EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Έχουν περιθώριο να απαντήσουν θετικά Παρί, Μπάγερν και Ντόρτμουντ

Νεϊμάρ και Ερναντές μάχονται για την μπάλα στο Παρί - Μπάγερν στο Παρκ Ντε Πρενς για το Champions League.
Νεϊμάρ και Ερναντές μάχονται για την μπάλα στο Παρί - Μπάγερν © 2021 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Το περιοδικό Spiegel έφερε στο φως της δημοσιότητα συμβόλαιο της European Super League στο οποίο φαίνεται η πρόταση σε Παρί, Μπάγερν και Ντόρτμουντ για τη συμμετοχή στην κλειστή Λίγκα, ενώ οι ομάδες έχουν ακόμη περιθώριο να απαντήσουν θετικά.

Η European Super League έχει βάλει μία βόμβα στα θεμέλια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Οι 12 ομάδες έχουν στόχο να προτείνουν και σε άλλα κλαμπ να μπουν στην κλειστή Λίγκα, όπως φανερώνεται και στην ιδρυτική τους διακήρυξη.

Μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό Spiegel έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι η European Super League έχει κάνει πρόταση σε Μπάγερν, Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ.

Συγκεκριμένα οι Παριζιάνοι έχουν 14 μέρες να απαντήσουν, ενώ οι Βαυαροί και οι Βεστφαλοί 30. Με λίγα λόγια, οι τρεις αυτές ομάδες μπορούν ακόμη να πουν το "ναι" στην ESL και να αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη της Λίγκας.

Την Δευτέρα (20/4) ο CEO της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόαχιμ Βάτσκε, έριξε άκυρο στην European Super League, ενώ ο Ρούμενιγκε με την Μπάγερν στέκεται στο πλευρό της UEFA απορρίπτοντας τα πλάνα της κλειστής Λίγκας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει αρνηθεί επίσης τα πλάνα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του AFP είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν δύο εκπρόσωποι από τη Γαλλία.

Οι Παντελής Βλαχόπουλος, Παντελής Διαμαντόπουλος και Θέμης Καίσαρης συζήτησαν για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο:

Photo credits: © 2021 Francois Mori/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ