ΑΓΓΛΙΑ

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε συζητήσεις με την European Premier League

Μάρκους Ράσφορντ και Μοχάμεντ Σαλάχ διεκδικούν την μπάλα σε αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι στις 24 Φεβρουάριου του 2019
Μοχάμεντ Σαλάχ και Μάρκους Ράσφορντ από ματς της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ EUROPEAN PREMIER LEAGUE

Σε διαπραγματεύσεις με τη European Premier League για να ενταχθούν στη νέα διοργάνωση βρίσκονται Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Το πλάνο είναι το νέο τουρνουά να αντικαταστήσει το Champions League από το 2022.

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην European Premier League - το τουρνουά που σχεδιάζει η FIFA με στόχο να αντικαταστήσει στο μέλλον το Champions League - όπως αποκάλυψε το Sky Sports.

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται επίσης περισσότερες από δώδεκα ομάδες από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Τα ονόματά τους, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά.

Το νέο τουρνουά θα αποτελείται από 16 ή 18 ομάδες με μίνιμουμ 30 ματς για κάθε ομάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky Sports έχουν δεχθεί προσέγγιση οι Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ.

Καμία από αυτές, ωστόσο, δεν έχει συμφωνήσει καθώς εκτιμάται ότι πέντε μόνο αγγλικές ομάδες θα συμμετάσχουν. Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι νοκ-άουτ, ενώ πέρα από το τρόπαιο στα ταμεία του νικητή θα μπουν εκατομμύρια ευρώ (δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το ποσό).

Στόχος είναι το νέο τουρνουά να αντικαταστήσει το Champions League από το 2022. Η UEFA αντιδρά σε αυτά τα πλάνα της FIFA.

Αντίθετα σύμφωνα με δημοσίευμα του Telegraph η UEFA σκέφτεται Champions League με 36 ομάδες κι αλλαγή format. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό και όπως μεταδίδουν τα βρετανικά media οι ζυμώσεις θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ