EURO 2020

Euro 2020: Η Αγγλία τιμωρήθηκε με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών για τα γεγονότα του τελικού

Οι οπαδοί της Αγγλίας και η αστυνομία στον τελικό του Euro 2020
Οι οπαδοί της Αγγλίας και η αστυνομία στον τελικό του Euro 2020 © 2021 PETER MORRISON/ASSOCIATED PRESS

Η Αγγλία τιμωρήθηκε με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών σε διοργάνωση της UEFA και άλλον έναν σε αναστολή, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ για τα γεγονότα του τελικού του Euro 2020

Στις 3 Αυγούστου είχε ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία από την UEFA ενάντια στην αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, για όσα συνέβησαν πριν από την έναρξη του τελικού του Euro 2020, με την απόπειρα εισβολής Άγγλων φιλάθλων στο Γουέμπλεϊ, κατά παράβαση των κανόνων ασφαλείας.

Την Τρίτη (18/10) η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία γνωστοποίησε την απόφασή της για την έρευνα του τελικού. Συγκεκριμένα, η Αγγλία θα αναγκαστεί να παίξει το επόμενο εντός έδρας της παιχνίδι σε διοργάνωση της UEFA κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό σημαίνει ότι τον ερχόμενο Ιούνιο στο πρώτο παιχνίδι στο "σπίτι" τους για το Nations League τα τρία λιοντάρια δεν θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους.

Επιπλέον, υπάρχει ποινή ενός ακόμη αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο αυτή η τιμωρία τίθεται σε αναστολή για τα επόμενα δύο χρόνια. Τέλος, η FA θα αναγκαστεί να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ