OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Η Αγγλία έπαθε... Μπόλονι

O Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ
O Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ © 2021 JUSTIN TALLIS/AP IMAGES

Η Αγγλία πέτυχε νωρίς το γκολ που της έδινε την πρωτιά στον όμιλο και στη συνέχεια σταμάτησε να παίζει, θυμίζοντας τον Παναθηναϊκό του Λάζλο Μπόλονι.

Η Αγγλία έκανε το καθήκον της, επικράτησε 1-0 της Τσεχίας για την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020 και κατέκτησε την πρώτη θέση, παραμένοντας στο Γουέμπλεϊ και στη φάση των 16 του τουρνουά.

Βέβαια, οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παρουσιάζουν μία αδυναμία να "καθαρίσουν" τους αγώνες, παρότι τους δόθηκε η δυνατότητα, ειδικά με την εικόνα που παρουσίασαν στο πρώτο μέρος. Ο Βρετανός τεχνικός φαίνεται πως προτιμά το χαμηλό τέμπο στα παιχνίδια προκειμένου να διαφυλαχθεί το θετικό αποτέλεσμα.

Τελευταία τελική στο 26ο λεπτό

Προς το παρόν δεν του έχει στοιχίσει, αλλά η εικόνα που παρουσίασαν τα "τρία λιοντάρια" και απέναντι στην Τσεχία είναι δεδομένο πως δεν αφήνει ικανοποιημένους τους φιλάθλους. Όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta / Stats Perform, η Αγγλία έχει τελικές που είχαν "αξία" 1.5 xGoals και μεταφράστηκαν σε ένα γκολ.

Τα xGoals στο Αγγλία - Τσεχία
Τα xGoals στο Αγγλία - Τσεχία SPORT24 / STATS PERFORM

Ωστόσο, θα μπορούσε να πει κανείς πως μετά την επίτευξη του γκολ του Στέρλινγκ, οι παίκτες της Αγγλίας έμοιαζαν σαν να... σταμάτησαν να παίζουν, θυμίζοντας τον Παναθηναϊκό του Λάζλο Μπόλονι. Συγκεκριμένα, μετά το 1-0, τα "τρία λιοντάρια" είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια στο 26ο λεπτό, δείχνοντας πως απλά περίμεναν να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

"Βαρύς" και αγνώριστος ο Κέιν

Το αρνητικό για τον Σάουθγκεϊτ είναι πως ο Χάρι Κέιν δείχνει αγνώριστος, βαρύς και ανίκανος -μέχρι στιγμής- να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Σε 90 λεπτά συμμετοχής απέναντι στους Τσέχους, ο 27χρονος φορ είχε μόλις δύο τελικές, που είχαν ως "αξία" 0.4 xGoals.

Οι τελικές του Κέιν απέναντι στην Τσεχία
Οι τελικές του Κέιν απέναντι στην Τσεχία SPORT24 / STATS PERFORM

Οι κινήσεις και τα τελειώματα του σταρ της Τότεναμ φανερώνουν έναν επιθετικό που δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με αποτέλεσμα να κοστίζει σε απειλή στην ομάδα του. Ο Σάουθγκεϊτ τον στηρίζει, του δείχνει εμπιστοσύνη, αφού είναι κι ο αρχηγός της ομάδας, αλλά οφείλει σιγά-σιγά να αναζητήσει και εναλλακτικές ενόψει και των νοκ άουτ.

Euro 2020: Η Αγγλία έπαθε... Μπόλονι

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ