EURO 2020

Euro 2020, Σκωτία - Τσεχία 0-2: Τρίποντο για τους Τσέχους με γκολ από τη σέντρα

Ο Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει το γκολ του στο Σκωτία - Τσεχία | 14 Ιουνίου 2021
Ο Πάτρικ Σικ πανηγυρίζει το γκολ του στο Σκωτία - Τσεχία | 14 Ιουνίου 2021 © 2021 PETR DAVID JOSEK, POOL/AP IMAGES

Η Τσεχία με τον Πάτρικ Σικ να πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουμε δει σε Euro με σουτ από τη σέντρα οδήγησε την ομάδα του σε νίκη επί της Σκωτίας με 2-0 στην πρεμιέρα του τετάρτου ομίλου. (VIDEOS)

Τους πήρε και τους "Σικ-ώσε" τη Σκωτία ο Πάτρικ Σικ στην αναμέτρηση με την Τσεχία με τον επιθετικό της Λεβερκούζεν να πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία του Euro με σουτ από τη σέντρα με το αριστερό στο 2ο ημίχρονο της αναμέτρησης γράφοντας το 2-0.

Ο ίδιος παίκτης είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του στη διάρκεια του 1ου μέρους με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι δίνοντας προβάδισμα στους Τσέχους.

Η νίκη αυτή στην 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου τους δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, αν και πολλά θα κριθούν την προσεχή Παρασκευή, όταν αντιμετωπίζουν τους Κροάτες που θα προέρχονται από ήττα. Οι Σκοτσέζοι θα ψάξουν τους πρώτους βαθμούς στον όμιλο στο ντέρμπι με την Αγγλία την ίδια μέρα.

Το "Χάμπντεν Παρκ" φόρεσε τα γιορτινά του για την επιστροφή της Σκωτίας σε μεγάλες διοργανώσεις και οι περίπου 12.000 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες λίγο έλειψε να πανηγυρίσουν στο 17' ένα γκολ του Λίντον Ντάικς.

Ο Πάτρικ Σικ είχε... προειδοποιήσει δευτερόλεπτα νωρίτερα, όμως το παιχνίδι μέχρι να αναλάβει δράση ήταν αμφίρροπο και παιζόταν από τα "αστέρια" των ομάδων. Από τη μία ο Άντι Ρόμπερτσον, το αριστερό μπακ των Σκοτσέζων, από την άλλη ο Βλαντίμιρ Τσούφαλ, το δεξί μπακ των Τσέχων.

Ο μπακ της Γουέστ Χαμ ήταν αυτός που δημιούργησε το 1ο γκολ του αγώνα, όταν έβγαλε τη σέντρα και ο Σικ πήρε την κεφαλιά για το 1-0 στο 42'. Το γκολ αυτό οδήγησε τις δύο ομάδες σε πιο ανοιχτό παιχνίδι και αφήνοντας τα στημένα για να επιτεθούν, άρχισαν να ανταλλάζουν... ευκαιρίες. Πρώτα ο Σικ και ο Βλαντίμιρ Νταρίντα για την Τσεχία, στη συνέχεια ο Τζακ Χέντρι για την Τσεχία, μέχρι που ήρθε το 52ο λεπτό.

Η μπάλα βρισκόταν στο έξω απ' την περιοχή των Τσέχων και ο τερματοφύλακας των Σκοτσέζων, Ντέιβιντ Μάρσαλ, είχε ανέβει αρκετά μέτρα πιο μπροστά απ' την περιοχή του. Η κατοχή χάθηκε κι έφτασε στον Σικ, ο οποίος όταν πάτησε τη γραμμή του κέντρου, σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Μάρσαλ εκτός εστίας. Αφού έκανε μερικά βήματα, έπιασε ένα απίθανο αριστερό σουτ από τα 45 μέτρα και σημείωσε το κορυφαίο γκολ του τουρνουά.

Οι Τσέχοι φάνηκε ότι επαναπαύτηκαν απ' αυτό το προβάδισμα και οι γηπεδούχοι έγιναν αρκετά απειλητικοί. Ο Τόμας Βάτσλικ έγινε ο θετικός πρωταγωνιστής των Τσέχων και ο Τόμας Κάλας ο αρνητικός, αφού δύο φορές παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ. Η απάντηση των Σκοτσέζων δεν ήρθε ποτέ παρά την παρουσία του Τσε Άνταμς στον αγωνιστικό χώρο και το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τους Τσέχους να αποκτούν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67' Μαγκρέγκορ), Ο' Ντόνελ (79' Φόρεστ), Άρμστρονγκ (67' Φρέιζερ), Μαγκίν, Μακτόμινεϊ, Ρόμπερτσον, Ντάικς (79' Νίσμπετ), Κρίστι (46' Άνταμς)

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Κραλ (67' Χόλες), Μάσοπουστ (72' Βίντρα), Νταρίντα (87' Σέβτσικ), Γιάνκτο (72' Χλόζεκ), Σικ (87' Κρμέντσικ).

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ