OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Μπενζεμά πρόσφερε πολλά περισσότερα από δύο γκολ

Ο Καρίμ Μπενζεμά  με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας
Ο Καρίμ Μπενζεμά με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας © 2021 BERNADETT SZABO/AP IMAGES

Ο Μπενζεμά σκόραρε τα δύο γκολ της Γαλλίας, όμως η δουλειά του δεν περιορίστηκε αποκλειστικά στο σκοράρισμα με τον ρόλο του στον αγωνιστικό χώρο της Βουδαπέστης στο παιχνίδι κόντρα στους Πορτογάλους να είναι πολύπλευρος.

Η Γαλλία ήρθε ισόπαλη 2-2 απέναντι στην Πορτογαλία και με δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση τω 16 του Euro 2020. Εκεί τη Δευτέρα (28/6, 22:00) θα αντιμετωπίσει την Ελβετία με στόχο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής για τους Γάλλους στο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο στράικερ της Ρεάλ σκόραρε τα δύο γκολ των τρικολόρ. Στο 45+2' έγραψε το 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 47' έκανε το 2-1 νικώντας τον Ρουί Πατρίσιο με πλασέ, έπειτα από κάθετη πάσα του Πολ Πογκμπά, σκοράροντας δύο γκολ στο ίδιο... δευτερόλεπτο.

Η δράση του Μπενζεμά μακριά απ' την αντίπαλη περιοχή

Ο ρόλος του Μπενζεμά δεν περιορίστηκε στο σκοράρισμα και αποδεικνύεται ότι η δουλειά του μέσα στο γήπεδο ήταν γενικότερη. Συγκεκριμένα, ο στράικερ των τρικολόρ μέτρησε αρκετές ενέργειες με την μπάλα μακριά απ' την περιοχή των Πορτογάλων σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου συνεισφέροντας στο παιχνίδι των Γάλλων. Μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του Μπενζεμά με την μπάλα στο γράφημα της Opta / Stats Perform.

Οι ενέργειες του Μπενζεμά με την μπάλα στο Πορτογαλία - Γαλλία 2-2 για το Euro 2020.
Οι ενέργειες του Μπενζεμά με την μπάλα στο Πορτογαλία - Γαλλία 2-2 SPORT24 / STATS PERFORM


Συνολικά ο επιθετικός της Ρεάλ μέτρησε 60 ενέργειες με την μπάλα, απ' τις οποίες οι 4 έγιναν στην περιοχή της Πορτογαλίας. Οι υπόλοιπες έλαβαν χώρα εκτός μεγάλης περιοχής και 8 εξ αυτών πίσω απ' τη μεσαία γραμμή του αγωνιστικού χώρου.

Λειτούγησε και ως πασέρ

Ο Καρίμ Μπενζεμά πρόσφερε και στο passing game των Γάλλων, με τις κινήσεις του έξω απ' την περιοχή της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα στο παιχνίδι ο Μπενζεμά έβγαλε 40 πάσες, οι 27 εκ των οποίων έγιναν πάνω απ' τη μεσαία γραμμή του γηπέδου, ενώ 8 πάσες έβγαλε πίσω απ' το κέντρο, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο στράικερ της Γαλλίας άφηνε συχνά τη θέση του για να βοηθήσει. Αυτό γίνεται φανερό και στο γράφημα της Opta / Stats Perform με τις επιτυχημένες πάσες του Μπενζεμά.

Οι πάσες του Μπενζεμά στο Πορτογαλία - Γαλλία 2-2 για το Euro 2020
Οι πάσες του Μπενζεμά στο Πορτογαλία - Γαλλία 2-2 SPORT24 / STATS PERFORM

Το ποσοστό μάλιστα των επιτυχημένων μεταβιβάσεων του ήταν υψηλό, καθώς έφτασε το 93%. Επιπλέον, στο παιχνίδι σημείωσε 4 σουτ, με τα 2 από αυτά να έχουν κατεύθυνση προς την εστία του Ρουί Πατρίσιο (ένα εξ αυτών το πέναλτι που σκόραρε).

Καταληκτικά, αποδεικνύεται ότι ο ρόλος του Μπενζεμά στον αγώνα απέναντι στην Πορτογαλία ήταν πολύπλευρος και το σκοράρισμα δεν ήταν η μοναδική του δουλειά στον αγωνιστικό χώρο.

Euro 2020: Ο Μπενζεμά πρόσφερε πολλά περισσότερα από δύο γκολ


Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ