EUROPA LEAGUE

Europa League: Θρίλερ στο Κράσνονταρ με τη Βαλένθια να προκρίνεται, χατ τρικ ο Ζιρού

Chelsea's Olivier Giroud celebrates after scoring his side's opening goal during the Europa League round of 16, second leg soccer match between Dynamo Kiev and Chelsea at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Thursday, March 14, 2019. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Chelsea, Olivier Giroud, (AP IMAGES/Efrem Lukatsky) AP IMAGES/EFREM LUKATSKY)

Το ματς της Κράσνονταρ με την Βαλένθια εξελίχθηκε σε θρίλερ στα τελευταία του λεπτά με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 93' σε 1-1 και να παίρνουν την πρόκριση. Σπουδαίο ματς στο Σάλτσμπουργκ με τη Νάπολι να χάνει αλλά να προκρίνεται, πεντάρα της Τσέλσι στο Κίεβο. (VIDEOS)

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κράσνονταρ και τη Βαλένθια με τους Ισπανούς να παίρνουν την πρόκριση στο 93' του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο από το 85' του αγώνα και το τρομερό γκολ που είχαν δεχθεί από τον Σουλεϊμάνοφ αλλά τελικά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Στα άλλα δυο παιχνίδια η Σάλτσμπουργκ έφτασε κοντά στην πηγή στο ματς με τη Νάπολι αλλά τελικά αρκέστηκε απλά στη νίκη με 3-1 επί των Ιταλών καθώς ήθελε δυο γκολ ακόμα για να πάρει αυτή την πρόκριση.

Όσο για την Τσέλσι η οποία προερχόταν και από το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Αγγλία πέρασε με πεντάρα από το Κίεβο με τον Ζιρού να αποδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης καθώς πέτυχε χατ τρικ.

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ

Στην Ρωσία έπρεπε να φτάσουμε στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ώστε το παιχνίδι να εξελιχθεί σε θρίλερ. Η Κράσνονταρ βρήκε γκολ πρόκρισης στο 85' με τρομερό τέρμα του Σουλεϊμάνοφ αλλά η Βαλένθια δεν τα παράτησε και ισοφάρισε στο 93' με τον Γκέδες και θα βρεθεί αυτή τελικά στους 8 του Europa League.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από τους Ισπανούς αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Τελικά όμως βρήκαν το γκολ που έψαχναν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στο 85' με το εκπληκτικό τέρμα του Σουλεϊμάνοφ. Ο 19χρονος επιθετικός που είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 75' της αναμέτρησης δέκα λεπτά αργότερα με εκπληκτικό σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας του Νέτο. Ένα γκολ που σε εκείνο το σημείο έδινε την πρόκριση στους γηπεδούχος.

Η Βαλένθια είχε απάντηση όμως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γκέδες. Μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά και πάσα προς τον Πορτογάλο ο επιθετικός των Ισπανών που είχε περάσει και αυτός ως αλλαγή στην αναμέτρηση έκανε το κοντρόλ, την ντρίπλα και το σουτ για να κάνει το 1-1 και να δώσει την πρόκριση στη Βαλένθια.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοφ, Πέτροφ (75' Σουλειμάνοφ), Σπάχιτς, Ραμίρες, Φγιουλούσον, Ραμίρεζ, Όλσον, Καζίνσκι, Περέιρα (91' Παράνοφ), Βάντερσον, Άρι (30' Στότσκλι), Κλάεσον.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Γκάγια, Ντιακαμπί, Γκάμπριελ, Βας, Τσερίσεφ, Κοντογκμπιά, Κοκλέν, Σολέρ (88' Γκαμέιρο), Μίνα (70' Γκονσάλο Γκέδες), Σομπρίνο (58' Ροντρίγκο).

ΤΗ ΝΙΚΗ Η ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΝΑΠΟΛΙ

Στην Αυστρία η Σάλτσμπουγκ πήρε τη νίκη με 3-1 όχι όμως και την πρόκριση καθώς ήθελε δυο ακόμη τέρματα ώστε να φτάσει σε σκορ πρόκρισης.

Η Νάπολι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να δείξει ότι είναι το αφεντικό και να μην αφήσει περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους μετά και το 3-0 στην Ιταλία. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στην αναμέτρηση όταν στο 14' σε παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μίλικ ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το βολ πλάνε και άνοιξε το σκορ.

Η Σάλτσμπουργκ δεν έδειξε να επηρεάζεται όμως από το γκολ και βγήκε στην επίθεση για να κυνηγήσει τουλάχιστον τη νίκη. Οι Αυστριακοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 25' όταν έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου με τον Νταμπούρ να γίνεται κάτοχος της και με ωραία ντρίπλα νίκησε τον αντίπαλο του και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα ακόμη γκολ και αυτό ήρθε στο 65' με τον Γκουλμπράτσεν ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση. Σε σέντρα από τα αριστερά πετάχθηκε ο φορ της Σάλτσμπουργκ για να στείλει με προβολή τη μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Λέιτγκεϊμπ με σουτ από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Μερέτ αλλά οι Αυστριακοί ήθελαν άλλα δυο τέρματα για να πάρουν αυτή την πρόκριση.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Βάλκε, Λάινερ, Ραμάλνιο, Ογκουενέ, Ουλμέρ, Μγουέπου (59' Γκουλμπράτσεν), Σαμασέκου, Γουλφ, Σομπολζάι (74' Λέιτγκεμπ), Μιναμίνο (86' Χάλαντ), Νταμπούρ.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ρουί, Λουπέρτο, Κίρικες (78' Μάλκουιτ), Χισάι, Ζιελίνσκι (74' Ντιαρά), Ρουίζ, Άλαν, Καγιεχόν, Μίλικ, Μέρτενς (87' Γιουνές).

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΖΙΡΟΥ Η ΤΣΕΛΣΙ

Η Τσέλσι αν και είχε το 3-0 από το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία και παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές μπήκε στον αγώνα με σκοπό να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από τα πρώτα λεπτά και για αυτό άρχισε να απειλεί με το καλημέρα ενώ έκανε το 1-0 με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Ζιρού ήρθε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Άγγλοι δεν έριξαν τους ρυθμούς τους και στο 33' ήρθε το 2-0 και πάλι από τον Ζιρού. Ο Γάλλος σέντερ φορ έκανε την προβολή μετά τη σέντρα του Αλόνσο από τα αριστερά και νίκησε τον Μπόικο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Οντόι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Αλόνσο αυτή τη φορά να έχει βρεθεί σε θέση σέντερ φορ και με προβολή δίνει αέρα τριών γκολ στην Τσέλσι.

Παρά το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου οι Άγγλοι δεν έριξαν ρυθμούς και συνέχισαν να πιέζουν και στο 60' ήρθε και το τέταρτο γκολ της Τσέλσι από γκολ και πάλι του Ζιρού με κεφαλιά που έκανε χατ τρικ.

Δυο λεπτά αργότερα η Τσέλσι θα μπορούσε να κάνει το 5-0 καθώς ο Αλόνσο με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούντρα, Καντάρ, Μικολένκο, Σίντορτσουκ (65' Τσε-τσε), Σεπέλεφ (87' Αντριέφσκι), Τσιγκάνκοφ, Σαπαρένκο, Περέιρα (81' Σμυρνί), Γκαρμάς.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τσαπακόστα (69' Αθπιλικουέτα), Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Λόφτους - Τσικ, Κόβατσιτς, Καντέ (65' Ζορζίνιο), Οντόι, Ζιρού, Γουίλιαν (74' Πέδρο).

PHOTO CREDITS: AP IMAGES

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ