EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Η ισπανική κυβέρνηση τάχτηκε εναντίον της δημιουργίας της

Barcelona's Lionel Messi, left, vies for the ball with Real Madrid's Vinicius Junior during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Alfredo di Stefano stadium in Madrid, Spain, Saturday, April 10, 2021. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Lionel Messi, left, vies for the ball with Real Madrid's Vinicius Junior during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Alfredo di Stefano stadium in Madrid, Spain, Saturday, April 10, 2021. (AP Photo/Manu Fernandez) @ 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Έναν ακόμα "αντίπαλο" απέκτησε η European Super League λίγο μετά την ίδρυσή της, με την ισπανική κυβέρνηση να τάσσεται εναντίον του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού πρότζεκτ και να καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν μία κοινή λύση.

Αγγλία και Γαλλία τάχτηκαν από την πρώτη στιγμή κατά της δημιουργίας της European Super League ενώ την Δευτέρα οι 12 ισχυροί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είδαν μία ακόμα χώρα να τους γυρνάει την πλάτη και να στρέφεται εναντίον τους, την Ισπανία.

Όπως αναφέρουν τα μίντια από την Ιβηρική χερσόνησο, η παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο στη νέα κλειστή λίγκα που οραματίζεται να αποτελέσει το αύριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν άρεσε στην κυβέρνηση της Ισπανίας, που από την πλευρά της ζητάει πλέον από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μία λύση για το καλό του αθλήματος.

"Σκέφτηκαν και υλοποίησαν ένα σχέδιο χωρίς να λάβουν υπόψη τους διεθνείς οργανισμούς που εκπροσωπούν το ποδόσφαιρο, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο", ανέφεραν χαρακτηριστικά άνθρωποι της κυβέρνησης ενώ την Δευτέρα (19/4) ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκες Ουρίμπες είχε διαδοχικά ραντεβού και συζητήσεις με ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεταξύ άλλων με τους προέδρους της UEFA, της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, καθώς και των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο που στηρίζουν την European Super League, με τις επαφές να έχουν όλες έναν κοινό παρονομαστή. Τη θέληση της ισπανικής κυβέρνησης να μην τραβήξει το σχοινί κάποια από τις δύο πλευρές αλλά να δεχτούν να κάτσουν σε τραπέζι συνομιλιών ώστε "να συμφωνήσουν σε μία λύση που θα είναι συμφέρουσα για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Μία λύση από την οποία θα βγουν κερδισμένοι όλοι οι εγχώριοι και διεθνείς ποδοσφαιρικοί οργανισμοί καθώς επίσης οι ομάδες, οι παίκτες και οι φίλαθλοι, που στην τελική είναι εκείνοι που συνιστούν την καρδιά του αθλήματος και οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται αυτό.

Photo Credits: @ 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ