με ευκολία, αντιδρώντας σωστά όταν χρειαζόταν.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Φόντεν μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση. Το σουτ κόντραρε στον Κόουλμαν, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Η Έβερτον, όμως στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι μπόρεσε να ισοφαρίσει. Ο Κόουλμαν έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, Ο Ντιν έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στο δοκάρι και ο Ρισάρλισον με τον μηρό πραγματοποίησε το 1-1. Μέχρι τότε η ομάδα του Αντσελότι δεν μπορούσε να απειλήσει, με τις γραμμές της να έχουν μεγάλες αποστάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51' ο Πίκφορντ χρειάστηκε να αποκρούσει ένα δύσκολο σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα από τα δεξιά. Στο 55' οι Πολίτες είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Ρόδρι βρήκε ωραία τον Ζεσούς που έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά ήταν άστοχος.

Εν τέλει, η Σίτι κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα αξιοποιώντας την υπεροχή της. Ο Μπερνάρντο Σίλβα πάσαρε στον Μαχρέζ, ο οποίος έκανε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει δοκάρι και μέσα για το 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι μετά και το δεύτερο τους γκολ συνέχιζαν να ελέγχουν, αλλά δεν αρκέστηκαν μόνο στη διαχείριση, αφού κλείδωσαν και το τρίποντο. Στο 77' ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Πίκφορντ για το 1-3. Το τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε έως το τέλος με την Σίτι να πανηγυρίζει την 12η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ, Κιν, Μίνα (18' Κόουλμαν), Ντιν, Ντουκουρέ, Ντέιβις (69' Ροντρίγκες), Γκόντφρεϊ, Ιβόμπι (69' Κινγκ), Σίγκουρντσον, Ρισάρλισον

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Σίλβα, Ρόδρι (90+1' Φερναντίνιο), Φόντεν, Μαχρέζ, Ζεσούς, Στέρλινγκ (80' Ντε Μπράινε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

1. Μάντσεστερ Σίτι 56

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 46

3. Λέστερ 46

4. Τσέλσι 42

5. Γουέστ Χαμ 42

6. Λίβερπουλ 40

7. Έβερτον 37

8. Άστον Βίλα 36

9. Τότεναμ 36

10. Άρσεναλ 34

11. Λιντς 32

12. Γουλβς 30

13. Σαουθάμπτον 29

14. Κρίσταλ Πάλας 29

15. Μπέρνλι 27

16. Μπράιτον 26

17. Νιούκαστλ 25

18. Φούλαμ 19

19. Γουέστ Μπρομ 13

20. Σέφιλντ 11

Photo Credits: © 2021 Jon Super/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΒΕΡΤΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ