ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa Conference League: Στα Τίρανα ο τελικός

Το Air Albania Stadium στον αγώνα Αλβανία - Γαλλία για τα προκριματικά του Euro 2020 στα Τίρανα.
Το Air Albania Stadium στον αγώνα Αλβανία - Γαλλία AP PHOTO/HEKTOR PUSTINA, FILE

Η UEFA ανακοίνωσε ότι η νεοσύστατη τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωσή της, Europa Conference League, ξεκινά στις 8 Ιουλίου 2021 και ο τελικός θα διεξαχθεί - η Ελλάδα είχε αποσύρει το φάκελο που κατέθεσε για το Παγκρήτιο - στα Τίρανα.

Στο Εθνικό Στάδιο των Τιράνων θα διεξαχθεί ο τελικός του Europa Conference League, της νέας δηλαδή (τρίτης τη τάξει) διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA η οποία μπαίνει στην ποδοσφαιρική μας ζωή από την επόμενη σεζόν.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι η πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας θα φιλοξενήσει τον πρώτο τελικό της διοργάνωσης στις 25 Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε καταθέσει αρχικά φάκελο για το Παγκρήτιο, ωστόσο τον απέσυρε στη συνέχεια.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Πρώτος προκριματικός: 8 & 15 Ιουλίου

Δεύτερος προκριματικός: 22 & 29 Ιουλίου

Τρίτος προκριματικός: 5 & 12 Αυγούστου

Playoffs: 19 & 26 Αυγούστου

Φάση ομίλων: 16 & 30 Σεπτεμβρίου, 21 Οκτωβρίου, 4 & 25 Νοεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου

Νοκ-αουτ φάση playoffs: 17 & 24 Φεβρουαρίου

Φάση των 16: 10 & 17 Μαρτίου

Προημιτελικοί: 7 & 14 Απριλίου

Ημιτελικοί: 28 April & 5 Μαΐου

Τελικός: 25 Μαΐου (Εθνικό Στάδιο Τιράνων)

Τα ματς θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη (19:45 και 22:00 ώρα Ελλάδας σε δύο δόσεις) μαζί με αυτά του Europa League, ενώ ο τελικός θα γίνει μία εβδομάδα μετά από εκείνον του Europa League.

Οι 32 ομάδες των ομίλων (οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων) προκύπτουν ως εξής:

- 17 ομάδες από το main path

- 5 ομάδες από το champions path

- 10 ομάδες που αποκλείστηκαν στα playoffs του Europa League

Οι οκτώ πρώτοι των οκτώ ομίλων προκρίνονται απευθείας στη φάση των 16. Οι υπόλοιποι οκτώ (για να είναι 8+8=16 οι ομάδες) θα προκύψουν από τους νικητές στη νοκ-άουτ φάση ανάμεσα στις οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων του Europa Conference League και τις οκτώ ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη θέση στους ισάριθμούς ομίλους του Europa League.

Ο νικητής της διοργάνωσης παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, εάν δεν έχει προκριθεί μέσω του πρωταθλήματος στο Champions League.

Όσον αφορά στην Ελλάδα από την σεζόν 2021-2022 ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το Europa Conference League δεν επηρεάζει το Champions League, αλλά όπως ήταν ήδη γνωστό το Europa League θα έχει στη φάση των ομίλων 32 ομάδες (αντί 48 που έχει η τρέχουσα διοργάνωση) κατανεμημένες σε οκτώ γκρουπ των τεσσάρων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ