EUROPA LEAGUE

Europa League: Με το ενάμισυ πόδι στον τελικό η Γιουνάιτεντ, μάχη Άρσεναλ - Βιγιαρεάλ στο Λονδίνο

Villareal's Gerard Moreno, left, is challenged by Arsenal's Pablo Mari during the Europa League semifinal first leg soccer match between Villarreal and Arsenal at the Estadio de la Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Thursday, April 29, 2021. (AP Photo/Alberto Saiz)
Villareal's Gerard Moreno, left, is challenged by Arsenal's Pablo Mari during the Europa League semifinal first leg soccer match between Villarreal and Arsenal at the Estadio de la Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Thursday, April 29, 2021. (AP Photo/Alberto Saiz) @ 2021 ALBERTO SAIZ/ASSOCIATED PRESS

Ρόμα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται στο "Ολίμπικο" μετά το θριαμβευτικό 6-2 των Άγγλων ενώ η Άρσεναλ φιλοξενεί στο Λονδίνο την Βιγαρεάλ που έχει το υπέρ της 2-1, στους αγώνες ρεβάνς για τα ημιτελικά του Europa League.

Μετά από την επίλυση όλων των λογαριασμών στο Champions League που έφερε την Μάντσεστερ Σίτι αντιμέτωπη της Τσέλσι στον τελικό της 29ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, ήρθε η μεγάλη ώρα και στο Europa League αφού το βράδυ της Πέμπτης (6/5) θα αποκτήσουν κάτοχο τα δύο εισιτήρια του τελικού που θα λάβει χώρα στις 26 του μήνα στο Γκντανσκ.

Στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, η Ρόμα ψάχνει ένα μεγαλύτερο θαύμα από το προ τριετίας 3-0 επί της Μπαρτσελόνα στους "8" του Champions League, καθώς υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (COSMOTE SPORT 1 HD, 22:00) μετά το 6-2 υπέρ των Άγγλων στο "Ολντ Τράφορντ", ενώ στο Βόρειο Λονδίνο η Άρσεναλ του Αρτέτα συγκρούεται με την Βιγιαρεάλ του Έμερι (COSMOTE SPORT 2 HD, 22:00) μία εβδομάδα μετά τη νίκη των Ισπανών με σκόρ 2-1 στον πρώτο ημιτελικό.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ

Η Ρόμα έζησε ένα όμορφο όνειρο στο πρώτο ημίχρονο στο "Ολντ Τράφορντ" όταν και προηγήθηκε 2-1 με ανατροπή όμως στο δεύτερο βίωσε τον πιο σκληρό εφιάλτη, καθώς δέχτηκε πέντε γκολ και έφυγε με το βαρύ 6-2 στην πλάτη της. Αποτέλεσμα που της αφήνει απειροελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στον τελικό του Europa League, αν το συνδυάσει κάποιος και με την καθοδική της πορεία το τελευταίο διάστημα, με την ήττα πριν από λίγα 24ωρα από την Σαμπντόρια στο πρωτάθλημα να είναι η έκτη στα 11 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις και θέτει σε κίνδυνο την έξοδο της στα Κύπελλα Ευρώπης τη νέα σεζόν.

Μέσα σε αυτό πάντως το αρνητικό κλίμα η διοίκηση Φρίντκιν έκανε τη μεγάλη έκπληξη καθώς ανακοίνωσε εντελώς αιφνιδιαστικά την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και να πιάνει δουλειά από τη νέα σεζόν διαδεχόμενος τον Πάουλο Φονσέκα που θα την καθοδηγήσει στις υπόλοιπες φετινές υποχρεώσεις της. Θετικό το εντός έδρας ρεκόρ απέναντι σε αγγλικές ομάδες (12 νίκες - 4 ισοπαλίες - 4 ήττες), με τους λύκους να μην υπολογίζουν για τη ρεβάνς του "Ολίμπικο" τους τραυματίες Λόπες, Σπινατσόλα, Βερετού, Πέρεθ, Ελ Σααραουί και Ντιαβαρά.

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το τέλειο δεύτερο ημίχρονο στο "Ολντ Τράφορντ" απέναντι στους Ρωμαίους (έγινε μάλιστα η πρώτη ομάδα από το 1964 που πέτυχε 6 γκολ σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης) και βρίσκεται με το ενάμισυ πόδι στον τελικό του Europa League, τίτλο που κατέκτησε το 2017 κόντρα στον Άγιαξ. Πέρα από το τεράστιο αβαντάζ που απέκτησε από το πρώτο ματς, η ομάδα του Σόλσκιερ είναι εμφανώς καλύτερη από την αντίπαλό της και θα κυνηγήσει όχι μόνο την πρόκριση αλλά και τη νίκη.

Ελπίζοντας πως θα μπει ένα λιθαράκι ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση στο σύλλογο, μετά από την εισβολή οπαδών της ομάδας στο "Ολντ Τράφορντ" την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο διαμαρτυρίας τους κατά των ιδιοκτητών (οικογένεια Γκλέιζερ) που προκάλεσε την αναβολή του ντέρμπι της Premier League με την Λίβερπουλ (ορίστηκε για τις 13 Μαΐου). Μοναδική απώλεια ο τραυματίας Μαρσιάλ για τους "κόκκινους διαβόλους", που έχουν πάρει την πρόκριση στις 19 από τις 24 φορές που πήραν τη νίκη στο πρώτο εντός έδρας ματς σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΡΟΜΑ: Μιράντε, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ, Βιγιάρ, Κριστάντε, Πέρες, Πελεγκρίνι, Μιχιταριάν, Τζέκο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χεά, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Πογκμπά, Φερνάντες, Ράσφορντ, Καβάνι

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη χάθηκε μέσω της Premier League και η Άρσεναλ έχει πλέον ως μοναδική επιλογή την κατάκτηση του Europa League αν θέλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης τη νέα αγωνιστική σεζόν. Στον πρώτο ημιτελικό έπαιξε πολύ παθητικά, με τον Αρτέτα να τη παρατάσσει χωρίς καθαρό επιθετικό, και παραλίγο να το πληρώσει όταν βρέθηκε να χάνει νωρίς με σκορ 2-0 από την Βιγιαρεάλ, ωστόσο μπόρεσε να μείνει όρθια χάρη στον Λένο και με τον Πεπέ να γράφει το τελικό 2-1 στο "Estadio de la Ceramica" με χτύπημα πέναλτι.

Χάρη στο εκτός έδρας γκολ φιλοδοξεί να πάρει εκείνη το εισιτήριο και να βρεθεί ξανά στον τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από το 2019, με τον Ισπανό τεχνικό των "κανονιέρηδων" να ζητάει ενόψει της αναμέτρησης "λιγότερα λάθη και περισσότερο μυαλό και εξυπνάδα". Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Θεμπάγιος, την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή ή μη των Λακαζέτ και Τίρνι.

Πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της ήταν η Βιγιαρεάλ στον πρώτο ημιτελικό όμως δεν μπόρεσε να το εξαργυρώσει στο βαθμό που θα έπρεπε βάσει της εικόνας της, με το 2-1 να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες. Άπαντες ωστόσο στο "κίτρινο υποβρύχιο" αντιμετωπίζουν τον αγώνα στο Βόρειο Λονδίνο με την Άρσεναλ ως μία τεράστια ευκαιρία για να γράψουν ιστορία και να βρεθούν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό, παίρνοντας μάλιστα μία άτυπη ρεβάνς από τους κανονιέρηδες 15 χρόνια μετά τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά του Champions League.

"H Άρσεναλ παραμένει το φαβορί του ζευγαριού. Δεν έχουμε την ιστορία της αλλά και εμείς τη χτίζουμε τώρα", τόνισε ο Ουνάι Έμερι, που έχει φυσικά ως κίνητρο να βγει νικητής μέσα από τη μονομαχία με την πρώην ομάδα του, όντας ο προπονητής που ανέλαβε τα ηνία της Άρσεναλ όταν αποχώρησε από τον πάγκο ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο τιμωρημένος Καπού και ο τραυματίας Φόιτ είναι τα μοναδικά προβλήματα για την Βιγιαρεάλ, που είναι αήττητη στο φετινό Europa League και δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε 11 διαδοχικά ευρωπαϊκά ματς εκτός Ισπανίας.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Μαρί, Τσάκα, Ελνένι, Παρτέι, Σακά, Έντεργκααρντ, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα, Παρέχο, Κοκελέν, Τριγκέρος, Μορένο, Αλκάθερ, Τσουκουέζε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Jon Super/Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΡΟΜΑ ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ