EURO 2020

Euro 2020, Γερμανία -Ουγγαρία: Ο Γκορέτσκα έκανε καρδούλα στους οπαδούς της Ουγγαρίας στο 2-2

Ο Λέον Γκορέτσκα πανηγυρίζει το γκολ του με την Γερμανία κόντρα στην Ουγγαρία για το Euro 2020
Ο Λέον Γκορέτσκα πανηγυρίζει το γκολ του με την Γερμανία κόντρα στην Ουγγαρία για το Euro 2020 @ 2021 LUKAS BARTH/AP IMAGES

Ο Λέον Γκορέτσκα ισοφάρισε σε 2-2 για την Γερμανία απέναντι στην Ουγγαρία και πανηγύρισε το γκολ του κάνοντας μία καρδιά με τα δάχτυλά του προς τους οπαδούς των φιλοξενουμένων.

Η Ουγγαρία προηγήθηκε 2-1 στο Μόναχο και έμοιαζε ικανή να πετάξει τους Γερμανούς εκτός συνέχειας του Euro 2020, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2014 να παίρνουν ωστόσο το φιλί της ζωής στο 84'.

Ο άνθρωπος που πέτυχε το λυτρωτικό για αυτούς γκολ ήταν ο Λέον Γκορέτσκα που έκανε το 2-2 με ασύλληπτο δυνατό σουτ εντός περιοχής για να το πανηγυρίσει μάλιστα με έναν άκρως ιδιαίτερο τρόπο το γκολ που έστειλε την Μάνσαφτ στους "16" της διοργάνώσης, κάνοντας καρδιά στους οπαδούς της Ουγγαρίας που βρίσκονταν πίσω από τη συγκεκριμένη εστία.

Φυσικά, η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν αφού είχε να κάνει με την υποστήριξη του μέσου της Μπάγερν προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, που αντιμετωπίζεται εχθρικά από την ουγγρική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η ενέργεια ενός θεατή πριν τη σέντρα, όταν εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και έκατσε μπροστά στους παίκτες της ομάδας της εθνικής Ουγγαρίας κρατώντας σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ