ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Euro 2020: Η Γιουβέντους έβαψε το σήμα της στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ως απάντηση στην UEFA

Εξωτερική φωτογραφία από το "Allianz Arena"
Εξωτερική φωτογραφία από το "Allianz Arena" 2020 MATTHIAS SCHRADER, FILE / AP PHOTO

Το "όχι" της UEFA στο αίτημα να ντυθεί η Αλιάντς Αρίνα στα χρώματα του ουράνιου τόξου ως μήνυμα στήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο φινάλε του Γερμανία - Ουγγαρία προκάλεσε αντιδράσεις, με την Γιουβέντους να δείχνει έμπρακτα τη διαφωνία της.

Μετά από τα όσα είχαν προηγηθεί με την εχθρική συμπεριφορά της ουγγρικής κυβέρνησης απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το μπρος-πίσω της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφορικά με την επιβολή τιμωρίας στον Μάνουελ Νόιερ για το περιβραχιόνιό του, ακολούθησαν νέα επεισόδια.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος του Μονάχου κατέθεσε αίτημα ώστε μετά το τέλος του αγώνα της Γερμανίας με την Ουγγαρία να ντύσει την "Αλιάντς Αρένα" στα χρώματα του ουράνιου τόξου ως ένα μήνυμα στήριξης προς την ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητα, με την UEFA από την πλευρά της να απαγορεύει όμως ρητά κάτι τέτοιο.

Η επιλογή της UEFAπροκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε αρκετούς γερμανικούς συλλόγους, ωστόσο η πιο εντυπωσιακή ανάρτηση με ξεκάθαρη απάντηση στους ιθύνοντες της ομοσπονδίας ήρθε από μία ιταλική ομάδα.

Αυτή ήταν η Γιουβέντους, που αποφάσισε να δημοσιεύσει στα social media μία φωτογραφία με το logo του συλλόγου στα χρώματα του ουρανίου τόξου, που συνοδευόταν από το μήνυμα "Όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο" ("Everybody loves football") και το hashtag #DifferencesMakeTheDifference (Οι διαφορές κάνουν τη διαφορά).

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η Μπαρτσελόνα που ανέβασε το σήμα της στα social media με φόντο το ουράνιο τόξο, με το εξής μήνυμα από πλευράς Καταλανών: "PRIDE & RESPECT" (Υπερηφάνεια και Σεβασμός).

Μέσα σε όλα όλα, έγινε γνωστό πως η Διεθνής Αμνηστία σε συνεργασία με την οργάνωση Christopher Steet Days σκοπεύουν να μοιράσουν γύρω στις 10.000 σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου σε όσους θεατές βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου της Μπάγερν για να δουν διά ζώσης την Τετάρτη το ματς της Γερμανίας με την Ουγγαρία.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ EURO 2020 UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ