OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο "καυτός" Ιμόμπιλε ήταν μόνος του η μισή Ιταλία στην επίθεση

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει το γκολ του με την Τουρκία
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει το γκολ του με την Τουρκία @ 2021 ALESSANDRA TARANTINO, POOL / ASSOCIATED PRESS

Η Ιταλία νίκησε 3-0 την Τουρκία στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2020 και το SPORT 24 σε συνεργασία με την Opta / Stats Perform αναλύει την κυριαρχία της ομάδα του Μαντσίνι και τον "καυτό" Ιμόμπιλε.

Το Euro 2020 ξεκίνησε και η πρεμιέρα του δεν απογοήτευσε. Η Ιταλία του Μαντσίνι άνοιξε την αυλαία στο Ολύμπικο της Ρώμης και νίκησε 3-0 την Τουρκία στο εναρκτήριο παιχνίδι.

Μπορεί το ημίχρονο να έληξε 0-0, στην ουσία όμως η ομάδα του Μαντσίνι δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Οι Ιταλοί είχαν τον έλεγχο, κρατούσαν τους Τούρκους στην περιοχή τους και δεν δέχονταν την παραμικρή απειλή.

Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη τελική των Τούρκων ήρθε στο 51' με τον Ιντέρ που μπήκε στο ημίχρονο, ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι του αγώνα τελείωσαν το ματς χωρίς τελική στην εστία.

Δείτε τα expected goals του αγώνα στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την ανάλυση του Euro 2020.

Οι τελικές και τα xGoals από το Τουρκία - Ιταλία του Euro 2020
Οι τελικές και τα xGoals από το Τουρκία - Ιταλία του Euro 2020 STATS PERFORM / SPORT24

Η Ιταλία με 22 τελικές έφτασε τα 1.9 xGoals, δηλαδή όσα έβαλε τελικά, αφού ένα από τα τρία γκολ των νικητών ήρθε με αυτογκόλ του Ντεμιράλ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Ιταλών ήταν το 2-0 του Ιμόμπιλε που πήρε το ριμπάουντ και η δεύτερη μεγαλύτερη το πλασέ του Ινσίνιε που έκανε το 3-0. Φαίνεται και στο γράφημα πόσο έπαιξαν οι Ιταλοί από αριστερά και το πόσο έψαξαν τον Ινσίνιε, αφού εκεί έγιναν οι περισσότερες τελικές τους.

MVP του αγώνα ήταν φυσικά ο Ιμόμπιλέ. Ο σέντερ φορ της Λάτσιο τελείωσε το ματς με ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ έκανε συνολικά σπουδαία δουλειά στην απειλή. Δείτε στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform τις τελικές και τα expected goals του 31χρονου Ιταλού.

Οι τελικές και τα xGoals του Ιμόμπιλε από το Τουρκία - Ιταλία του Euro 2020
Οι τελικές και τα xGoals του Ιμόμπιλε από το Τουρκία - Ιταλία του Euro 2020 STATS PERFORM / SPORT24

Ο Ιμόμπιλε είχε έξι τελικές, πέντε μέσα στην περιοχή και συνολικά έφτασε τα 0.9 xGoals μόνος του. Μια πολύ μεγάλη επίδοση για 81 λεπτά συμμετοχής, αφού στην ουσία ο Ιταλός είχε μόνος του σχεδόν τα μισά από τα 1.9 xGoals που είχε η ομάδα του.

Στην εκτέλεση ο φορ της Λάτσιο προσέθεσε και τη δημιουργία δύο ευκαιριών, με τη μία να είναι το γκολ του Ινσίνιε, ενώ είχε συνολικά 33 ενέργειες με την μπάλα, έξι μέσα στη μεγάλη περιοχή, τρεις ανακτήσεις κατοχής και μια πετυχημένη ντρίμπλα.

Η τύχη των ομάδων στα μεγάλα τουρνουά εξαρτάται πολύ από τη φόρμα των επιθετικών τους κι η Ιταλία έχει κάθε λόγο να χαμογελάει για το ξεκίνημα του Ιμόμπιλε.

Euro 2020: Ο "καυτός" Ιμόμπιλε ήταν μόνος του η μισή Ιταλία στην επίθεση

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ