EURO 2020

Euro 2020: Οι παίκτες της Γερμανίας θέλουν άλλη διάταξη απ' τον Λεβ

Ο προπονητής της Γερμανίας, Γιόαχιμ Λεβ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Euro 2016 στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016
Ο προπονητής της Γερμανίας, Γιόαχιμ Λεβ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Πολωνία για τη φάση των ομίλων του Euro 2016 στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Οι παίκτες της Γερμανίας εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την επιλογή του Γιόαχιμ Λεβ να αγωνίζονται με τριάδα στην άμυνα, διάταξη που ούτως ή άλλως φέρνει αρνητικά αποτελέσματα.

Το Euro 2020 πλησιάζει και η Γερμανία δεν δείχνει να έχει βρει τα πατήματά της. Στο πρόσφατο φιλικό κόντρα στη Δανία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, ενώ στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της, τον Μάρτιο, υπέστη ήττα σοκ 1-2 από τη Βόρεια Μακεδονία στο Ντούισμπουργκ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Κοινή συνισταμένη των δύο αγώνων, η διάταξη που επέλεξε ο Γιόαχιμ Λεβ για την άμυνα, παίζοντας με 3 παίκτες αντί για τη συνήθη τετράδα. Αυτή η εναλλαγή δεν είναι καινούργια, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της "νάτσιοναλμανσαφτ" να χρησιμοποιεί τόσο τριάδα όσο και τετράδα στην άμυνα από το 2018 και την πανωλεθρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου αποκλείστηκε απ' τη φάση των ομίλων.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την επιλογή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Bild, η πλειονότητα των Γερμανών διεθνών δεν θέλει να αγωνίζονται με 3 στην άμυνα και προτιμά τη διάταξη που έχει συνηθίσει τόσο στην εθνική ομάδα, όσο και στους συλλόγους της.

Τα "πάντσερ" έχουν ένα τελευταίο φιλικό παιχνίδι, με τη Λετονία τη Δευτέρα, όπου δεν αποκλείεται να εμφανιστούν με 4 στην άμυνα.

Η πρεμιέρα τους στο Euro 2020 είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου, όταν αντιμετωπίζουν τη Γαλλία για τον 6ο όμιλο. Ακολουθεί ο αγώνας με την Ουγγαρία (19/6) και η "αυλαία" πέφτει με το ντέρμπι κόντρα στην Πορτογαλία (19/6).

TAGS EURO 2020 ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ