OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Το πρώτο άδικο αποτέλεσμα του τουρνουά

Ο Σαρ της Ελβετίας στο ματς με την Ουαλία για το Euro 2020
Ο Σαρ της Ελβετίας στο ματς με την Ουαλία © 2021 DARKO VOJINOVIC, POOL/ASSOCIATED PRESS

Μόλις δύο παιχνίδια χρειάστηκαν για να έχουμε το πρώτο "άδικο" αποτέλεσμα του Euro 2020, το πρώτο ματς όπου μια ομάδα δεν παίρνει αυτό που δικαιούται στο χορτάρι.

Ουαλία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στον αγώνα που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική για τον 1o όμιλο του Euro 2020.

Το τελικό 1-1 ήταν το πρώτο "άδικο" αποτέλεσμα του τουρνουά. Η Ελβετία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα, άξιζε όχι απλώς να πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά μια άνετη νίκη.

Δείτε τα expected goals του αγώνα στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την ανάλυση του Euro 2020.

Οι τελικές και τα xGoals από το Ουαλία - Ελβετία για τον 1ο όμιλο
Οι τελικές και τα xGoals από το Ουαλία - Ελβετία για τον 1ο όμιλο STATS PERFORM / SPORT24


Οι Ελβετοί έφτασαν τα 1.8 xGoals στο παιχνίδι, θα μπορούσαν εύκολα να φτάσουν τα δύο γκολ. Η χαμένη ευκαιρία του Εμπαμπού τους στέρησε το 2-0 και τελικά η Ουαλία πήρε πόντο χωρίς ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά.

Έτσι πήγε στράφι και η μεγάλη εμφάνιση του Μπριλ Εμπολό. Ο 24χρονος φορ έκανε σπουδαία δουλειά στο ματς. Κατέβαινε χαμηλά να πάρει μπάλα και να βοηθήσει τον Σακίρι στην ανάπτυξη, έφτιαξε φάσεις για τον Σεφέροβιτς και είχε τις δικές του εκτελέσεις.

Οι τελικές και τα xGoals του Εμπολό από το Ουαλία - Ελβετία για τον 1ο όμιλο
Οι τελικές και τα xGoals του Εμπολό από το Ουαλία - Ελβετία για τον 1ο όμιλο STATS PERFORM / SPORT24


Ο Εμπολό είχε έξι τελικές, τρεις στην εστία και έφτασε στο πολύ υψηλό 0.8 xGoals, λίγο κάτω από το 0.9 που είχε στο πρώτο ματς ο Ιμόμπιλε για την Ιταλία. Ο φορ των Ελβετών έφτιαξε και δύο ευκαιρίες, είχε τρεις πετυχημένες ντρίμπλες και 9/14 κερδισμένες μονομαχίες.

Η γεμάτη εμφάνιση του Εμπολό πήγε στράφι, γιατί Σεφέροβιτς και Εμπαμπού δεν ήταν αποτελεσματική και έτσι η Ελβετία δεν πήρε τη νίκη που άξιζε.

Euro 2020: Το πρώτο άδικο αποτέλεσμα του τουρνουά


Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ