EUROPA LEAGUE

Europa League: Ο Όσιμεν κράτησε όρθια την Νάπολι στο Λέστερ, σπουδαίο διπλό για Λιόν

Ο Βίκτορ Όσιμεν πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Νάπολι κόντρα στην Λέστερ στο Europa League | 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Βίκτορ Όσιμεν πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Νάπολι κόντρα στην Λέστερ στο Europa League | 16 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Νάπολι πήρε παλικαρίσιο βαθμό στο King Power Stadium καθώς βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Λέστερ αλλά απάντησε με δύο εντυπωσιακά γκολ του Βίκτορ Όσιμεν. Επιβλητικό πέρασμα της Λιόν από το Άιμπροξ, 2-0 την Ρέιντζερς.

Η αναμέτρηση της Λέστερ με την Νάπολι αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της μεγάλης δυναμικής τους τη φετινή σεζόν και οι δύο ομάδες φρόντισαν να δικαιώσουν τις προσδοκίες του φίλαθλου κοινού, προσφέροντας ένα σπουδαίο ματς στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Europa League.

Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Αγιόθε Πέρεθ και Χάρβεϊ Μπαρνς, όμως εκεί που πίστεψαν πως είχαν καθαρίσει την υπόθεση τρίποντο, η Νάπολι βρήκε τεράστια ψυχικά αποθέματα και παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο πήρε άξια τον βαθμό της ισοπαλίας με το κρεσέντο του Βίκτορ Όσιμεν που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του ιταλικού Νότου (δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Μανωλάς).

Ουσιαστικά το ματς είχε δύο εικόνες, με την Λέστερ να παίζει με φουλ ενέργεια μέχρι το 65' και να χτυπάει την Νάπολι με τις γρήγορες μεταβάσεις της από την άμυνα στην επίθεση, με τον Μπαρνς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο 9' έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Πέρεθ που εκτέλεσε με σουτ εντός περιοχής τον Οσπίνα ενώ στο 64' άφησε το ρόλο του δημιουργού και ανέλαβε εκείνον του εκτελεστή, νικώντας με άψογο διαγώνιο αριστερό σουτ τον Κολομβιανό πορτιέρε.

Εκεί όμως που η Λέστερ πίστευε πως είχε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, η Νάπολι κατέθεσε ψυχή και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της, έφτασε σε μία ισοφάριση που άξιζε 100%. Ήρωας για τους παρτενοπέι του Σπαλέτι (και εκ των πρωτοπόρων της Serie A μαζί με τις Μίλαν και Ρόμα) ο Βίκτορ Όσιμεν.

Ο Νιγηριανός μείωσε αρχικά στο 69' με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ ενώ στο 87' πήρε παραμάζωμα τους αμυντικούς της Λέστερ και με μία αυτοκρατορική κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας των Άγγλων για να απογειώσει τους εκδρομείς οπαδούς της ομάδας του.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Καστάν, Βέστεργκααρντ, Έβανς (46' Σογιουντσού), Μπέρτραντ, Εντιντί, Πέρεθ (46' Τίλεμανς), Σουμαρέ (78' Μάντισον), Ντάκα (70' Λούκμαν), Ιχεανάτσο (88' Βάρντι), Μπαρνς

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μαλκουίτ (84' Ζεσούς), Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ντι Λορέντσο, Ανγκισά (84' Πετάνια), Φαμπιάν, Ζιελίνσκι (63' Έλμας), Λοσάνο (64' Πολιτάνο), Όσιμεν, Ινσίνιε (74' Ουνάς)

Στον 2ο όμιλο, η Λιόν πέρασε νικηφόρα από το Άιμπροξ επικρατωντας 2-0 της Ρέιντζερς με τα γκολ των Εκαμπί (23) και Ταβερνιέ (55' αυτογκόλ) και και πήρε κεφάλι με το καλημέρα, από τη στιγμή που στο έτερο ματς του ομίλου, Μπρόντμπι και Σπάρτα Πράγας κόλλησαν στο 0-0.

Σε ανάλογη θέση βρίσκεται και μία άλλη ομάδα της Ligue 1, η Μονακό, καθώς έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Στουρμ Γκρατς με το χρυσό γκολ του Ντιατά στο 66' και ανέβηκε μόνη στην κορυφή του 2ου ομίλου, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία στο ματς που έγινε την ίδια ώρα στην Ολλανδία, μεταξύ της Αϊντχόφεν και της Σοσιεδάδ.


1ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

2ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

3ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

4ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

5ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

6ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

7ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

8ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ