OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο top scorer Ρονάλντο ήταν πιο απειλητικός από Γαλλία και Γερμανία μαζί

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Πορτογαλίας
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Πορτογαλίας © 2021 BERNADETT SZABO/AP IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε από το χέρι την Πορτογαλία και την οδήγησε σε μία εμφατική νίκη επί της Ουγγαρίας, με εντυπωσιακά νούμερα που προκαλούν... τρόμο και κοντράρουν ολόκληρες ομάδες.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία άρχισε ιδανικά στο Euro 2020, καθώς επικράτησε 3-0 της Ουγγαρίας για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου, μέσα στη Βουδαπέστη.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε τον έλεγχο, την κατοχή, αλλά τα γκολ ήρθαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, με τον... συνήθη ύποπτο, Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφει ιστορία και να γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Euro με 11 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον σπουδαίο Μισέλ Πλατινί με 9.

Βέβαια, πριν πάμε στον CR7, το άκρως ενδιαφέρον με την εικόνα και τη γενικότερη εμφάνιση της Πορτογαλίας κόντρα στους Ούγγρους είναι πως δημιούργησε ευκαιρίες για 3 xGoals, όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, καταφέρνοντας να σημειώσει τον αντίστοιχο αριθμό τερμάτων, έστω και αν το ένα γκολ προήλθε από το σημείο του πέναλτι.

Οι τελικές και τα xGoals από το Ουγγαρία - Πορτογαλία
Οι τελικές και τα xGoals από το Ουγγαρία - Πορτογαλία STATS PERFORM / SPORT24

Γενικότερα οι Πορτογάλοι δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους αντιπάλους τους, οι οποίοι είχαν ναι μεν πέντε τελικές (με τρεις στην εστία), αλλά σε θέμα απειλής, η "αξία" μεταφράστηκε σε μόλις 0.2 xGoals συνολικά.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέδειξε πως διαθέτει το ένστικτο του killer, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με τρεις τελικές που είχαν ως "αξία" 1.5 xGoals, συν το εύστοχο πέναλτι που ανέβασε το δείκτη στα 2.3 xGoals.

H στατιστική εικόνα του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Ουγγαρία
H στατιστική εικόνα του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Ουγγαρία STATS PERFORM / SPORT24

Ουσιαστικά, ο 36χρονος σούπερ σταρ της Γιουβέντους είχε 0.5 xGoals ανά τελική στον αγώνα με την Ουγγαρία. Ένα απίστευτο νούμερο που δείχνει την ποιότητα των τελικών προσπαθειών του, αλλά και τη γενικότερη κλάση του.

Το κατόρθωμα του CR7 είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά αν σκεφτεί κανείς πως την ίδια ώρα η Γαλλία και η Γερμανία είχαν ΜΑΖΙ 1.4 xGoals στον μεταξύ τους αγώνα. Δηλαδή, ο Κριστιάνο ήταν πιο απειλητικός σε σχέση με δύο εκ των κορυφαίων ομάδων του τουρνουά.

Euro 2020: Ο top scorer Ρονάλντο ήταν πιο απειλητικός από Γαλλία και Γερμανία μαζί

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ