EUROPA LEAGUE

Europa League: Πρόκριση θρίλερ για Ρόμα, θρίαμβοι για Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ

Ο Γκονθάλο Βιγιάρ και ο Αμαντού Ντιαγουαρά της Ρόμα πανηγυρίζουν έπειτα από τον αγώνα με τον Άγιαξ για τα προημιτελικά του Europa League 2020-2021 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 15 Απριλίου 2021
Ο Γκονθάλο Βιγιάρ και ο Αμαντού Ντιαγουαρά της Ρόμα πανηγυρίζουν έπειτα από τον αγώνα με τον Άγιαξ για τα προημιτελικά του Europa League 2020-2021 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 © 2021 ALESSANDRA TARANTINO/ASSOCIATED PRESS

Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Άγιαξ στο "Ολίμπικο" και πέρασε στα ημιτελικά του Europa League, με τον "Αίαντα" να χάνει μεγάλη ευκαιρία να φύγει εκείνος με το "εισιτήριο". Η Άρσεναλ έκανε επίδειξη δύναμης στην Πράγα, "σβηστή" πρόκριση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρασε κι η Βιγιαρέαλ.

Ο Άγιαξ βρέθηκε πολλές φορές στην πηγή, αλλά η Ρόμα ξεδίψασε με το νερό, ύστερα από το 1-1 του "Ολίμπικο" που έδωσε στους Ιταλούς την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Η νίκη τους με 2-1 στο Άμστερνταμ ήταν ένα μεγάλο πρώτο βήμα, ωστόσο χρειάστηκε να μοχθήσουν στη ρεβάνς για να τσεκάρουν το "εισιτήριο".

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με επιθετική διάθεση και έδειξαν ότι θα μπορούσαν να βρουν τα γκολ της ανατροπής. Αυτό συνέβη εν τέλει με τον Μπράιαν Μπρόμπεϊ που ο Έρικ τεν Χαχ έριξε στο ημίχρονο. Μέσα σε 4 λεπτά, ο 19χρονος Ολλανδός αξιοποίησε μια ασίστ από την άμυνα μιας αλλαγής αλλαγής, του Περ Σχουρς, γράφοντας το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ντούσαν Τάντιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής θεώρησε ότι υπάρχει νωρίτερα φάουλ από τον Νικολάς Ταγλιαφίκο.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να επιτίθενται και άφησαν κενούς χώρους. Αυτούς εκμεταλλεύτηκαν οι "τζιαλορόσι" στο 72', όταν έφυγαν στην αντεπίθεση, οι κόντρες έστειλαν την μπάλα στον Έντιν Τζέκο που από κοντά έκανε το 1-1, με το 30ό τέρμα του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη Ρόμα.

ΡΟΜΑ: Λόπεθ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ, Ντιαγουαρά, Βερτού, Καλαφιόρι (81' Βιγιάρ), Πελεγκρίνι, Τζέκο (80' Μαγιοράλ, Μχιταριάν (87' Πέδρο)

ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Κλάιμπερ (22' Σχουρς, 83' Ιντρισί), Τίμπερ, Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Κλάασεν, Άλβαρες (70' Κούντους), Χράφενμπερχ, Άντονι (46' Άντονι), Τάντιτς, Νέρες (83' Τραορέ)

Ο αρχηγός και κορυφαίος επιθετικός της Άρσεναλ, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, τέθηκε νοκ άουτ με ελονοσία. Κανένα πρόβλημα. Μέσα σε 10 λεπτά, οι "κανονιέρηδες" έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα 4 φορές και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από τη Σλάβια στην Πράγα. Το τελικό 4-0 είναι η απάντηση της αγγλικής ομάδας στο 1-1 του Λονδίνου, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν την πορεία προς την κατάκτηση του τροπαίου και του "εισιτήριου" στο επόμενο Champions League.

Η ακύρωση του τέρματος από τον Εμίλ Σμιθ Ρόου στο 14' για οφσάιντ στην αρχή της φάσης δεν επηρέασε ψυχολογικά την Άρσεναλ. Στην επόμενη καλή στιγμή, ο Άγγλος μέσος βρήκε τον Νικολά Πεπέ για το 1-0 και λίγο αργότερα ο Μπουκαγιό Σακά ανατράπηκε, με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ να κάνει το 2-0. Στο 24' ήταν η σειρά του Σακά να σκοράρει και να "κλειδώσει" τη νίκη.

Οι Τσέχοι, οι οποίοι ούτε σε αυτό το παιχνίδι γονάτισαν με τη σέντρα, παρατάχθηκαν δίχως τον βασικό στόπερ τους, Οντρέι Κουντέλα, λόγω της τιμωρίας 10 αγώνων που δέχθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά στον προηγούμενο γύρο. Το κενό του αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτο και στη συνέχεια του αγώνα δεν βρήκαν απάντηση (μάλιστα δέχθηκαν κι άλλο γκολ απ' τον Λακαζέτ), με τον Μικέλ Αρτέτα να παίρνει "ανάσα" στον πάγκο της Άρσεναλ.

ΣΛΑΒΙΑ: Κόλαρ, Μπαχ (46' Βισίνσκι), Χόλες, Ζίμα, Μπόριλ (46' Ντόρλεϊ), Σέβτσικ, Χρομάντα (46' Μάσοπουστ), Πρόβοντ, Στάντσιου (46' Λινγκρ), Κούχτα (71' Τετσλ), Ολαγίνκα

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Μαρί, Τζάκα, Πάρτεϊ (79' Σοάρες), Θεμπάγιος, Σακά (79' Μαρτινέλι), Σμιθ Ρόου (67' Ελνένι), Πεπέ (88' Μπαλόγκουν), Λακαζέτ (79' Ενκετιά)

Η Βιγιαρεάλ πήρε επεισοδιακή πρόκριση στα ημιτελικά ύστερα από το 2-1 επί της Ντίναμο στο "Θεράμικα", σε έναν αγώνα που είχε διαφορές σε σχέση με τον θεαματικό του Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες κλήθηκαν να ανατρέψουν την ήττα 0-1 της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν απείλησε σημαντικά. Όταν το έκαναν οι γηπεδούχοι, βρήκαν το γκολ με τον Πάκο Αλκάθερ, το 6ο του στο φετινό θεσμό, από τη στιγμή που δεν ακυρώθηκε από τον VAR για οφσάιντ. Λίγο αργότερα, ο Ζεράρ Μορένο τον έπιασε στα γκολ, γράφοντας το 2-0 για το "κίτρινο υποβρύχιο".

Ο "δήμιος" της Τότεναμ στον προηγούμενο γύρο, Μίσλαβ Όρσιτς, ήταν η μοναδική αντίδραση των φιλοξενουμένων με ένα όμορφο γκολ στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο ουδείς μπορεί να σταματήσει ομάδα του Ουνάι Έμερι στη συγκεκριμένη διοργάνωση και πλέον οι Ισπανοί θα έχουν την ευκαιρία να ξανασυναντήσουν την Άρσεναλ σε έναν ημιτελικό, όπως το 2006 στο Champions League.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα, Τσουκουέζε (90' Πένια), Καπού, Παρέχο (84' Κοκλέν), Τριγκέρος (63' Γκόμεθ), Μορένο (90' Πεδράθα), Αλκάθερ (90' Μπαένα)

ΝΤΙΝΑΜΟ: Λιβάκοβιτς, Λάουριτσεν, Τεοφίλ Κατρίν (82' Πέριτς), Γκβάρντιολ, Ριστόφσκι (62' Στογιάνοβιτς), Γιάκιτς, Αντέμι (82' Μίσιτς), Όρσιτς, Ιβάνουσετς (76' Ατιεμουέν), Πέτκοβιτς, Μάγερ (62' Φράνιτς)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμοιαζε να έχει καθαρίσει από την προηγούμενη εβδομάδα την πρόκριση κόντρα στη Γρανάδα, ωστόσο το 2-0 (και) στο "Ολντ Τράφορντ" ήταν εξίσου καλοδεχούμενο για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Από τη στιγμή που ο Έντισον Καβάνι άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό όλα είχαν τελειώσει στο ζευγάρι. Το 50ό τέρμα του Ουρουγουανού επιθετικού σε διεθνείς διοργανώσεις και 9ο φετινό σε όλες τις διοργανώσεις κατέστησε τον αγώνα απλή διαδικασία. Ο Σόλσκιερ δοκίμασε παίκτες, έριξε στο παιχνίδι ακόμα και τον Χουάν Μάτα και χάρη σε αυτόν προκλήθηκε το αυτογκόλ του Χεσούς Βαγέχο στο τέλος.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα (82' Γουίλιαμς), Τουανζέμπε, Λίντελεφ, Τέλες, Πογκμπά (46' Φαν ντε Μπέεκ), Μάτιτς, Φρεντ, Φερνάντες (73' Μάτα), Γκρίνγουντ (82' Ντιαλό), Καβάνι (60' Τζέιμς)

ΓΡΑΝΑΔΑ: Σίλβα, Φουλκέ, Σάντσεθ (82' Πέρες), Βαγέχο, Νέβα (75' Ντίαθ), Γκοναλόν (32' Μολίνα), Μοντόρο, Κένεντι (46' Πουέρτας), Ερέρα, Ματσίς, Σολδάδο (46' Σουάρες)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Απριλίου

Σλάβια - Άρσεναλ 0-4 (18' Πεπέ, 21' πέν., 78' Λακαζέτ, 24' Σακά) [1-1]

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γρανάδα 2-0 (6' Καβάνι, 90' αυτ. Βαγέχο) [2-0]

Ρόμα - Άγιαξ 1-1 (72' Τζέκο - 49' Μπρόμπεϊ) [2-1]

Βιγιαρεάλ - Ντίναμο 2-1 (36' Αλκάθερ, 43' Μορένο - 74' Όρσιτς) [1-0]

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΡΟΜΑ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ