EURO 2020

Euro 2020: Η UEFA προσκάλεσε στον τελικό τον Έρικσεν και τους γιατρούς που του έσωσαν τη ζωή

Ο Κρίστιαν Έρικσεν με τη φανέλα της Δανίας στην πρεμιέρα του Euro 2020 απέναντι στην Φινλανδία
Ο Κρίστιαν Έρικσεν με τη φανέλα της Δανίας στην πρεμιέρα του Euro 2020 απέναντι στην Φινλανδία @ 2021 WOLFGANG RATTAY/AP IMAGES

Σε μία πολύ όμορφη χειρονομία προχώρησε η UEFA καθώς μέσω του πρόεδρου της, Αλεξάντερ Τσεφέριν, έστειλε πρόσκληση στον Κρίστιαν Έρικσεν και στους έξι γιατρούς που του έσωσαν τη ζωή για να δουν διά ζώσης τον τελικό του Euro 2020.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη με την κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρεμιέρας του Euro 2020 μεταξύ της Δανίας και της Φινλανδίας, με τον 29χρονο μέσο της Ίντερ να δίνει γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και να την κερδίζει χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του συμπαίκτη του, Σίμον Κιάερ, και του ιατρικού επιτελείου των Σκανδιναβών.

Πλέον, το παράδειγμά του αποτελεί φάρο για όλους τους φανς του ποδοσφαίρου και η UEFA θέλησε να δείξει με έναν ιδιαίτερο τρόπο πως παραμένει δίπλα του, ακόμα και τώρα που έχει περάσει καιρός από τον εφιάλτη που βίωσε και που βρίσκεται πλέον ασφαλής στο σπίτι του μαζί με την οικογένειά του.

Αυτός ήταν μία ξεχωριστή πρόσκληση, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν, να προσκαλεί τόσο τον Έρικσεν όσο και τη σύντροφό του και τους 6 γιατρούς που μπήκαν στο γήπεδο και συνέβαλαν στη διάσωσή του, για να βρεθούν την ερχόμενη Κυριακή στις εξέδρες του "Γουέμπλεϊ" όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Euro 2020.

"Είμαι ενθουσιασμένος, όσο είναι ένα παιδί την παραμονή των Χριστουγένων. Είμαι πολύ υπερήφανος για τις προσπάθειές μου αλλά και για όλη την ομάδα.

Δεν ήταν ατομική προσπάθεια", τόνισε ο Πέντερ Έρσγκααρντ, ένας από τους έξι ανθρώπους που μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή τον Έρικσεν στις 12 Ιουνίου, για να προσθέσει με νόημα:

"Ελπίζω να δω στον τελικό την Δανία απέναντι στην Ιταλία. Αυτό θα ήταν πραγματικά σπουδαίο. Φανταστείτε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης".

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο Έρικσεν αποδεχτεί την πρόταση της UEFA και βρεθεί στο "ναό του ποδοσφαίρου" την ερχόμενη Κυριακή για να παρακολουθήσει τον τελικό του τουρνουά.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ UEFA ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ