EURO 2020

Euro 2020: Τα σενάρια πρόκρισης από τον 3ο όμιλο

Ο Σεργκέι Σιντόρτσουκ της Ουκρανίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ολλανδία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
Ο Σεργκέι Σιντόρτσουκ της Ουκρανίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ολλανδία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 © 2021 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Ολλανδία και Βόρεια Μακεδονία γνωρίζουν ήδη τις θέσεις που θα τερματίσουν στον 3ο όμιλο, Ουκρανία και Αυστρία δίνουν... τελικό τη Δευτέρα για την πρόκριση. Όλα τα σενάρια.

Ο Ολλανδία θα τερματίσει επικεφαλής του 3ου ομίλου στο Euro 2020 και η Βόρεια Μακεδονία ουραγός, οτιδήποτε κι αν συμβεί στην 3η και τελευταία αγωνιστική. Όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στον... τελικό μεταξύ Ουκρανίας και Αυστρίας, οι οποίες διεκδικούν τη 2η θέση και το "ζευγάρωμα" με την Ιταλία.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Ολλανδία - Τρίτος 4ου, 5ου ή 6ου ομίλου ή Ελβετία
  • Δεύτερος 3ου ομίλου - Ιταλία
  • Τρίτος 3ου ομίλου - Νικητής 5ου ή 6ου ομίλου*

*Αν προκριθεί ο 3ος του ομίλου

  • Η βαθμολογία του 3ου ομίλου: Ολλανδία 6 (5-2), Ουκρανία 3 (4-4), Αυστρία 3 (3-3), Βόρεια Μακεδονία 0
  • Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Δευτέρα 21/6, 19:00): Βόρεια Μακεδονία - Ολλανδία (Άμστερνταμ), Ουκρανία - Αυστρία (Βουκουρέστι)

Ολλανδία: Προκρίνεται ως νικήτρια ομίλου

Ουκρανία: Αν δεν ηττηθεί απ' την Αυστρία, προκρίνεται ως 2η στην επόμενη φάση. Αν ηττηθεί, θα περιμένει να δει αν συγκαταλέγεται στις καλύτερες τρίτες που θα προχωρήσουν.

Αυστρία: Αν νικήσει την Ουκρανία, προκρίνεται ως 2η. Αν φέρει ισοπαλία ή ηττηθεί, θα περιμένει να δει αν προκρίνεται ως καλύτερη τρίτη.

Βόρεια Μακεδονία: Θα τερματίσει στην 4η θέση

Τα κριτήρια διαβάθμισης σε διπλή ή πολλαπλή ισοβαθμία

  1. Περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Εάν έπειτα απ' την εφαρμογή των κριτηρίων από 1 έως 3 υπάρχουν ακόμα ισόβαθμες ομάδες (ύστερα από περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή 4 ομάδων), επανεφαρμογή των κριτηρίων 1 έως 3 μόνο γι' αυτές τις ομάδες
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  7. Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  8. Αν στην 3η αγωνιστική δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, το παιχνίδι έρθει ισόπαλο και έχουν ίδιους βαθμούς, γκολ υπέρ και γκολ κατά στον όμιλο, διεξάγεται διαδικασία πέναλτι (δεν ισχύει αν υπάρχει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία).
  9. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  10. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020

Τα κριτήρια διαβάθμισης για τις ομάδες στην 3η θέση

  1. Περισσότερους βαθμούς
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Περισσότερες νίκες
  5. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  6. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020
TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ