EURO 2020

Euro 2020, Ουκρανία - Βόρεια Μακεδονία 2-1: Στο κόλπο της πρόκρισης κι οι Ουκρανοί

Ο Αντρέι Γιαρμόλενκο της Ουκρανίας πανηγυρίζει γκολ που σημέιωσε κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Αρένα Νατσιονάλα", Βουκουρέστι | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Ο Αντρέι Γιαρμόλενκο της Ουκρανίας πανηγυρίζει γκολ που σημέιωσε κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στην "Αρένα Νατσιονάλα", Βουκουρέστι | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 © 2021 ROBERT GHEMENT/ASSOCIATED PRESS

Η Ουκρανία βρήκε ξανά γκολ από τους Γιαρμόλενκο και Γιαρέμτσουκ και επιβλήθηκε με 2-1 της Βόρειας Μακεδονίας για τον 3ο όμιλο του Euro 2020, ανακτώντας σημαντικές ελπίδες πρόκρισης.

Η Ουκρανία μπήκε κι αυτή στο κόλπο της πρόκρισης απ' τον 3ο όμιλο του Euro 2020, ύστερα από τη νίκη της με 2-1 επί της Βόρειας Μακεδονίας στην "Αρένα Νατσιονάλα" του Βουκουρεστίου για τη 2η αγωνιστική. Οι Αντρέι Γιαρμόλενκο και Ρομάν Γιαρέμτσουκ σκόραραν ξανά, όπως κόντρα στην Ολλανδία, ωστόσο αυτήν τη φορά ήταν αρκετά για το "τρίποντο".

Η Βόρεια Μακεδονία "ξύπνησε" στο 2ο ημίχρονο, σκόραρε με τον Εζγκιάν Αλιόσκι σε μία φάση που περιελάμβανε δοκάρι και χαμένο πέναλτι, αλλά τελικά δεν κατάφερε να δει στα μάτια τους Ουκρανούς.

  • Η βαθμολογία του 3ου ομίλου: Αυστρία 3 (1 αγ.), Ολλανδία 3 (1 αγ.), Ουκρανία 3 (2 αγ.), Βόρεια Μακεδονία 0 (2 αγ.)
  • Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Δευτέρα 21/6, 19:00): Ουκρανία - Αυστρία (Βουκουρέστι), Βόρεια Μακεδονία - Ολλανδία (Άμστερνταμ)

Η Ουκρανία δεν έπεσε ξανά θύμα του μομέντουμ στην εκκίνηση του αγώνα της, όπως κόντρα στην Ολλανδία στην πρεμιέρα. Αυτήν τη φορά η Βόρεια Μακεδονία υποδύθηκε το ρόλο των Ουκρανών και οι Ουκρανοί εκείνο των Ολλανδών, παίρνοντας τα "ηνία" του αγώνα και πιέζοντας σχεδόν σε όλο το γήπεδο. Απόρροια ήταν οι πρώτες επικίνδυνες τελικές, με πρωταγωνιστή τον Ρουσλάν Μαλινόβσκι και τον Ρομάν Γιαρέμτσουκ.

Ο τελευταίος μαζί με τον Γιαρμόλενκο ήταν οι σκόρερ της Ουκρανίας στο παιχνίδι της πρεμιέρας και έμελε να πράξουν το ίδιο και τώρα. Πρώτα ο Γιαρμόλενκο στο 29' με κοντινό πλασέ έπειτα από κόρνερ και 5 λεπτά αργότερα ο Γιαρέμτσουκ από τετ α τετ έπειτα από ασίστ του Γιαρμόλενκο, έβαλαν τις βάσεις της νίκης.

Ένα γκολ του Γκόραν Πάντεφ από πανέμορφη ενέργειά του λίγο αργότερα θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, όμως ο 37χρονος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, έπειτα από παρέμβαση VAR.

Ο Ιγκόρ Ανγκελόβσκι έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα και η Βόρεια Μακεδονία για πρώτη φορά εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Παρότι οι Ουκρανοί συνέχισαν να απειλούν με τα στημένα του Μαλινόβσκι, αυτήν τη φορά έκαναν το ίδιο και οι Βορειομακεδόνες. Μάλιστα, στο 55ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, κατάφεραν να μειώσουν. Αρχικά είχαν δοκάρι σε μακρινό σουτ του Αλεκσάνταρ Τραϊκόβσκι και επέμβαση του Γκιόργκι Μπούστσαν, στο ριμπάουντ ο Πάντεφ ανατράπηκε και κέρδισαν πέναλτι, ο Εζγκιάν Αλιόσκι εκτέλεσε αλλά νικήθηκε απ' τον Στόλε Ντιμιτριέβσκι, αλλά στην επαναφορά κατάφερε να σκοράρει.

Ο αγώνας απέκτησε έναν καλό ρυθμό, οι δύο ομάδες απείλησαν τους τερματοφύλακες, αλλά η κορυφαία στιγμή στη συνέχεια ανήκε στους Ουκρανούς, που κέρδισαν πέναλτι για χέρι σε εκτέλεση φάουλ. Ο Μαλινόβσκι που το κέρδισε ανέλαβε και την εκτέλεση, αλλά ο Ντιμιτριέβσκι έσωσε το 3-1. Η Βόρεια Μακεδονία έκανε τα πάντα στη συνέχεια για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο δεν βρήκε τη μεγάλη στιγμή και έμεινε χωρίς βαθμό ξανά.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκο (79' Σιντόρτσουκ), Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμόλενκο (70' Τσιγκάνκοφ), Γιαρέμτσουκ (70' Μπεσέντιν), Μαλινόβσκι (90+2' Σόμπολ)

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Στ. Ριστόβσκι, Ντ. Βελκόβσκι (86' Τριτσκόβσκι), Μούσλιου, Νικόλοφ (46' Τραϊκόβσκι), Σπιρόβσκι (46' Τσουρλίνοφ), Μπάρντι (77' Αβραμόβσκι), Αλιόσκι, Αντέμι (85' Ριστέβσκι), Πάντεφ, Έλμας

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ