EURO 2020

Euro 2020, Βέλγιο - Ρωσία 3-0: Τριάρα με φοβερό Λουκάκου

Ο Λουκάκου πανηγυρίζει το γκολ του στο Βέλγιο - Ρωσία για το Euro 2020.
Ο Λουκάκου πανηγυρίζει το γκολ του στο Βέλγιο - Ρωσία © 2021 KIRILL KUDRYAVTSEV/ASSOCIATED PRESS

Το Βέλγιο επικράτησε 3-0 της Ρωσίας στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Δύο γκολ πετύχε ο Λουκάκου (10', 88') και ένα ο Μενιέ (34').

Το Βέλγιο έκανε το πρώτο βήμα στον πρώτο όμιλο του δεύτερου ομίλου στο Euro 2020. Οι Red Devils επικράτησαν 3-0 της Ρωσίας έχοντας σβηστές τις μηχανές τους με γκολ των Λουκάκου (10', 88'), ο οποίος σκόραρε δύο φορές, και του Τόμας Μενιέ (34').

Με αυτό το αποτέλεσμα το αποτέλεσμα το Βέλγιο έφτασε τους τρεις πόντους, όσους μετράει και η Φινλανδία, η οποία επικράτησε 1-0 της Δανίας σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε υπό την σκιά της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν, του οποίου η υγεία είναι σταθερή.

Το Βέλγιο απ' την έναρξη του παιχνιδιού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας. Στο 10ο λεπτό η ομάδα του Μαρτίνεθ μπήκε μπροστά στο σκορ. Μετά από σέντρα του Μέρτενς, ο Σεμένιοβ έκανε "τσαφ", ο Λουκάκου αν και εκτεθειμένος, πήρε την μπάλα και σούταρε για το 1-0, αφιερώνοντας το γκολ του στον Έρικσεν. Το γκολ φυσικά επικυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR.

Η Ρωσία μετά το γκολ που δέχθηκε ανέβασε τον ρυθμό της για λίγα λεπτά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 14' ο Φερνάντεζ πήρε μία κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Κουρτουά.

Οι Βέλγοι συνήλθαν γρήγορα και βρήκαν εκ νέου τον ρυθμό τους, χωρίς ωστόσο να πιάνουν το 100% της απόδοσής τους. Στο 18' έχασε ευκαιρία με τον Ντεντόνκερ, ενώ ο Τοργκάν Αζάρ στο 22' πλάσαρε από κοντά πάνω στον τερματοφύλακα της Ρωσίας, Άντον Σούνιν.

Στο 34ο λεπτό το Βέλγιο σκόραρε εκ νέου. Έπειτα από μία σέντρα απ' τα αριστερά, ο Σούνιν δεν μπλόκαρε σταθερά, έστρωσε την μπάλα στον Μενιέ, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Το Βέλγιο ήλεγχε το παιχνίδι, με τη Ρωσία να κάνει τραγικά λάθη στην άμυνα της και να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η Ρωσία στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε βελτιωμένη. Ο Τσερτσέσοβ πέρασε έναν ακόμη αμυντικό, θέλοντας κυρίως να διορθώσει την εικόνα της στα μετόπισθεν. Οι Ρώσοι είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν, ωστόσο με μεγάλη δυσκολία έφταναν στην περιοχή του Κουρτουά.

Το Βέλγιο πίεζε ψηλά και έκλεινε τους χώρους. Φαινόταν πως διαχειριζόταν το παιχνίδι, δίχως ιδιαίτερη δυσκολία, κρατώντας απλά τη Ρωσία μακριά απ' την περιοχή τους.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο γίνονταν και πιο απλά τα πράγματα για το Βέλγιο. Η Ρωσία δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητική, καθώς ήταν αδύνατο να πλησιάσει την περιοχή του Κουρτουά. Το Βέλγιο απ' την άλλη, όταν χρειαζόταν κρατούσε την κατοχή, ρίχνοντας τον ρυθμό.

Οι Red Devils έβαλαν στο 88ο λεπτό το κερασάκι στην τούρτα, στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του δεύτερου μέρους. Ο Μενιέ είδε την κίνηση του Λουκάκου, ο οποίος έμεινε όρθιος, πάτησε περιοχή και πλάσαρε γράφοντας το τελικό 3-0.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Φερτόνχεν (77' Φερμέλεν), Μπογιάτα, Αλτνερβάιρελντ, Θόργκαν Αζάρ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Καστάν (27' Μενιέ), Καράσκο (77' Πρατ), Λουκάκου, Μέρτενς (72' Ε. Αζάρ)

ΡΩΣΙΑ: Σούνιν, Φερνάντες, Σεμένιοβ, Τζίκιγια, Ζιρκόβ (43' Καραβάεβ), Οζντόεφ, Μπαρίνοβ (46' Ντιβέεβ), Ζόμπνιν (63' Μαξίμ), Γκολόβιν, Κουζιάεβ (29' Τσερίσεβ - 63' Μίραντσουκ), Τζιούμπα

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ