EUROPA LEAGUE

Europa League: Πρόκριση στα πέναλτι για την Μίλαν, εφτάρα η Τότεναμ

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου (AP Photo/Luis Vieira)
Ο Χακάν Τσαλχάνογλου (AP Photo/Luis Vieira) AP

Η Μίλαν προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, αφού επικράτησε 9-8 της Ρίο Άβε στα πέναλτι, με την παράταση να λήγει 2-2. Άνετη επικράτηση για τον Τότεναμ, η οποία κέρδισε 7-2 την Μακάμπι Χάιφα.

Η Μίλαν δυσκολεύτηκε αλλά πήρε εν τέλει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αφού επικράτησε 9-8 στα πέναλτι της Ρίο Άβε εκτός έδρας, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγουν 2-2. Οι ροσονέρι άνοιξαν το σκορ με τον Αλέξις Σελμέκερς να σκοράρει στο 51ο λεπτό γκολ με σουτ από τα όρια της περιοχής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 72ο λεπτό, οι Πορτογάλοι έφεραν το ματς στα ίσα με σουτ του Ζεράλδες. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και στο 91' ο Ντάλα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, πάτησε στην περιοχή και πλάσαρε για το 2-1. Την ύστατη στιγμή στο 90+1', ο Τσαλχάνογλου με εκτέλεση πέναλτι έστειλε το ματς στα πέναλτι. Η διαδικασία των πέναλτι είχε αρκετή διάρκεια, αλλά η Μίλαν βγήκε νικήτρια με σκορ 8-9.

Η Τότεναμ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα επικρατώντας 7-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 2ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν, ενώ ο Τσέρι ισοφάρισε στο 17ο λεπτό.

Γρήγορα όμως πριν το ημίχρονο, τα σπιρούνια έκαναν το 4-1 με σκόρερ τους Λούκας Μόουρα(20') και Λο Σέλσο (36', 39'). Ο Ρουκαβίτσια μείωσε με πέναλτι στο 52', με τον Κέιν να πετυχαίνει το 5-2 στο 56'. Ο Άγγλος στράικερ σκόραρε το 6ο γκολ της ομάδας του στο 74', ενώ στο 90+1' ο Άλι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Οδυνηρός ήταν ο αποκλεισμός για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέσα στο σπίτι της από την ΛΑΣΚ Λίντσερ. Οι Πορτογάλοι ηττήθηκαν με σκορ 1-4. Στο 14' οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τράουνερ στο 14', ενώ η Σπόρτινγκ ισοφάρισε στο 42'. Οι Ραγκούζ (58'), Μιχόρι (65') και Γκρούμπερ (67') διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στην συνέχεια.

Η Ρέιντζερς κατάφερε επίσης να περάσει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης επικρατώντας 2-1 της Γαλατασαράι με γκολ του Άρφιλντ στο 52' και του Ταβερνίερ στο 59'. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μαρκάο στο 87'.

Την πρόκριση πήρε και η Σέλτικ κερδίζοντας 1-0 την Σαράγεβο στη Βοσνία Ερζεγοβίνη με τον Βασίλη Μπάρκα να είναι ο βασικός τερματοφύλακας των Σκωτσέζων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ PLAYOFFS ΤΟΥ EUROPA LEAGUE:

Κλουζ - KuPS 3-1

Αραράτ - Ερυθρός Αστέρας 1-2

Σλόβαν Λίμπερετς - ΑΠΟΕΛ 1-0

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Φλόρα Ταλίν 3-1

Μάλμε - Γρανάδα 1-3

Σαρλερουά - Λεχ Πόζναν 1-2

Ρόζενμποργκ - Αϊντχόφεν 0-2

Χαποέλ Μπερ Σεβά - Βικτόρια Πλζεν 1-0

Ντιναμό Μπρεστ - Λουντογκόρετς 0-2

Κοπεγχάγη - Ριέκα 0-1

Σαράγεβο - Σέλτικ 0-1

Λέγκια Βαρσοβίας - Καραμπάχ 0-3

Σταντάρ Λιέγης - Φεχερβάρ 3-1

Νταντάλκ - Κλακσβίκαρ 3-1

Βασιλεία - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-3

Γιούνγκ Μπόις - Τίρανα 3-0

ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ 2-1

Ρέιντζερς - Γαλατάσαραϊ 2-1

Ρίο Άβε - Μίλαν 2-2 (8-9 πέναλτι)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - ΛΑΣΚ Λίντσερ 1-4

Τότεναμ - Μακάμπι Χάιφα 7-2

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ