EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι δεν εγγυάται πως θα γίνει το πρωτάθλημα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Πόρτο για το Champions League
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Πόρτο για το Champions League @ 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Γιουβέντους εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι εντάσσεται στο πρότζεκτ της European Super League, αλλά αρνήθηκε να δώσει εγγυήσεις ότι αυτό το πρότζεκτ θα πετύχει.

Η Γιουβέντους ανήκει στις 12 ομάδες που ετοιμάζονται να προκαλέσουν ένα σχίσμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τη δημιουργία της European Super League. Οι "μπιανκονέρι" εξέδωσαν ανακοίνωση τα ξημερώματα της Δευτέρας με την οποία ενημέρωσαν τους μετόχους τους στο Χρηματιστήριο (ως εισηγμένη εταιρία) για τις εξελίξεις, ωστόσο η ανακοίνωση κλείνει με έναν αρκετά... προνοητικό τρόπο.

Η ιταλική ομάδα ήταν μία από τις λίγες που δεν αναδημοσίευσε απλά την ιδρυτική διακήρυξη της European Super League. Αντιθέτως, εξέδωσε δική της ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί τις εξελίξεις, αλλά στην κατακλείδα της αναφέρει ότι "η εταιρία δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι το πρότζεκτ θα υλοποιηθεί με επιτυχία στο τέλος ή να προβλέψει τον ακριβή χρόνο υλοποίησης. Κατά συνέπεια, η εταιρία δεν έχει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για να αξιολογήσει λεπτομερώς τον αντίκτυπο της European Super League στις χρηματοοικονομικές συνθήκες και την απόδοσή της".

Η "γηραιά κυρία" λαμβάνει τα μέτρα της, αφού η δικαστική μάχη που θα ακολουθήσει κατά τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να βγάλει νικητές το συνασπισμό FIFA-UEFA-λιγκών και ηττημένη τη European Super League, με συνέπεια ο σύλλογος να είναι υπόλογος στους μετόχους του.

Παρ' όλα αυτά, η ιταλική ομάδα και προσωπικά ο ίδιος ο Αντρέα Ανιέλι στηρίζουν το νέο πρότζεκτ με όλες τις δυνάμεις τους και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην βγουν μάντεις κακού.

Photo Credits: © 2021 Luca Bruno/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ