EURO 2020

Euro 2020, Κροατία - Σκωτία 3-1: Πρόκριση απ' τη 2η θέση

Οι παίκτες της Κροατίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σκωτία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στο "Χάμπντεν Παρκ", Γλασκώβη | Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
Οι παίκτες της Κροατίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σκωτία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στο "Χάμπντεν Παρκ", Γλασκώβη | Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 © 2021 ANDY BUCHANAN/ASSOCIATED PRESS

Η Κροατία επικράτησε με 3-1 της Σκωτίας και πέρασε ως 2η από τον 4ο όμιλο, αφήνοντας στην 3η θέση την Τσεχία. Εκπληκτικό γκολ του Μόντριτς με το εξωτερικό. Εκτός συνέχειας οι Σκοτσέζοι.

Η Κροατία έκανε το καθήκον της στο φινάλε του 3ου ομίλου του Euro 2020 και με τη νίκη 3-1 επί της Σκωτίας στο "Χάμπντεν" της Γλασκώβης όχι μόνο έγινε η 12η ομάδα που προκρίνεται στα νοκ άουτ, αλλά προσπέρασε και την Τσεχία στη 2η θέση.

Η Κροατία θα αντιμετωπίσει τον 2ο του 5ου ομίλου στο "Πάρκεν" της Κοπεγχάγης την προσεχή Δευτέρα (19:00), ενώ οι Σκοτσέζοι αποκλείστηκαν.

  • Η βαθμολογία του 4ου ομίλου: Αγγλία 7 (2-0), Κροατία 4 (4-3), Τσεχία 4 (3-2), Σκωτία 1 (1-5)

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς συνέχισε τους πειραματισμούς για 3ο σερί παιχνίδι και αυτήν τη φορά έβαλε τον Νίκολα Βλάσιτς στα άκρα, μακριά από τη φυσική θέση του. Ο Στιβ Κλαρκ έκανε μόνο μία αλλαγή κι αυτή αναγκαστική, αφού ο Μπίλι Γκίλμουρ, θετικός σε κορονοϊό, έδωσε τη θέση του στον Στούαρτ Άρμστρονγκ.

Η ανάγκη για νίκη κι από τις δύο ομάδες τις οδήγησε σε μία εκκίνηση με καλό ρυθμό και προσπάθεια να προσεγγίσουν τις αντίπαλες περιοχές. Το κατάφεραν αμφότερες, αλλά χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα. Στο 17ο λεπτό, σε μία από τις ελάχιστες ολοκληρωμένες επιθέσεις των Κροατών, ο Γιόσιπ Γιουράνοβιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ίβαν Πέρισιτς πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Βλάσιτς, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ και δικαίωσε αρχικά τον προπονητή του που τον χρησιμοποίησε πιο προωθημένο.

Το γκολ επηρέασε κάπως τους Σκοτσέζους, που άφησαν κενά για την Κροατία, αλλά τα σουτ των Λούκα Μόντριτς και Πέρισιτς δεν είχαν τύχη. Αντιθέτως, οι επιθέσεις των Σκοτσέζων προβλημάτισαν πολύ τον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, ο οποίος δεν είχε προστασία από τους αμυντικούς του ή από τους αμυντικούς μέσους του (ελλείψει και Βλάσιτς που ήταν πιο μπροστά). Οι επεμβάσεις του δεν ήταν αρκετές, αφού στο 42' ο Κάλουμ Μακγκρέγκορ με μακρινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε φωτιά στον όμιλο.

Οι Κροάτες μπήκαν πιο απειλητικοί στο 2ο μέρος και είχαν ένα τετ α τετ με τον Γιόκο Γκβάρντιολ και τον Ντέιβιντ Μάρσαλ να αποκρούει πολύ δύσκολα και να τραυματίζεται ελαφρά από τη σύγκρουση των δύο παικτών. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Πέρισιτς και στο 62' ήρθε μία στιγμή μαγείας του Μόντριτς, που με βολέ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του νίκησε τον Μάρσαλ κι έγραψε το 2-1.

Το σκορ αυτό έδινε στους Κροάτες την πρόκριση από την 3η θέση και κρατούσε τους Σκοτσέζους στη Γλασκόβη. Γι' αυτόν το λόγο, οι τελευταίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να γυρίζουν την μπάλα έξω από την περιοχή των Κροατών και να μην καταφέρνουν να βρουν την τελική που θα τους έδινε μία ελπίδα.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν έπαιξαν ρόλο, παρά μόνο για να ροκανίσουν χρόνο. Οι Σκοτσέζοι έγιναν πιο απρόσεκτοι και στο 77' με πανέμορφη κεφαλιά του Πέρισιτς διαμορφώθηκε το 3-1. Ήταν το σκορ που έστελνε τους Κροάτες στη 2η θέση και κόντρα στον 2ο του 5ου ομίλου, στο πιο ευνοϊκό σενάριο που θα μπορούσαν να φανταστούν όταν άρχιζε το παιχνίδι.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ (71' Μπάρισιτς), Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (81' Ρέμπιτς), Μόντριτς, Βλάσιτς (78' Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70' Κράμαριτς)

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Μακτόμινεϊ, Χάνλεϊ (33' Μακένα), Τίερνι, Ο' Ντόνελ (84' Πάτερσον), Άρμστρονγκ (70' Φρέιζερ), Μακγκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Μακγκίν, Ντάικς, Άνταμς (84' Νάισμπετ)

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ