OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ισπανικοί αυτόχειρες, οι χασογκόληδες του τουρνουά

Ο Αλβάρο Μοράτα στην ισοπαλία της Ισπανίας με την Πολωνία
Ο Αλβάρο Μοράτα στην ισοπαλία της Ισπανίας με την Πολωνία © 2021 DAVID RAMOS / AP IMAGES

Είκοσι οκτώ τελικές, συν ένα πέναλτι και έχουν βρει δίχτυα μόνο μια φορά. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για την Ισπανία, την πιο αναποτελεσματική ομάδα του Euro 2020.

Οι Ισπανοί δεν τα κατάφεραν ούτε στο δεύτερο ματς στο Euro 2020. Η ομάδα του Ενρίκε προηγήθηκε με τον Μοράτα επί της Πολωνίας, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση από τον Λεβαντόφκσι και τελικά το ματς έμεινε στο 1-1.

Η Ισπανία έμεινε χωρίς νίκη στο τουρνουά και πλέον είναι μακράν της δεύτερης η πιο αναποτελεσματική ομάδα της διοργάνωσης.

Κόντρα στην ομάδα του Λεβαντόφσκι, οι Ισπανοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και όσα είχαν κάνει στην πρεμιέρα με τη Σουηδία.

Οι τελικές και τα xGoals από το Ισπανία - Σουηδία
Οι τελικές και τα xGoals από το Ισπανία - Σουηδία STATS PERFORM / SPORT24

Σε εκείνο το 0-0 οι Ισπανοί είχαν φτιάξει τις περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες της πρώτης αγωνιστικής, αλλά κανείς από τους Μοράτα, Όλμπ και Μορένο δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η Ισπανία έμεινε στο μηδέν, παρά τα 2.1 expected goals.

Έχασαν τα άχαστα, ένα πέναλτι και το ριμπάουντ

Απέναντι στην Πολωνία ο Μοράτα βρήκε δίχτυα (με τη βοήθεια του VAR, αφού ο επόπτης σήκωσε τη σημαία), αλλά το ένα γκολ δεν ήταν αρκετό για να βγάλουν από πάνω τους οι Ισπανοί την ταμπέλα των Νο1 χασογκόληδων του τουρνουά.

Δείτε στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform της τελικές και τα expected goals από το Ισπανία - Πολωνία.

Οι τελικές και τα xGoals από το Ισπανία - Πολωνία
Οι τελικές και τα xGoals από το Ισπανία - Πολωνία STATS PERFORM / SPORT24

Τα xG της Ισπανίας ήταν 2.9, αλλά βρήκαν δίχτυα μόνο μία φορά. Και εκτός από τις χαμένες ευκαιρίες στην κανονική ροή του αγώνα, οι Ίβηρες έκαναν και το κορυφαίο: Ο Μορένο έχασε πέναλτι και ο Μοράτα πήγε στο ριμπάουντ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Σέζνι να είναι ξαπλωμένος στο χορτάρι.

Ο Μοράτα τρώει από την αρχή το ανάθεμα για τις χαμένες ευκαιρίες, ο Μορένο υποτίθεται πως είναι η λύση, αλλά και οι δύο μαζί "συνεργάστηκαν" για να μη γίνει το 2-1 και να μην πετύχει η Ισπανία την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

Η χειρότερη ομάδα των Euro στα πέναλτι

Και η αλήθεια πως στη συγκεκριμένη φάση ο Μορένο απλώς συνέχισε στην παράδοση.

Με την άστοχη εκτέλεση του φορ της Βιγιαρεάλ, η Ισπανία πλέον έχει μόλις 5/11 πέναλτι στις τελικές φάσεις των Euro από το 1980, έχει χάσει τα περισσότερα πέναλτι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Τέσσερα γκολ λιγότερα από τα προσδοκώμενα

Ανεξαρτήτως της παράδοσης στα πέναλτι, η ομάδα του Ενρίκε έχει φτάσει τα 5.0 xG κι έχει πανηγυρίσει μόλις ένα γκολ. Με λίγα λόγια, με τις ευκαιρίες που είχε θα "έπρεπε" να έχει πετύχει άλλα τέσσερα γκολ.

Τα -4 γκολ των Ισπανών είναι προφανώς η χειρότερη επίδοση του Euro2020 μέχρι στιγμής και ο λόγος που οι Ίβηρες δεν βρίσκονται ήδη στην επόμενη φάση με δύο νίκες.

Euro 2020: Ισπανικοί αυτόχειρες, οι χασογκόληδες του τουρνουά

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ