EUROPA LEAGUE

Europa League: Τριάρα η Σεβίλλη, προβάδισμα πρόκρισης για Πόρτο

Οι Οκάμπος και Ράκιτιτς πανηγυρίζουν γκολ της Σεβίλλης κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην La Liga | 18 Δεκεμβρίου 2021
Οι Οκάμπος και Ράκιτιτς πανηγυρίζουν γκολ της Σεβίλλης κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην La Liga | 18 Δεκεμβρίου 2021 @2021 ANGEL FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Σεβίλλη έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους 16 του Europa League χάρη στο 3-1 επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, ενώ προβάδισμα πήρε και η Πόρτο με το 2-1 επί της Λάτσιο. Όλα ανοιχτά στο Λειψία - Σοσιεδάδ μετά το 2-2 στην Γερμανία.

Η Σεβίλλη είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο Europa League έχοντας κατακτήσει έξι φορές το βαρύτιμο τρόπαιο από το 2006 και μετά και δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να κάνει πίσω στην προσπάθεια να χαρίσει μία ακόμα ύψιστη διάκριση για την Ανδαλουσία.

Αυτό το έδειξε και το βράδυ της Πέμπτης (17/2) στην πρώτη κόντρα της με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League, με την ομάδα του Λοπετέγκι να σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο μέρος και να φτάνει σε ένα καθαρό 3-1 στο Σάντσεθ Πιθχουάν, που της δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία στις 24 του μήνα.

Όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση ήταν το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν στο 41' με τον Όρσιτς το γκολ του Ράκιτιτς με πέναλτι στο 13ο λεπτό και να μετρούν αντίστροφα για να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα αλλά να δέχονται δύο κατραπακιές σε χρόνο dt.

Ο Οκάμπος ήταν εκείνος που επανέφερε την τάξη στο 44ο λεπτό ενώ στο 45+1 ο Μαρσιάλ ανέλαβε δράση για να γράψει το 3-1 με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή και να πανηγυρίζει έξαλλα το παρθενικό του γκολ με τους Ανδαλουσιανούς, λίγο μετά τη μετακίνησή του στην Σεβίλλη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προβάδισμα για Πόρτο, ισορροπία στη Γερμανία

Στο Ντραγκάο, η Λάτσιο παρατάχτηκε χωρίς τον κλασικό φορ της, Τσίρο Ιμόμπιλε, που έμεινε εκτός αποστολής καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό την Τετάρτη, παρόλα αυτά ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα με το εντυπωσιακό τακουνάκι του Τζακάνι στο 23'. Δεν μπόρεσε ωστόσο να κρατήσει το προβάδισμα, με την Πόρτο να φτάνει στην ανατροπή έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρτίνες, που έκανε το 1-1 στο 37ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στους δράκους στο 49ο.

Χωρίς νικήτρια έληξε η πρώτη κόντρα της Λειψίας με την Σοσιεδάδ με φόντο τους 16 του Europa, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν δύο φορές προβάδισμα αλλά τους γηπεδούχους να δίνουν ισάριθμες απαντήσεις. Ο Ενκουνκού στο 31' απάντησε στο γκολ του Νορμάντ στο 16' ενώ στο δεύτερο μέρος αμφότερες οι ομάδες σκόραραν από την άσπρη βούλα, με τον Οϊαρθάμπαλ να κάνει το 2-1 για τους Βάσκους στο 64' και τον Φόρσμπεργκ να φέρνει το ματς στα ίσα οκτώ λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των μπαράζ για τους 16

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων των μπαράζ για τους 16

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΛΑΤΣΙΟ ΛΕΙΨΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ