EURO 2020

Euro 2020, Ουαλία - Ελβετία 1-1: Ο Μουρ τιμώρησε τους Ελβετούς και χάρισε πολύτιμο πόντο στους Δράκους

Ο Μουρ πανηγυρίζει γκολ του με την Ουαλία κόντρα στην Ελβετία στην πρεμιέρα του Euro 2020
Ο Μουρ πανηγυρίζει γκολ του με την Ουαλία κόντρα στην Ελβετία στην πρεμιέρα του Euro 2020 @2021 /DARKO VOJINOVIC/ASSOCIATION IMAGES

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουαλία και την Ελβετία για τον πρώτο όμιλο του Euro 2020, με τον Μουρ να δίνει πολύτιμο βαθμό στους Ουαλούς στο 74'. Προηγήθηκαν οι Ελβετοί με τον Εμπολό στο 49'.

Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουαλία και την Ελβετία για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου Euro 2020. Το παιχνίδι έληξε 1-1, με τους Ουαλούς να είναι οι κερδισμένοι βάσει της εξέλιξης του αγώνα. Καλύτεροι ήταν οι Ελβετοί που προηγήθηκαν στο 49' με τον Εμπολό, ενώ ο Μουρ έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στο 74'.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ελβετία και η Ουαλία μετρούν έναν πόντο. Στην πρώτη θέση του ομίλου βρίσκεται με τρεις πόντους η Ιταλία, η οποία την Παρασκευή (11/6) επικράτησε 3-0 της Τουρκίας.

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού φάνηκε η προσέγγιση των δύο ομάδων. Η Ελβετία ήθελε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με την κατοχή της μπάλας, ενώ η Ουαλία προστάτευε τα μετόπισθεν της και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ωστόσο, ανήκε στους Ουαλούς. Έπειτα από σέντρα απ' τα αριστερά, ο Μουρ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αναγκάζοντας τον Ζόμερ να διώξει εκπληκτικά σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή της ομάδας του Ρόμπερτ Πέιτζ στο πρώτο μέρος.

Η Ελβετία είχε τον απόλυτο έλεγχο και επιχειρούσε με αρκετούς τρόπους να πατήσει στην περιοχή της Ουαλίας, η οποία αμυνόταν μαζικά. Κυρίως έψαχνε σέντρες, ενώ δεν δίσταζε να σουτάρει από μακριά. Στο 20ο λεπτό ο Σερ παραλίγο να πετύχει το γκολ του τουρνουά με τακουνάκι μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Γουόρντ όμως να του λέει όχι.

Στο 27' ο Σεφέροβιτς δοκίμασε μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε άουτ. Στο 43' η Ελβετία έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, δίχως να τα καταφέρει. Ο Εμπολό έγινε αποδέκτης της μπάλας με πλάτη στην περιοχή, γύρισε στον Σεφέροβιτς, ο οποίος ήταν άστοχος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελβετία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και άνοιξε το σκορ νωρίς. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε απ' τον Εμπολό, ο οποίος παρά την πίεση σε μία κόντρα έμεινε όρθιος, σούταρε, με τον Ζόμερ να διώχνει σε κόρνερ. Αυτό το κόρνερ ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα. Ο Σακίρι εκτέλεσε απ' τα δεξιά, ο Εμπολό πήρε την κεφαλιά, σκοράροντας το πρώτο γκολ της Ελβετίας στο τουρνουά στο 49'.

Η Ελβετία στην αμέσως επόμενη φάση βρέθηκε κοντά στο 2-0. Ο Εμπολό σε μία ωραία ενέργεια πάτησε περιοχή, παρά την πίεση, μοίρασε στον Εμπαπού, ο οποίος δεν έπιασε καλό σουτ. Από εκεί και ύστερα η Ουαλία επιχείρησε να κρατήσει λίγο παραπάνω την μπάλα στα πόδια της, χωρίς όμως να κάνει την παρουσία της ιδιαίτερα αισθητή.

Η Ουαλία συνέχιζε να έχει την κατοχή, χωρίς να απειλεί τους Ελβετούς, οι οποίοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο, οι Ουαλοί βρήκαν τον δρόμο προς την ισοφάριση στο 74' . Έπειτα από εκτέλεση του κόρνερ, ο Μόρερ έξω απ' την περιοχή έκανε τη σέντρα και ο Μουρ με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Οι Ουαλοί πήραν θάρρος μετά την ισοφάρισή τους, με τους Ελβετούς να μοιάζουν λίγο χαμένοι. Ωστόσο, στο 87ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον νεοεισελθόντα Γκαβράνοβιτς. Το γκολ δεν μέτρησε όμως, έπειτα από εξέταση στο VAR, καθώς ήταν εκτεθειμένος στην κεφαλιά-πάσα του Εμπολό. Η Ελβετία πίεσε μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης, όμως δεν μπόρεσε να προηγηθεί ξανά, με την Ουαλία να παίρνει πολύτιμο πόντο.

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ (90+3' Αμπάντου), Τζέιμς (75' Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (66' Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84' Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ιταλία 3

2. Ελβετία 1

3. Ουαλία 1

4. Τουρκία 0

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ