EURO 2020

Euro 2020: Ο Μίλερ άσκησε κριτική στον Λεβ για την τακτική της Γερμανίας

Ο Τόμας Μίλερ με τη φανέλα της Γερμανίας στην αναμέτρηση κόντρα στην Αγγλία για το Euro 2020
Ο Τόμας Μίλερ με τη φανέλα της Γερμανίας στην αναμέτρηση κόντρα στην Αγγλία για το Euro 2020 @ 2021 JUSTIN TALLIS/AP IMAGES

Ευθύνες στον Γιόαχιμ Λεβ για τον αποκλεισμό της εθνικής Γερμανίας στη φάση των "16" του Euro απέδωσε ο Τόμας Μίλερ, με τον φορ της Μπάγερν να στέκεται στην αμυντική προσέγγιση της Μάνσαφτ στο κρας-τεστ απέναντι στην Αγγλία.

Η εθνική Γερμανίας ήταν αήττητη σε νοκ-άουτ ματς απέναντι στην Αγγλία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά την ήττα της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, ωστόσο η τρομερή αυτή παράδοση έλαβε τέλος το φετινό καλοκαίρι, με τα τρία λιοντάρια του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να επικρατούν καθαρά με 2-0 στο "Γουέμπλεϊ" της Μάνσαφτ και να προκρίνονται στα προημιτελικά του Euro 2020.

Σε αυτό το ματς η Αγγλία κυριάρχησε κατά κράτος, με τον Τόμας Μίλερ να παραχωρεί συνέντευξη στο περιοδικό "Kicker" και να ρίχνει εμμέσως τα βέλη του κατά του Γιόαχιμ Λεβ και της αμυντικής στρατηγικής που επέλεξε για την προσέγγιση του αγώνα.

"Οι προσπάθειες για να μην δεχτείς γκολ μέσα από μία αμυντικογενή στρατηγική ή μία τακτική αναμονής αν προτιμάτε, απέτυχαν.

Απέναντι στην Αγγλία οι δύο γραμμές άμυνας με τους πέντε παίκτες η κάθε μία σχεδόν εξουδετέρωσαν τους αντίπαλους επιθετικούς και όταν ένα ματς πηγαίνει έτσι, όποιος σκοράρει πρώτος συχνά παίρνει και τη νίκη.

Αυτό έγινε και τούτη τη φορά", τόνισε ο έμπειρος Γερμανός επιθετικός, για να προσθέσει: "Τώρα χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα, θα προσπαθήσω να μετατρέψω την απογοήτευση του Euro σε θετική ενέργεια για τη νέα σεζόν που έρχεται για μένα ως παίκτης της Μπάγερν".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ