OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Η Δανία είναι η πιο άτυχη ομάδα του Euro

Ο Σίμον Κιάερ μετά το Δανία - Βέλγιο
Ο Σίμον Κιάερ μετά το Δανία - Βέλγιο © 2021 WOLFGANG RATTAY/AP IMAGES

Η Δανία ήταν πιο απειλητική σε σχέση με Φιλανδία και Βέλγιο, άξιζε -βάσει xGoals- κάτι καλύτερο στα δύο παιχνίδια, αλλά παρ' όλα αυτά γνώρισε ισάριθμες ήττες και παραμένει χωρίς βαθμό στο Euro 2020.

Η Δανία, παρότι προηγήθηκε στο σκορ, γνώρισε την ήττα με 2-1 από το Βέλγιο για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020 και παρέμεινε χωρίς βαθμό ύστερα από δύο αγώνες στη διοργάνωση.

Το οξύμωρο είναι πως οι Δανοί παρουσίασαν καλύτερη εικόνα και ήταν πιο απειλητικοί σε σχέση με τους αντιπάλους τους και στις δύο αναμετρήσεις, αλλά το θετικό αποτέλεσμα δεν ήρθε.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως στο ματς με τη Φινλανδία, ειδικά στο δεύτερο μέρος, το μυαλό όλων ήταν στον Κρίστιαν Έρικσεν. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Φινλανδοί και έφτασαν στη νίκη με 1-0, παρά το γεγονός πως ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μόλις μία τελική.

Αντίθετα, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την ανάλυση του Euro 2020, η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ είχε 1 expected goal, χωρίς να υπολογίζεται το χαμένο πέναλτι του Χόιμπιεργκ που έχει "αξία" 0.8 xGoals.

Οι τελικές και τα xGoals από το Δανία - Φινλανδία
Οι τελικές και τα xGoals από το Δανία - Φινλανδία STATS PERFORM / SPORT24

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα της Δανίας και στην αναμέτρηση με το Βέλγιο, όπου ολοκλήρωσε το ματς με 2 xGoals, αλλά καταφέρνοντας να σημειώσουν μόλις ένα γκολ με τον Γιουσούφ Πόουλσεν. Την ίδια στιγμή, το Βέλγιο είχε 0.9 xGoals βάσει απειλής, αλλά κατάφερε να τα μετουσιώσει σε δύο γκολ, παίρνοντας μία μεγάλη νίκη με ανατροπή.

Οι τελικές και τα xGoals από το Δανία - Βέλγιο
Οι τελικές και τα xGoals από το Δανία - Βέλγιο STATS PERFORM / SPORT24

Είναι φανερό, λοιπόν, πως αγωνιστικά η Δανία είναι η πιο άτυχη ομάδα του τουρνουά. Παρ' όλα αυτά, έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης, καθώς παιχνίδι με τη Ρωσία για την 3η και τελευταία αγωνιστική θα κρίνει τα πάντα. Η δικαίωση της προσπάθειας μπορεί να έρθει έστω και την ύστατη στιγμή.

Euro 2020: Η Δανία είναι η πιο άτυχη ομάδα του Euro

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ