CONFERENCE LEAGUE

Europa Conference League: Ντεμπούτο με νίκη για Μουρίνιο στη Ρόμα, 2-1 την Τράμπζονσπορ του Μπακασέτα, ήττα για Τότεναμ

Ο Λορέντζο Πελεγκρίνι της Ρόμα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τράμπζονσπορ για τα playoffs του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
Ο Λορέντζο Πελεγκρίνι της Ρόμα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τράμπζονσπορ για τα playoffs του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 © 2021 ASSOCIATED PRESS

Η Ρόμα έφυγε με νίκη από την Τουρκία κόντρα στην Τράμπζονσπορ και ο Ζοζέ Μουρίνιο πανηγύρισε νίκη στο ντεμπούτο του στους "τζιαλορόσι", την ώρα που τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την ομάδα του Τάσου Μπακασέτα.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της Ρόμα, αφού η ομάδα του επικράτησε με 2-1 στην Τουρκία της Τράμπζονσπορ και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης από τα playoffs του Europa Conference League.

Τα γκολ σημειώθηκαν στο 2ο ημίχρονο, με τον Τάσο Μπακασέτα να είναι δραστήριος στο 1ο μέρος, αλλά να μην καταφέρνει να οδηγήσει την ομάδα του στο γκολ, αν και είχε ένα καλό σουτ στο 44'. Δέκα λεπτά έπειτα από τη σέντρα, ο Λορέντζο Πελεγκρίνι άνοιξε το σκορ για τους Ρωμαίους. Η χαρά κράτησε για 9 λεπτά, αφού ο Αντρέας Κορνέλιους έκανε το 1-1 με κεφαλιά σε σέντρα ενός πρώην μπακ της Ρόμα, του Μπρούνο Πέρες.

Τη λύση για τους φιλοξενούμενους έδωσε μία σημαντική θερινή μεταγραφή, ο Έλντορ Σομουρόντοφ, που αποκτήθηκε από την Τζένοα για 17.500.000 ευρώ. Ο Ουζμπέκος επιθετικός έγραψε το 2-1 για τους Ιταλούς, που πλέον κρατούν την πρόκριση στους ομίλους στα χέρια τους. Τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας πάντως, στην οποία οι Τούρκοι δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την πιο πρόσφατη μεταγραφή τους, τον Μανώλη Σιώπη.

Η Τότεναμ παρατάχθηκε με τις ρεζέρβες και ηττήθηκε στην Πορτογαλία από την Πάσος Φερέιρα με 0-1, με συνέπεια να κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό από τη διοργάνωση. Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν να χάνουν με όμορφη ενέργεια του Λούκας Σίλβα στο 1ο ημίχρονο και δεν κατάφεραν ποτέ να απαντήσουν, με τον Νούνο να έχει επιλέξει ενδεκάδα με πολλούς αναπληρωματικούς και νεαρούς και δίχως παίκτες όπως ο Χέουνγκ Μιν Σον ή ο Χάρι Κέιν στον πάγκο. Οι Νάιλ Τζον και Ντέιν Σκάρλετ έκαναν ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα, οι Τζνέιλ Μπένετ και Μακσίμ Πασκότσι μπήκαν αλλαγή και πήρα τα πρώτα λεπτά με τους "πετεινούς", που παρατάχθηκαν με τρία θερινά μεταγραφικά αποκτήματα, τους Κριστιάν Ρομέρο, Μπράιαν Χιλ και Πιερλουίτζι Γκολίνι.

Η Ανόρθωση απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο Ισραήλ κόντρα στη Χαποέλ Μπερ Σεβά και θα διεκδικήσει στην πρόκριση με ακόμα καλύτερες συνθήκες στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" την επόμενη εβδομάδα. Οι δύο ομάδες είχαν ορισμέκες καλές ευκαιρίες για να βρουν το γκολ της νίκης, με τον Γκιόργκι Λόρια να εξουδετερώνει αυτές των γηπεδούχων.

Η απάντηση ήρθε με τον Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ σε επέμβαση του Αριέλ Χαρούς και πλάσαρε στο δοκάρι, στο τέλος του 1ου ημιχρόνου. Στο 2ο μέρος οι Ισραηλινοί απείλησαν περισσότερο, όμως δεν βρήκαν το γκολ και η "λευκή" ισοπαλία αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Τα αποτελέσματα των playoffs του Europa Conference League


TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ