EURO 2020

Euro 2020: Το χαμένο πέναλτι έφερε νέες απειλές θανάτου για Μοράτα

Απογοητευμένος ο Άλβαρο Μοράτα μετά τον αποκλεισμό Ισπανίας κόντρα στην Ιταλία στον ημιτελικό του Euro 2020
Απογοητευμένος ο Άλβαρο Μοράτα μετά τον αποκλεισμό Ισπανίας κόντρα στην Ιταλία στον ημιτελικό του Euro 2020 @ 2021 FACUNDO ARRIZABALAGA/AP IMAGES

Ο Άλβαρο Μοράτα έχασε πέναλτι κόντρα στην Ιταλία στον ημιτελικό του Euro 2020 που έφερε τον αποκλεισμό και έτσι βρέθηκε ξανά στη δίνη του κυκλώνα, με τη σύντροφό του να καταγγέλει πως ο Ισπανός φορ δέχτηκε απειλές θανάτου από οπαδούς.

Δεν υπάρχει ηρεμία για τον Άλβαρο Μοράτα. Ο φορ της Γιουβέντους κατάφερε να κάνει τους επικριτές του να σιωπήσουν για κάποιο διάστημα ("εύχονταν θάνατο στα παιδιά μου" εξομολογήθηκε μετά το 1-1 με την Πολωνία για την 2η αγωνιστική των ομίλων), με την Ισπανία να προχωράει στο Euro 2020 και να φτάνει ως τα ημιτελικά, όμως το ματς με την Ιταλία έφερε ξανά στην επιφάνεια τη δύσκολη σχέση που διέπει τον παίκτη με μερίδα οπαδών.

Παρά το γεγονός πως ήταν εκείνος που έφερε το ματς στα ίσα (1-1) σκοράροντας στο 80ο λεπτό και οδηγώντας το στην παράταση, στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι νικήθηκε από τον Ντοναρούμα και αυτό δεν του συγχωρέθηκε...

Απόδειξη τα αμέτρητα υβριστικά μηνύματα που δέχτηκε στους λογαριασμούς του στα social media, με κάποιους ωστόσο να "ξεφεύγουν" και να φτάνουν στο σημείο να απειλούν ακόμα και τη ζωή του, "τυφλωμένοι" από την πίκρα τους για τον αποκλεισμό.

Τις θανατικές απειλές κατά του Μοράτα τις αποκάλυψε η σύζυγός του, Αλίτσε Καμπέγιο, που έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα της στο Instagram:

"Ειλικρινά, δεν υπάρχει κάποιο μήνυμα που να μπορεί να με κάνει να υποφέρω. Δεν πιστεύω καν ότι έχει να κάνει με τον παράγοντα "Ιταλοί" αλλά με άγνοια.

Πιστεύω όμως ότι αν αυτό συνέβαινε σε μία πιο εύθραστη γυναίκα θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα. Πρέπει να θυμηθούμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πρέπει να ενώνει και όχι για να ξεσπάει κάποιος όταν απογοητεύεται από ένα αποτέλεσμα.

Ελπίζω ότι στο μέλλον θα παρθούν σοβαρά μέτρα για αυτού του είδους τα άτομα: είναι κάτι που προκαλεί ντροπή και δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ