ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Ο Έμερι διεκδικεί το τέταρτο τρόπαιο Europa League σε πέντε τελικούς

Ο Ουνάι Έμερι σε αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα προημιτελικά του Europa League.
Ο Ουνάι Έμερι σε αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ Ⓒ 2021 DARKO BANDIC/ASSOCIATED PRESS

O Oυνάι Έμερι οδήγησε τη Βιγιαρεάλ στον τελικό του Europa League, όπου θα συναντήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός τεχνικός θα βρεθεί για 5η φορά στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ έχει κατακτήσει τρεις κούπες.

Η Βιγιαρεάλ έμεινε στο 0-0 στο Emirates απέναντι στην Άρσεναλ και πήρε το εισιτήριο για το τελικό του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ουνάι Έμερι κατάφερε να οδηγήσει τα "κίτρινα υποβρύχια" στον πρώτο της τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ωστόσο, ο τελικός του Europa League είναι κάτι γνώριμο για τον Έμερι. Ο Ισπανός τεχνικός έχει βρεθεί στον τελικό της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης τέσσερις φορές, ενώ έχει κατακτήσει τρεις κούπες.

Ο Έμερι βρέθηκε σε τρεις τελικούς με τη Σεβίλλη και κατέκτησε το τρόπαιο και τις τρεις φορές και μάλιστα σε συνεχόμενες σεζόν. Στις 14 Μαρτίου του 2014 με την ομάδα της Ανδαλουσίας είχε επικρατήσει 4-2 της Μπενφίκα, στις 27 Μαΐου του 2015 είχε νικήσει 3-2 την Ντνίπρο, ενώ στις 18 Μαΐου του 2016 είχε σηκώσει την κούπα με νίκη 3-1 επί της Λίβερπουλ.

Ο τελευταίος τελικός Europa League για τον Έμερι ήταν στις 29 Μαΐου του 2019, όταν βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας που απέκλεισε φέτος. Ως προπονητής της Άρσεναλ είχε αντιμετωπίσει στο Μπακού την Τσέλσι και ηττήθηκε με σκορ 4-1.

Πλέον, στο Γκντάνσκ με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Έμερι θα κυνηγήσει το 4/5 σε τελικούς Europa League.

Photo credits: ⓒ 2021 Darko Bandic/Associated Press

TAGS ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ