OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο δεξιός μπακ Ντάμφρις ήταν ο καλύτερος επιθετικός της Ολλανδίας

Ο Ντάμφρις πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ στο Ολλανδία - Κροατία
Ο Ντάμφρις πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ στο Ολλανδία - Κροατία PHOTO CREDITS: AP PHOTO/OLAF KRAAK

Τυπικά δεξιός μπακ που παίζει όλη την πλευρά, ουσιαστικά εξτρέμ και κυνηγός. Ο Ντάμφρις έκανε τη διαφορά στη νίκη της Ολλανδίας επί της Ουκρανίας.

Ολλανδία και Ουκρανία πρωταγωνίστησαν στο πρώτο παιχνίδι διακυμάνσεων του Euro 2020. Η ομάδα του Ντε Μπουρ ήταν καλύτερη, προηγήθηκε 2-0, πήγε να αυτοκτονήσει αφήνοντας τους Ουκρανούς να κάνουν το 2-2 και τελικά πήρε στο τέλος τη νίκη που άξιζε.

Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά και είχαν επτά τελικές στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, τις περισσότερες που έχει κάνει ομάδα σ'αυτό το διάστημα σε τελική φάση Euro από το 1980.

Η ορμή τους έπεσε, το ημίχρονο έληξε 0-0 και έπρεπε να έρθει το δεύτερο ημίχρονο για να βρει η Ολλανδία το 2-0 που άξιζε με τα γκολ των Βαϊνάλντουμ και Βέγκχορστ.

Το σουτ του Γιαρμολένκο και η κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ δημιούργησαν συνθήκες για μια μίνι-έκπληξη, αλλά καθάρισε ο κορυφαίος του αγώνα, ο Ντράμφρις.

Ο δεξιός μπακ των Οράνιε δεν πέτυχε μόνο το νικητήριο γκολ, αλλά ήταν και στα 90' μια μόνιμη απειλή για την Ολλανδία. Όλη η δεξιά πλευρά ήταν δική του στο 3-5-2 του Ντε Μπουρ και ο Ντάμφρις ήταν πολύ περισσότερο εξτρέμ και επιθετικός, παρά αμυντικός.

Δείτε στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform τις ενέργειες του Ντάμφρις με την μπάλα απέναντι στην Ουκρανία.

Οι ενέργειες του Ντάμφρις με την μπάλα στο Ολλανδία - Ουκρανία
Οι ενέργειες του Ντάμφρις με την μπάλα στο Ολλανδία - Ουκρανία STATS PERFORM / SPORT24

Ο Ντάμφρις είχε 11 ενέργειες με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ κάτω από τη σέντρα είχε 10. Τυπικά δεξιός μπακ, ουσιαστικά δεξιός εξτρέμ, που κινείται και ως φορ.

Ο Ντάμφρις έστειλε το μήνυμα από την αρχή, όταν έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στα πρώτα δέκα λεπτά και τελικά δικαιώθηκε στο φινάλε, αφού το πρώτο του γκολ με την εθνική έδωσε και τη νίκη στην Ολλανδία, που ούτως ή άλλως άξιζε να πάρει τη νίκη.

Οι τελικές και τα xGoals από το Ολλανδία - Ουκρανία
Οι τελικές και τα xGoals από το Ολλανδία - Ουκρανία STATS PERFORM / SPORT24

Συνολικά οι Ολλανδοί βάσισαν πολλά στο πρες ψηλά, αλλά αυτήν την επιλογή θα την αξιολογήσουμε καλύτερα απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους.

Euro 2020: Ο δεξιός μπακ Ντάμφρις ήταν ο καλύτερος επιθετικός της Ολλανδίας

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ