EURO 2020

Euro 2020, Πορτογαλία - Γαλλία 2-2: Με ρέκορντμαν Ρονάλντο προκρίθηκαν ως 3οι οι Πορτογάλοι

Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει το γκολ του στο Πορτογαλία - Γαλλία για το Euro 2020.
Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει το γκολ του στο Πορτογαλία - Γαλλία © 2021 BERNADETT SZABO, POOL PHOTO VIA AP

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Γαλλία, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, χάρη στο αποτέλεσμα στο Γερμανία - Ουγγαρία (2-2), να προκρίνεται ως 3η. Στην κορυφή ολοκλήρωσαν τον έκτο όμιλο οι Γάλλοι.

Σασπένς και άγχος είχε το φινάλε του έκτου ομίλου έως το τελευταίο λεπτό. Η Πορτογαλία ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Γαλλία χάρη δύο εύστοχες εκτελέσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι τρικολόρ είχαν πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος επίσης σκόραρε δύο γκολ.

Σε συνδυασμό με το 2-2 στο Γερμανία - Ουγγαρία, η Πορτογαλία πήρε την πρόκριση ως μία απ' τις καλύτερες 3ες, με τη Γαλλία, η οποία είχε προκριθεί πριν απ' το παιχνίδι να τερματίζει στην κορυφή του ομίλου. Οι τρικολόρ θα αντιμετωπίσουν στη φάση των 16 την Ελβετία, ενώ οι Πορτογάλοι το Βέλγιο.

  • Η βαθμολογία του έκτου ομίλου: 1. Γαλλία 5 (+1), 2. Γερμανία 4 (+1), 3. Πορτογαλία 4 (+1), 4. Ουγγαρία 2 (-3).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό, ενώ καμία απ' τις δύο ομάδες δεν κατάφερε ξακάθαρα να πάρει τα ηνία του αγώνα. Στο 16ο λεπτό κατεγράφη η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού. Ο Εμπαπέ εκμεταλλεύτηκε κάθετη πάσα στην πλάτη της πορτογαλικής άμυνας και με πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο που απέκρουσε.

Η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι στο 27ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Λιορίς βγήκε για να απομακρύνει την μπάλα και με τη γροθιά του χτύπησε τον Ντανίλο στο πρόσωπο, ο οποίος είχε σηκωθεί στην προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άψογα, έστειλε τον Λιορίς στην άλλη πλευρά και έγραψε το 1-0 στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα η Πορτογαλία ήταν εκείνη που είχε την κατοχή και δεν άφηνε τους Γάλλους να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι τρικολόρ δεν πλησίαζαν στην περιοχή του Ρουί Πατρίσιο, ενώ οι Πορτογάλοι απ' την πλευρά τους δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν λάθη στη γαλλική άμυνα.

Λίγο πριν απ' τη λήξη του ημιχρόνου η Γαλλία κέρδισε πέναλτι. Έπειτα από βαθιά μπαλιά προς τον Εμπαπέ, ο οποίος κινήθηκε προς την μπάλα, ο Νέλσον Σεμέδο έβαλε το χέρι του προσπαθώντας να τον σταματήσει, με τον Λαόθ να τιμωρεί την πρόθεση του Πορτογάλου και να καταλογίζει πέναλτι. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR, το οποίο επικύρωσε την απόφαση.

Ο Μπενζεμά εκτέλεσε άριστα, έστειλε τον Ρουί Πατρίσιο στην αντίθετη πλευρά και έστειλε τους Γάλλους στο ημίχρονο με το γκολ της ισοφάρισης.

Η Γαλλία πήρε ξανά το προβάδισμα νωρίς στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό. Ο Μπενζεμά πάτησε στην περιοχή, έπειτα από πανέμορφη κάθετη πάσα και νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο με πλασέ. Ο βοηθός ακύρωσε αρχικά το γκολ, αλλά το VAR διόρθωσε την απόφασή του και το 1-2 έγινε πραγματικότητα

Μετά απ' το γκολ του Μπενζεμά οι Πορτογάλοι ανέβηκαν περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο, όμως δυσκολεύονταν να απειλήσουν τον Λιορίς. Ωστόσο, τη λύση βρήκαν ξανά απ' τα έντεκα βήματα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απ' τα αριστερά έκανε τη σέντρα. Ο Κουντέ είχε σηκωμένο το χέρι, η μπάλα βρήκε σε αυτό, με τον Λαόθ να καταλογίζει πέναλτι. Ο CR7 ευστόχησε και έγραψε το 2-2 , φτάνοντας τα 109 γκολ σε εθνικό επίπεδο και να μοιράζεται πλέον την πρώτη θέση με τον Ιρανό Αλί Νταεΐ στην κατάταξη με τους κορυφαίους σκόρερ.

Στο 68ο λεπτό οι Γάλλοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να περάσουν ξανά μπροστά στο σκορ. Ο Πογκμπά έκανε μακρινό σουτ, ο Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε εντυπωσιακά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Ο Γκριεζμάν πήρε το ριμπάουντ με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα να αποκρούει εκ νέου. Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να φαίνεται να βολεύονται απ' το σκορ του αγώνα.

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέδο (79' Νταλό), Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μουτίνο (72' Νέβες), Ντανίλο (46' Παλίνια), Ρενάτο Σάντσες (88' Ολιβέιρα), Μπερνάρντο Σίλβα (72' Μπρούνο Φερνάντες), Ζότα, Ρονάλντο

Γαλλία: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46' Ντιν-52' Ραμπιό), Πογκμπά, Καντέ, Τολισό (66' Κομάν), Γκριεζμάν (87' Σισοκό), Εμπαπέ, Μπενζεμά

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ