EURO 2020

Euro 2020, Πολωνία - Σλοβακία 1-2: Ο Σκρίνιαρ χάρισε στους Σλοβάκους το πολύτιμο τρίποντο

Ο Μίλαν Σκρίνιαρ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Πολωνία
Ο Μίλαν Σκρίνιαρ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Πολωνία © 2021 KIRILL KUDRYATSEV / POOL VIA AP

Η Σλοβακία επικράτησε της Πολωνίας 2-1 και πήρε πολύτιμο τρίποντο για την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίλαν Σκρίνιαρ που πέτυχε το δεύτερο τέρμα των Σλοβάκων στο 69'.

Πολωνία και Σλοβακία αναμετρήθηκαν στην Gazprom Arena για την πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Euro 2020, με τους Σλοβάκους να κερδίζουν 2-1 και να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στη φάση των "16".

Οι Σλοβάκοι πήραν κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ του Σέζνι, έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μακ στο 18'. Οι Πολωνοί ισοφάρισαν προσωρινά με τον Λινέτι στο 46', με τον Σκρίνιαρ να λυτρώνει τους Σλοβάκους στο 69', με ένα σεντερφορίσιο γκολ.

Οι Πολωνοί ήταν εκείνοι που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, τα ηνία του αγώνα, ωστόσο οι Σλοβάκοι ήταν αυτοί που πήγαν με το προβάδισμα στο σκορ στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες του Τάρκοβιτς ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 14'. Ο Ντούντα με ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, κινήθηκε παράλληλα από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σέζνι.

Στο 18' ήρθε το γκολ για τους Σλοβάκους, με τον Σέζνι να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Μακ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, τον έναν μάλιστα με "ποδιά", εξαπέλυσε το σουτ εντός περιοχής.

Η μπάλα τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι και αφού χτύπησε στην πλάτη του τερματοφύλακα της Γιουβέντους, κατέληξε στα δίχτυα, με τους Σλοβάκους να παίρνουν το προβάδισμα.

Μετά το γκολ η Σλοβακία συνέχισε να αφήνει τους Πολωνούς να έχουν την κατοχή της μπάλας και αυτοί να προσπαθούν να γίνονται απειλητικοί στην αντεπίθεση.

Μάλιστα οι Σλοβάκοι θα μπορούσαν να βρουν και δεύτερο γκολ, απειλώντας δύο φορές με τον Κούτσκα στο 27' και το 33', ωστόσο ο Σέζνι ήταν εκεί για να επέμβει στην πρώτη, με τη δεύτερη να καταλήγει λίγο άουτ.

Στην επανάληψη οι Πολωνοί μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, 21 δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Λινέτι.

Ο Ρίμπους μπήκε ωραία από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Λινέτι στη μικρή περιοχή και αυτός αν και δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα, κατάφερε να νικήσει τον Ντουμπράβκα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Το παιχνίδι συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, με τους Πολωνούς να έχουν διαρκώς στην κατοχή τους την μπάλα, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην εστία του Ντουμπράβκα, με τους Σλοβάκους να αμύνονται εξαιρετικά.

Στο 62' οι Πολωνοί έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κριχόβιακ με δεύτερη κίτρινη, σε άτσαλο μαρκάρισμα που έκανε στον Χρομάντα.

Οι Σλοβάκοι έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήραν εκείνοι τα ηνία του αγώνα και δεν άργησαν να ανακτήσουν το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 69' ο Μακ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Σκρίνιαρ, αφού στόπαρε την μπάλα έπειτα από κεφαλιά συμπαίκτη του στο πρώτο δοκάρι, γύρισε ωραία το κορμί του και με ωραίο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, καταφέρνοντας να την περάσει ανάμεσα από τα πόδια τριών αμυντικών της Πολωνίας.

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποιον κίνδυνο στα καρέ του Ντουμπράβκα, με εξαίρεση ένα σουτ του Πούχατζ που επιχείρησε εκτός περιοχής στο 85' και την ευκαιρία του Μπενταρέκ στο 90', από πολύ πλεονεκτική θέση.

Ο Πάοολο Σοόυζα έριξε στο ματς τον Σβιντέρσκι στο 85' και αυτός βρέθηκε μια ανάσα από το να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, στόπαρε ωραία την μπάλα στο ύψος της περιοχής και μετά από περιστροφή 180 μοιρών με το κορμί του, επιχείρησε το σουτ, με τον Ντουμπράβκα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Πλέον οι Σλοβάκοι είναι πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Την επόμενη αγωνιστική (18/06) αντιμετωπίζουν τους Σουηδούς στο ίδιο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, οι Πολωνοί θα ταξιδέψουν στην Ισπανία για να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Λουίς Ενρίκε στο Λα Καρτούχα στις 19/06.

Η πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα, όπου οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν την Σουηδία. Την αναμέτρηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Match Center του SPORT24.

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74' Πούχατζ), Λινέτι (74' Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85' Μόντερ), Γιόσβλακ, Λεβαντόβσκι, Ζιελίνσκι (85' Σβιντέρσκι)

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (79' Κοσέλνικ), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χουμπότσαν, Χαράσλιν (87' Ντούρις), Κούτσκα, Χρομάντα (79' Χροσόβσκι), Μακ (87' Σούσλοφ), Χάμσικ, Ντούντα (90+2' Γκρέγκους)

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ