OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Εμπαπέ είναι μια ομάδα μόνος του, οπότε πού είναι η Γαλλία;

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στο Ουγγαρία - Γαλλία 1-1
Ο Κιλιάν Εμπαπέ στο Ουγγαρία - Γαλλία 1-1 © 2021 ALEX PANTLING / AP IMAGES

Ο Εμπαπέ συνεχίζει να οργιάζει στο Euro και ήταν μια ομάδα μόνος του στην επίθεση απέναντι στην Ουγγαρία. Το ερώτημα είναι που είναι η Γαλλία;

Η Γαλλία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή κι έμεινε στο 1-1 με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στον 2ο αγώνα της στο Euro 2020.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Φιόλα, οι Γάλλοι πίεσαν, ισοφάρισαν με τον Γκριεζμάν , αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δεύτερο γκολ και να ξεκινήσουν το τουρνουά με δύο νίκες.

Ο αγώνας ήταν άλλη μια παράσταση του Εμπαπέ. Ο Γάλλος μπορεί να μην έχει ακόμα γκολ ή ασίστ στο τουρνουά, αλλά έχει λάμψει και στα δύο παιχνίδια της Γαλλίας.

Οργιάζει και στην κόντρα και χωρίς χώρους

Με τη Γερμανία ξεσήκωσε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με το σπριντ που άφησε πίσω τον Χούμελς και το πλασέ που νίκησε τον Νόιερ, πριν ακυρωθεί για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Απέναντι στην Ουγγαρία η Γαλλία δεν μπορούσε να παίξει στην κόντρα, ο Εμπαπέ έπρεπε να αντιμετωπίσει οργανωμένη άμυνα και μικρούς χώρους.

Κανένα πρόβλημα για τον σούπερ σταρ της Παρί. Ο Γάλλος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων, με κάθε πιθανό τρόπο. Υποδέχθηκε την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές, έπαιξε με πρόσωπο, βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πήγε σε εκτελέσεις μιας επαφής και σε σουτ μετά από ντρίμπλες.

Δείτε τις ενέργειες του Εμπαπέ με την μπάλα στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, με την οποία συνεργάζεται με το SPORT24 για την ανάλυση του Euro 2020.

Οι ενέργειες του Εμπαπέ με την μπάλα στο 1-1 της Γαλλίας με την Ουγγαρία
Οι ενέργειες του Εμπαπέ με την μπάλα στο 1-1 της Γαλλίας με την Ουγγαρία STATS PERFORM / SPORT24


Ο Γάλλος επιθετικός είχε και τις 48 ενέργειές του πάνω από τη σέντρα, κινήθηκε σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου, αλλά ταυτόχρονα είχε 14(!) ενέργειες με την μπάλα στην περιοχή της Ουγγαρίας.

Δείτε και τις τελικές του Γάλλου, μαζί με τα expected goals.

Οι τελικές και τα xG του Εμπαπέ στο 1-1 της Γαλλίας με την Ουγγαρία
Οι τελικές και τα xG του Εμπαπέ στο 1-1 της Γαλλίας με την Ουγγαρία STATS PERFORM / SPORT24


Ο Εμπαπέ είχε έξι τελικές, πέντε από τις 10 που είχε η Γαλλία εντος περιοχής και έφτασε το 1.0 στα xG, χωρίς να βρει δίχτυα.

Από τα πόδια του δεν ήρθαν μόνο σουτ, αφού ο Γάλλος είχε πέντε πετυχημένες ντρίμπλες, έφτιαξε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο 1ο ημίχρονο για τον Μπενζεμά κι από δική του προσωπική ενέργεια ήρθε το 1-1.

Που είναι η υπόλοιπη ομάδα και η χρυσή φουρνιά;

Ο Εμπαπέ ήταν μια ομάδα μόνος του επιθετικά: ντρίμπλες, τελικές, πάσες, τα πάντα. Και το ερώτημα είναι, αν Εμπαπέ είναι μια ομάδα μόνος του, που είναι η Γαλλία;

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν το πιο πλήρες ρόστερ του τουρνουά, τη μεγαλύτερη δεξαμενή ταλέντου σε όλην την Ευρώπη. Που είναι όλη αυτή η ισχύς;

Πουθενά ακόμα, γιατί ο Ντεσάμπ εξακολουθεί να θέλει τη Γαλλία να υπηρετεί ένα αγωνιστικό σχέδιο μικρής ομάδας, που δεν έχει άλλη επιλογή από το να αμύνεται μαζικά και να πετάει την μπάλα μπροστά στον μοναδικό καλό που έχει.

Έτσι πήγε στον τελικό στο Euro του 2016, έτσι πήρε το Μουντιάλ του 2018, έτσι παίζει και τώρα για να φτάσει σε 3ο τελικό και δεύτερη κατάκτηση.

Euro 2020: Ο Εμπαπέ είναι μια ομάδα μόνος του, οπότε πού είναι η Γαλλία;

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ