ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Τα αστρονομικά έσοδα και το σχέδιο της διοργάνωσης

Ένταση μεταξύ του Μέσι και του Σέρχιο Ράμος σε Ρεάλ - Μπαρτσελόνα
Ένταση μεταξύ του Μέσι και του Σέρχιο Ράμος σε Ρεάλ - Μπαρτσελόνα @ 2020 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Με αστρονομικά έσοδα για τα 15 ιδρυτικά μόνιμα μέλη και πέντε ομάδες που θα προστίθενται κάθε χρόνο από τα προκριματικά σχεδιάζεται η European Super League.

Οι Times αποκαλύπτουν το σχέδιο για τη European Super League και τα αστρονομικά έδοσα που θα έχουν τα 15 ιδρυτικά μόνιμα μέλη της διοργάνωσης - προερχόμενα από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία - μόνο από τη συμμετοχή τους.

Φυσικά στο ποσό αυτό θα προστεθεί το αντίστοιχο για κάθε σεζόν ανάλογα με την πορεία, αλλά και τα τηλεοπτικά.

Έξι αγλλικές ομάδες (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ), τρεις από την Ισπανία (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο), τρεις από την Ιταλία (δεν έχουν γίνει γνωστές), δύο από τη Γερμανία (δεν έχουν γίνει γνωστές, σίγουρα η Μπάγερν η μία) και μία από τη Γαλλία (δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Παρί) θα είναι ανάμεσα στα 15 ιδρυτικά μέλη με μόνιμη παρουσία στη διοργάνωση. Οι εναπομείνασες πέντε θα προκύψουν από προκριματικά κάθε σεζόν.

Καθεμία από τις 15 ομάδες που θα ιδρύσουν τη European Super League θα βάλει στα ταμεία της 350.000.000 ευρώ μόνο για τη συμμετοχή και καθεμία θα μπορεί να έχει όφελος μέχρι από 150.000.000 ευρώ μέχρι 240.000.00 ευρώ κάθε σεζόν.

Οι 20 χωριστούν σε δύο γκρουπ των δέκα ομάδων με 18 έως 23 ματς κάθε σεζόν. Σύμφωνα με το πλάνο οι ομάδες πέραν των αποκλειστικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων και των εσόδων που αυτά κομίζουν, θα έχουν την επιλογή να μεταδώσουν μερικούς αγώνες από τις δικές τους πλατφόρμες.

Οι δέκα ομάδες των δύο γκρουπ θα παίξουν εντός κι εκτός έδρας με τις τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ να πηγαίνουν στους προμημιτελικούς. Τα ματς θα είναι μεσοβδόμαδα.

Όσον αφορά στα έσοδα (τηλεοπτικά και χορηγίες) και πάλι τα 15 ιδρυτικά μέλη παρουσιάζονται διπλά κερδισμένα. Τα 32,5% θα μοιραστεί στις 15 ομάδες-ιδρυτικά μέλη, ενώ ένα άλλο 32,5% θα μοιραστεί και στις 20 (15+5) ομάδες! Πάμε να δούμε πώς θα κατανεμηθεί το υπόλοιπο 35% των εσόδων.

Το 20% θα πάει ως επιβράβευση σε κάθε ομάδα ανάλογα με τα επιτεύγματά της στη διοργάνωση μέσα στη σεζόν, ενώ το εναπομείναν 15% θα μοιραστεί με το λεγόμενο "commercial share based on club awareness", δηλαδή με βάση τη δημοφιλία και το εμπορικό βεληνεκές της ομάδας.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τους Times θα λάβουν κι έξτρα 30.000.000 ευρώ πριμ.

Υπενθυμίζεται ότι οι FIFA και UEFA υποστήριξαν ότι θα αποκλείσουν όσους παίκτες συμμετάσχουν σε αυτές τις διοργανώσεις.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ