OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Νταβίντ Αλάμπα είναι ο Mister Assist των Αυστριακών

Ο Νταβίντ Αλάμπα στην αναμέτρηση της Αυστρίας κόντρα στην Ουκρανία για το Euro 2020.
Ο Νταβίντ Αλάμπα στην αναμέτρηση της Αυστρίας κόντρα στην Ουκρανία © 2021 MARKO DJURICA/POOL VIA AP

Ο Νταβίντ Αλάμπα έβγαλε την ασίστ στο νικητήριο γκολ της Αυστρίας απέναντι στην Ουκρανία και πλέον έχει δώσει περισσότερες ασίστ απ' όλους τους παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας του αθροιστικά.

Η Αυστρία με μία επιβλητική εμφάνιση κόντρα στην Ουκρανία πήρε τη νίκη με 1-0 και εξασφάλισε τη 2η θέση του 3ου ομίλου και μαζί την πρόκριση για τη φάση των 16 του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία. "Χρυσός" σκόρερ της ομάδας του Φράνκο Φόντα ήταν ο Κριστόφ Μπάουμγκαρτνερ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 21ο λεπτό.

Δημιουργός του γκολ ήταν ο Νταβίντ Αλάμπα. Ο αριστερός μπακ της Αυστρίας εκτέλεσε το κόρνερ απ' τα αριστερά, ο Μπάουμγκαρτνερ έβαλε το πόδι του, πρόλαβε τον Ζαμπάρνι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπούστσαν.

Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ο Νταβίντ Αλάμπα στην αναμέτρηση της Αυστρίας με την Ουκρανία για το Euro 2020.
Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ο Νταβίντ Αλάμπα στην αναμέτρηση της Αυστρίας με την Ουκρανία STATS PERFORM / SPORT24

Αυτή μάλιστα ήταν η 1 απ' τις 4 ευκαιρίες που δημιούργησε ο Αλάμπα. Μάλιστα, οι τέσσερις αυτές ευκαιρίες που προέκυψαν απ' τα πόδια του Αυστριακού μπακ προήλθαν όλες από εκτελέσεις κόρνερ, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform. Συνολικά, ο Αλάμπα στο παιχνίδι μέτρησε 7 πετυχημένα κόρνερ ή σέντρες, απ' τις 14 που δοκίμασε συνολικά, ποσοστό 50% δηλαδή.

Ο κύριος ασίστ της Αυστρίας

Ο Νταβίντ Αλάμπα έγινε ο "κύριος ασίστ" της Αυστρίας. Στη φάση των ομίλων του Euro 2020 ο Αυστριακός μπακ μετράει δύο ασίστ. Μία στο παιχνίδι απέναντι στους Ουκρανούς και άλλη μία στο παιχνίδι με τη Βόρεια Μακεδονία βγάζοντας σέντρα στον Γκρέγκοριτς για το 2-1.

Συνολικά στη ιστορία των Euro ο Αλάμπα μετράει 3 ασίστ, έχοντας καταγράψει άλλη μία το 2016 στο τελευταίο ματς των Αυστριακών απέναντι στην Ισλανδία στη φάση των ομίλων. Έτσι, ο Αλάμπα μετράει περισσότερες ασίστ απ' όλους τους παίκτες της Αυστρίας αθροιστικά στα Euro. Συγκεκριμένα σε τρία παιχνίδια ο Κόνραντ Λάιμερ μετράει μία ασίστ, ενώ ο Μαρσέλ Σαμπίτσερ σε έξι ματς ακόμη μία.

Δική του όλη η αριστερή πλευρά

Ο Νταβίντ Αλάμπα είχε πάρει δική του όλη την αριστερή πλευρά του αγωνιστικού χώρου, στην οποία κυριάρχησε. Συγκεκριμένα μέτρησε 81 ενέργειες με την μπάλα, ενώ στο γράφημα της Opta / Stats Perform μπορείτε να δείτε ότι έγιναν σε όλο το μήκος της πλευράς, με τις 2 εξ αυτών μάλιστα να είναι και στην αντίπαλη περιοχή.

Οι ενέργειες του Νταβίντ Αλάμπα με την μπάλα στο παιχνίδι της Αυστρίας με την Ουκρανία
Οι ενέργειες του Νταβίντ Αλάμπα με την μπάλα στο παιχνίδι της Αυστρίας με την Ουκρανία STATS PERFORM / SPORT24

Ο Νταβίντ Αλάμπα έκανε σημαντική δουλειά στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αυστριακός μπακ μέτρησε 38 επιτυχημένες πάσες συνολικά με το ποσοστό επιτυχών μεταβιβάσεων του να φτάνει το 73.1%. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός πως ο Αλάμπα έκανε 24 απ' τις 38 επιτυχημένες πάσες του πάνω απ' τη μεσαία γραμμή. Ο Αλάμπα βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς μέτρησε 9 ανακτήσεις της κατοχής.

Η Αυστρία έχει προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro 2020. Ο Αλάμπα στο ματς κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία ήταν καθοριστικός και παρόμοιες αποδόσεις του θα χρειαστούν στους Αυστριακούς και στη συνέχεια της διοργάνωσης, ειδικά απέναντι στους Ιταλούς.

Euro 2020: Ο Νταβίντ Αλάμπα είναι ο Mister Assist των Αυστριακών

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ